FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Music With Rocks In
Quiz about Music With Rocks In

Music With Rocks In Trivia Quiz


Although the title of the quiz is a book by Terry Pratchett this quiz is dedicated to Classic Rock songs. Just match the song to the artist.

A matching quiz by gme24. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Mixture
  8. »
  9. Rock and Roll

Author
gme24
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
389,013
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
1485
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 94 (6/10), Guest 72 (8/10), Guest 8 (5/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Rock Around the Clock (1954)  
  The Who
2. It's Only Rock N' Roll (But I Like It) (1974)  
  Scorpions
3. I Love Rock 'n' Roll (1981)  
  Bill Haley and His Comets
4. For Those About to Rock (We Salute You) (1981)  
  Joan Jett and The Blackhearts
5. Old Time Rock n' Roll (1978)  
  The Stray Cats
6. Rock You Like a Hurricane (1984)  
  Bob Seger
7. Long Live Rock (1972)  
  Rolling Stones
8. Rock 'n' Roll Music (1957)  
  Chuck Berry
9. Rock This Town (1981)  
  Montrose
10. Rock The Nation (1973)   
  AC/DC





Select each answer

1. Rock Around the Clock (1954)
2. It's Only Rock N' Roll (But I Like It) (1974)
3. I Love Rock 'n' Roll (1981)
4. For Those About to Rock (We Salute You) (1981)
5. Old Time Rock n' Roll (1978)
6. Rock You Like a Hurricane (1984)
7. Long Live Rock (1972)
8. Rock 'n' Roll Music (1957)
9. Rock This Town (1981)
10. Rock The Nation (1973)

Most Recent Scores
Apr 11 2024 : Guest 94: 6/10
Apr 09 2024 : Guest 72: 8/10
Apr 06 2024 : Guest 8: 5/10
Apr 04 2024 : Guest 72: 1/10
Apr 04 2024 : Guest 32: 10/10
Apr 04 2024 : Guest 84: 10/10
Apr 04 2024 : Guest 216: 7/10
Mar 28 2024 : Guest 76: 10/10
Mar 27 2024 : Robhar: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Rock Around the Clock (1954)

Answer: Bill Haley and His Comets

Written by Max C. Freedman and James E. Myers this song became a huge world-wide success by Bill Haley and His Comets. The song marked the beginning of the "Rock Era" although it was not the first Rock song to be released.
2. It's Only Rock N' Roll (But I Like It) (1974)

Answer: Rolling Stones

The song was a track on the album "It's Only Rock N' Roll" and was also released as a single coupled with ""Through the Lonely Nights"". This was the first song on which future guitarist Ronnie Wood collaborated. The song had moderated success reaching number 10 in the UK Singles (Official Charts Company) and number 16 on US Billboard "Hot 100".
3. I Love Rock 'n' Roll (1981)

Answer: Joan Jett and The Blackhearts

This was a track on the album with the same name. The song was first recorded by British group The Arrows in 1975. The song was a huge world-wide hit reaching number 1 spot in Billboard's "Hot 100" and "Hot Mainstream Rock Tracks". It also topped the charts in Australia, Canada, Netherlands, New Zealand, South Africa and Sweden.
4. For Those About to Rock (We Salute You) (1981)

Answer: AC/DC

This was a track on the album with the same name. It was released as a single without much success. The album though fared a lot better topping the US Billboard's "The 200 Albums Chart". A novelty on the track was the use of cannons.
5. Old Time Rock n' Roll (1978)

Answer: Bob Seger

The song was written by George Jackson and Thomas Jones and was a track on the album "Stranger in Town". It was released as a single with moderated success. The song was used in the film "Risky Business". In the film Tom Cruise dances to the song first using a candlestick as microphone before using the fireplace shovel as guitar and mike!
6. Rock You Like a Hurricane (1984)

Answer: Scorpions

The song appeared on the album "Love at First Sting" and was released as a single as part of the promotion of the album. The song has been used in various shows and films like "The Good Guys", "Simpsons","Little Nicky" and others. The band are from Germany and the personnel on the track were Klaus Meine (lead vocals), Matthias Jabs (guitars), Rudolf Schenker (rhythm guitar and vocals), Francis Buchholz (bass) and Herman Rarebell (drums).
7. Long Live Rock (1972)

Answer: The Who

The song was written in 1972 as part of the recordings for the album "Who's Next" but never made the cut. It was released in 1974 as a track on the album "Odds and Sods". It was released as a single in 1979 in both UK and US. The chorus of the song was "Long live rock! I need it every night / Long live rock! Come on and join the line / Long live rock! Be it dead or alive".
8. Rock 'n' Roll Music (1957)

Answer: Chuck Berry

The song was released as a single and reached number 6 on Billboard's "R and B Singles" chart. It is one of Berry's best known and loved songs and has been covered by lots of artists including The Beatles and The Beach Boys.
9. Rock This Town (1981)

Answer: The Stray Cats

The song was a track on the UK 1981 album "Stray Cats" and appeared in the US as a track on the album "Built for Speed". The Stray Cats were an American group formed in 1979 by Brian Setzer, Lee Rocker and Slim Jim Phantom.
10. Rock The Nation (1973)

Answer: Montrose

The song is a track on the album "Montrose" that was released in 1973. The original of the American band was Ronnie Montrose (guitar), Sammy Hagar (vocals), Bill Church ( bass) and Denny Carmassi (drums). The song's catchy chorus was "Been a long education / But my homework is done / I'm gonna Rock the Nation / Just-a want to have fun, yeah".
Source: Author gme24

This quiz was reviewed by FunTrivia editor 1nn1 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Rock Music by George:

The subject of these quizzes is Rock Music grouped here for your enjoyment.

  1. Houses Of The Holy Average
  2. A Classic Rock Potpourri Very Easy
  3. A Classic Rock Potpourri II Average
  4. Music With Rocks In Easier
  5. Various Rock Albums Easier
  6. Debut Rock Albums Easier
  7. Foo Fighters Compendium Average
  8. Curved Air: An Introduction Average

4/12/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us