Quiz about Foo Fighters Compendium
Quiz about Foo Fighters Compendium

Foo Fighters Compendium Trivia Quiz


In the beginning there was David Grohl. Then in late 1994 he went at Robert Lang's studio in Seattle and the Foo Fighters were born. This is a quiz dedicated to great band.

A multiple-choice quiz by gme24. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music D-G
  8. »
  9. Foo Fighters

Author
gme24
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
379,851
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
298
Last 3 plays: Guest 96 (7/10), Guest 108 (0/10), Guest 66 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which Foo Fighters album has the XZ38 Disintigrator pistol on its front cover? Hint

Foo Fighters
Wasting Light
The Colour and the Shape
In Your Honour

2. On the self titled first album by the Foo Fighters, David Grohl plays all the instruments and performs all vocal parts with the exception of one track. On which track does Greg Dulli play guitar? Hint

X-Static
Rope
This Is a Call
Walk

3. Which Foo Fighters album released in 1997 contains the tracks "Doll", "Monkey Wrench" and "Hey, Johnny Park!"? Hint

The Colour and the Shape
Wasting Light
One by One
In Your Honour

4. Besides David Grohl, who played guitar on the Foo Fighters' "Colour and the Shape" album? Hint

Lance Bangs
Nate Mendel
Pat Smear
William Goldsmith

5. Which 2002 Foo Fighters album contains the songs "All My Life", "Times Like These", "Low" and "Have It All"? Hint

One by One
Echoes, Silence, Patience & Grace
In Your Honour
Wasting Light

6. On one of the Foo Fighters album cover and notes a part of the human body is featured. What vital part of the body is called in the notes as "A Work of Art"? Hint

Heart
Nose
Brain
Ears

7. Which album by the Foo Fighters contains 21 songs on two CDs, one loud and one not so loud? Hint

Echoes, Silence, Patience & Grace
One by One
There is Nothing Left to Lose
In Your Honour

8. On the Foo Fighters album "In Your Honour" which track starts with the lyrics "Can you hear me? / Hear me screaming / Breaking in the muted sky / This thunder heart"? Hint

No Way Back
Miracle
Still
In Your Honour

9. Which Foo Fighters album released in 2007 features the songs "The Pretender" and "Long Road to Ruin"? Hint

There is Nothing Left to Lose
Echoes, Silence, Patience & Grace
One by One
Wasting Light

10. The cover of which Foo Fighters album features the back side of a head with "FF" tattooed on the nape of the neck? Hint

Echoes, Silence, Patience & Grace
There is Nothing Left to Lose
One by One
Wasting Light


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which Foo Fighters album has the XZ38 Disintigrator pistol on its front cover?

Answer: Foo Fighters

The pistol was pictured on the very first album simply called "Foo Fighters". As it states in the album notes it was recorded between October 12-23 1995, was produced by Barrett Jones, and engineered by Steve Culp. The front cover picture was taken by Jennifer Youngblood who at the time was married to David Grohl.
2. On the self titled first album by the Foo Fighters, David Grohl plays all the instruments and performs all vocal parts with the exception of one track. On which track does Greg Dulli play guitar?

Answer: X-Static

"X-Static" is the tenth track of the album. "This is a Call" is the first and was released as a single. The other two tracks appear on the 2011 "Wasting Light" album. Greg Dulli played guitar courtesy of Elektra records.
3. Which Foo Fighters album released in 1997 contains the tracks "Doll", "Monkey Wrench" and "Hey, Johnny Park!"?

Answer: The Colour and the Shape

Other tracks on "The Colour and the Shape" are "Wind Up", "Up in Arms", "My Hero" and "See You". The album was produced by Gil Norton, recorded by Bradley Cook and mixed by Chris Sheldon.
4. Besides David Grohl, who played guitar on the Foo Fighters' "Colour and the Shape" album?

Answer: Pat Smear

Pat Smear left the group shortly after the album was made in 1997 and rejoined the group in 2005. Nate Mendel played bass, William Goldsmith played drums on "Doll" and "Up in Arms" and Lance Bangs provided handclaps on "See You".
5. Which 2002 Foo Fighters album contains the songs "All My Life", "Times Like These", "Low" and "Have It All"?

Answer: One by One

Some of the other tracks on "One by One" are "Disenchanted Lullaby", "Tired Of You", "Halo" and "Lonely As You". The album was produced by Nick Raskulinecz, mixed by Jim Scott and mastered by Bob Ludwig. On the album David Grohl did the lead vocals, backing vocals, rhythm guitar, lead guitar and piano, Nate Mendel was on bass, Taylor Hawkings drums and percussion and Chris Shiflett provided lead and rhythm guitar and vocals on "Danny Says".
6. On one of the Foo Fighters album cover and notes a part of the human body is featured. What vital part of the body is called in the notes as "A Work of Art"?

Answer: Heart

On the front and back cover there is a heart in black and white. In the inside cover and next to David Grohl's photo there is a colour picture of the heart along with legends that read "Donor Heart", "Who could set a price?!", etc.
7. Which album by the Foo Fighters contains 21 songs on two CDs, one loud and one not so loud?

Answer: In Your Honour

On the album "In Your Honour" there are two CDs. The first has eleven loud tracks and the second ten softer tracks. Some loud tracks are "In Your Honour", "No Way Back", "Best of You" and "DOA". Some of the softer tracks are "Still", "What If I Do?", "Miracle" and "Another Round".

The album was released in 2005. John Paul Jones, of Led Zeppelin fame, played piano on the track "Miracle" and mandolin on "Another Round".
8. On the Foo Fighters album "In Your Honour" which track starts with the lyrics "Can you hear me? / Hear me screaming / Breaking in the muted sky / This thunder heart"?

Answer: In Your Honour

"In Your Honour" goes on to say "Mine is yours and yours is mine / There is no divide / In your honour I would die tonight". David Grohl, Nate Mendel, Taylor Hawkings and Chris Shiflett played on this track.
9. Which Foo Fighters album released in 2007 features the songs "The Pretender" and "Long Road to Ruin"?

Answer: Echoes, Silence, Patience & Grace

Other tracks on the album include "Let it Die", "Erase/Replace", "Come Alive" and "Stranger Things Have Happened". The album was produced by Gil Norton, engineered by Adrian Bushby and mixed by Rich Costey. Foo Fighters personnel on this album were David Grohl, Nate Mendel, Taylor Hawkings and Chris Shiflett. Guests include Pat Smear on "Let it Die", Drew Hester percussion on various tracks and Rami Jaffee on keyboards, also on various tracks.
10. The cover of which Foo Fighters album features the back side of a head with "FF" tattooed on the nape of the neck?

Answer: There is Nothing Left to Lose

"There is Nothing Left to Lose" contains tracks like "Stacked Actors", "Breakout", "Learn to Fly" and "Gimme Stiches". It was released in 1999 and features David Grohl, Nate Mendel and Taylor Hawkings. The album was produced, recorded and mixed by Adam Kasper .
Source: Author gme24

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 02 2023 : Guest 96: 7/10
Jan 18 2023 : Guest 108: 0/10
Jan 14 2023 : Guest 66: 8/10
Jan 04 2023 : Guest 58: 10/10
Jan 02 2023 : Guest 20: 9/10
Dec 14 2022 : Guest 217: 2/10
Dec 13 2022 : Guest 98: 10/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
This quiz is part of series Rock Music by George:

The subject of these quizzes is Rock Music grouped here for your enjoyment.

  1. Houses Of The Holy Average
  2. A Classic Rock Potpourri Very Easy
  3. A Classic Rock Potpourri II Average
  4. Music With Rocks In Easier
  5. Various Rock Albums Easier
  6. Debut Rock Albums Easier
  7. Foo Fighters Compendium Average
  8. Curved Air: An Introduction Average

2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us