FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Lyrics Of Brook Benton
Quiz about Lyrics Of Brook Benton

Lyrics Of Brook Benton Trivia Quiz


Between 1959 and 1964, Brook Benton had 38 hits (including two with Dinah Washington) on Billboard's Hot 100 charts. From the lyrics given, can you name ten of those songs? [All songs listed are by Brook Benton.]

A multiple-choice quiz by lowtechmaster. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. B

Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
389,494
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
271
- -
Question 1 of 10
1. From which Brook Benton song come these lyrics?

"Although you're fickle-hearted,
Darling I will forgive.
'Cause I knew the day we parted,
Without you I could not live."
Hint


Question 2 of 10
2. Brook Benton sang these words in what tune?

"I can't stand this playin' round.
Help me up, don't let me down.
Kiss me baby, tell me so.
If you love me, let me know."
Hint


Question 3 of 10
3. "Funny how a word can mean everything
That's why I want you to talk to me.
To hear you say my name I'd give anything
Only you can decide what my future will be."

These lines come from which Brook Benton song?
Hint


Question 4 of 10
4. In what number did Brook Benton and Dinah Washington combine on these lyrics?

"Well now, it takes more than a robin to make the winter go,
And it takes two lips of fire to melt away the snow.
Well, it takes two hearts a-cookin' to make a fire glow."
Hint


Question 5 of 10
5. Which Brook Benton tune had these words?

"Oh, my love, you are my heaven,
You are my kingdom, you are my crown.
Oh, my love, you're all that I prayed for,
You were made for these arms to surround."
Hint


Question 6 of 10
6. "Your lips on mine are soft as dew
Your kiss is so divine
Your eyes are like the skies of blue
And stars that brightly shine."

These lyrics are from which Brook Benton song?
Hint


Question 7 of 10
7. Teens (and others) heard these lines in which Brook Benton tune?

"I'm gonna kiss you in the morning and kiss you in the evening, too.
And I-I-I-I-I'm gonna kiss you in the morning, kiss you in the evening, too.
I'm gonna spend my life loving no one but you."
Hint


Question 8 of 10
8. From what Brook Benton Hot 100 song do these lines come?

"After I gave you everything I had
You laughed and called me a clown.
Remember, in your search for fortune and fame,
What goes up must come down."
Hint


Question 9 of 10
9. "Ya know you called me on the phone
And just because I was alone
Yes, you came around wooin'.
Ah, you better ask somebody if you don't know what you're doin'."

Brook Benton and Dinah Washington sang these words in what number?
Hint


Question 10 of 10
10. These lyrics are from which song by Brook Benton?

"You keep telling your friends
Only heartaches I gave you.
And you hope in the end
That my heart will be crying too."
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. From which Brook Benton song come these lyrics? "Although you're fickle-hearted, Darling I will forgive. 'Cause I knew the day we parted, Without you I could not live."

Answer: The Same One

"The Same One" reached number 16 on the Billboard Hot 100 in 1960. "For My Baby" got to number 28 in 1961, and "With All My Heart" struggled to number 82 in 1959. "With The Touch Of Your Hand" failed to chart in 1962.
2. Brook Benton sang these words in what tune? "I can't stand this playin' round. Help me up, don't let me down. Kiss me baby, tell me so. If you love me, let me know."

Answer: Kiddio

On the Billboard Hot 100 in 1960, "Kiddio" was a number seven hit, "The Ties That Bind" reached number 37, and "Hither And Thither And Yon" checked in at number 58. In 1961, "Frankie and Johnny" got to number 20.
3. "Funny how a word can mean everything That's why I want you to talk to me. To hear you say my name I'd give anything Only you can decide what my future will be." These lines come from which Brook Benton song?

Answer: Think Twice

In 1961 on the Billboard hot 100, "Think Twice" reached number 11. In 1960, "Fools Rush In (Where Angels Fear To Tread)" peaked at number 24. In 1963, "Dearer Than Life" made it to number 59. And in 1964, "A House Is Not A Home" charted at number 75.
4. In what number did Brook Benton and Dinah Washington combine on these lyrics? "Well now, it takes more than a robin to make the winter go, And it takes two lips of fire to melt away the snow. Well, it takes two hearts a-cookin' to make a fire glow."

Answer: Baby (You've Got What It Takes)

In 1960, "Baby (You've Got What It Takes)" was a number five hit on the Billboard Hot 100, and "Someday You'll want Me To Want You" squeezed in at number 93. "Shadrack" was a number 19 in 1961, and "Two Tickets To Paradise" made number 32 in 1963.
5. Which Brook Benton tune had these words? "Oh, my love, you are my heaven, You are my kingdom, you are my crown. Oh, my love, you're all that I prayed for, You were made for these arms to surround."

Answer: Endlessly

The year 1959 saw "Endlessly" reach number 12 on the Billboard Hot 100, and "So Close" check in at number 38. "Hotel Happiness" was a top ten hit at number three in 1962. And "Too Late To Turn Back Now" got to number 43 in 1964.
6. "Your lips on mine are soft as dew Your kiss is so divine Your eyes are like the skies of blue And stars that brightly shine." These lyrics are from which Brook Benton song?

Answer: So Many Ways

"So Many Ways" was a number six hit on the Billboard Hot 100 in 1959. In 1962, "I Got What I Wanted" made number 28 and "Still Waters Run Deep" reached number 89. In 1964, "Lumberjack" charted at number 53.
7. Teens (and others) heard these lines in which Brook Benton tune? "I'm gonna kiss you in the morning and kiss you in the evening, too. And I-I-I-I-I'm gonna kiss you in the morning, kiss you in the evening, too. I'm gonna spend my life loving no one but you."

Answer: Thank You Pretty Baby

On the Billboard Hot 100 list in 1959, "Thank You Pretty Baby" ranked number 16. In 1961, the novelty tune "The Boll Weevil Song" was a number two hit. "My True Confession" reached number 22 in 1963, and "The Lost Penny" made number 77 in 1962.
8. From what Brook Benton Hot 100 song do these lines come? "After I gave you everything I had You laughed and called me a clown. Remember, in your search for fortune and fame, What goes up must come down."

Answer: It's Just A Matter Of Time

"It's just A Matter Of Time" was a number three hit in 1959 on the Billboard Hot 100. In 1962, "Lie To Me" made it to number 13 and "Hit Record" peaked at number 45. "Another Cup Of Coffee" checked in at number 47 in 1964.
9. "Ya know you called me on the phone And just because I was alone Yes, you came around wooin'. Ah, you better ask somebody if you don't know what you're doin'." Brook Benton and Dinah Washington sang these words in what number?

Answer: A Rockin' Good Way (To Mess Around And Fall In Love)

The Billboard Hot 100 listed "A Rockin' Good Way (To Mess Around And Fall In Love)" at number seven in 1960. "Walk On The Wild Side" (1962) got to number 43, and "This Time Of Year" (1959) reached number 66. "Tender Years" (1963) did not chart.
10. These lyrics are from which song by Brook Benton? "You keep telling your friends Only heartaches I gave you. And you hope in the end That my heart will be crying too."

Answer: Revenge

In 1961, "Revenge" scored at number 15 on the Billboard Hot 100 and "It's Just A House Without You" got to number 45. In 1964, "Going, Going, Gone" was a number number 35. In 1959, "Hurtin' Inside" made it to number 78.
Source: Author lowtechmaster

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Song Lyrics: III:

Song lyrics of five singers from the 1950s-1960s.

  1. Lyrics Of Fats Domino Average
  2. Lyrics Of Frankie Avalon Average
  3. Lyrics of Paul Anka Average
  4. Lyrics Of Chubby Checker Easier
  5. Lyrics Of Brook Benton Average

6/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us