Quiz about Music in Movies
Quiz about Music in Movies

Music Quiz: Music in Movies: 10 Questions | Other Music


Music is such an important part of the movie going experience. Can you tell me which movies feature the following songs?

A multiple-choice quiz by Serenesh. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Other Music
  8. »
  9. Music from TV and Movies

Author
Serenesh
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
392,206
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
538
Last 3 plays: Guest 105 (9/10), Guest 66 (4/10), Guest 2 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which movie features the song 'The Sound of Silence'? Hint

The Graduate
The Singer Not the Song
The Little Mermaid
Blackboard Jungle

2. In which romantic movie will you hear the song '(Love Lifts Us) Up Where We Belong'? Hint

Splendour in the Grass
Love Story
An Officer And A Gentleman
Hope and Glory

3. 'Shall We Dance' is sung in which movie? Hint

My Fair Lady
The King And I
Oaklahoma
Gigi

4. In which movie is 'Ain't No Sunshine when She's Gone' featured? Hint

The Wedding Singer
Porgy and Bess
Four Weddings And A Funeral
Notting Hill

5. 'It Ain't Necessarily So' comes from which musical? Hint

Porgy and Bess
Showboat
Guys and Dolls
Seven Brides for Seven Brothers

6. In which movie will you hear 'I've Had the Time of My Life'? Hint

Dirty Dancing
Seven Brides for Seven Brothers
The Blues Brothers
Pretty in Pink

7. 'My Heart Will Go On' is the theme tune to which movie? Hint

Doctor Zhivago
Titanic
The Bodyguard
Hope and Glory

8. In which film does the leading character sing 'I Will Always Love You'? Hint

Love Story
Lady Sings the Blues
Miss Saigon
The Bodyguard

9. Which musical includes the song 'Thank Heaven for Little Girls'? Hint

Gigi
Guys and Dolls
Annie
High Society

10. 'The Bad Guys Song', (We could have been anything that we wanted to be with all the talent we had) comes from which movie? Hint

Bugsy Malone
Annie Get Your Gun
Chicago
Caberet


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which movie features the song 'The Sound of Silence'?

Answer: The Graduate

This song is by the wonderful Simon and Garfunkel and comes from the film 'The Graduate'. This features Dustin Hoffman as a confused young man during the summer after he graduated from college.
2. In which romantic movie will you hear the song '(Love Lifts Us) Up Where We Belong'?

Answer: An Officer And A Gentleman

This is from the 1982 film 'An Officer and a Gentleman' which features Richard Gere and Deborah Winger and contains a very romantic scene in which the hero appears in full uniform at the factory where his girlfriend works, and lifts her from her work station and carries her off.
3. 'Shall We Dance' is sung in which movie?

Answer: The King And I

The King, played by Yul Brynner, asks Anna, (Deborah Kerr), who is engaged as governess to his children, to dance with him. They dance the polka very energetically. The musical was written by Rogers and Hammerstein.
4. In which movie is 'Ain't No Sunshine when She's Gone' featured?

Answer: Notting Hill

Hugh Grant, who plays William, whose girlfriend has gone away, walks through a London Market, and as he goes the seasons change and we understand that many months have passed. Meanwhile Bill Withers is heard singing this very poignant song.
5. 'It Ain't Necessarily So' comes from which musical?

Answer: Porgy and Bess

This is from the Gershwin musical 'Porgy and Bess'. Sammy Davis Junior sings this song full of 'shocking' suggestions about the veracity of bible stories at a church picnic.
6. In which movie will you hear 'I've Had the Time of My Life'?

Answer: Dirty Dancing

Jennifer Grey plays the part of a teenager on holiday with her family who learns to dance and grows up too. Patrick Swayze takes the part of her fab instructor.
7. 'My Heart Will Go On' is the theme tune to which movie?

Answer: Titanic

This was the theme song to 'Titanic' (1997) It was sung by Celine Dion and written by Will Jennings and James Horner.
8. In which film does the leading character sing 'I Will Always Love You'?

Answer: The Bodyguard

This song was written by American Country singer Dolly Parton, who released it in 1973. However, it became a big hit when Whitney Houston sang it in the film 'The
Bodyguard' in 1992.
9. Which musical includes the song 'Thank Heaven for Little Girls'?

Answer: Gigi

This song was sung by Maurice Chevalier in the film 'Gigi' (1958). The film was directed by Vincente Minnelli, father of Liza, and the songs were written by Alan Jay Lerner and Frederick Loewe.
10. 'The Bad Guys Song', (We could have been anything that we wanted to be with all the talent we had) comes from which movie?

Answer: Bugsy Malone

'Bugsy Malone' is a gangster movie in which all the parts are played by children. They travel about in pedal cars and shoot custard out of their guns. Jodie Foster appeared as a gangster's moll, but her singing voice was not considered good enough and was dubbed.
Source: Author Serenesh

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 25 2022 : Guest 105: 9/10
Nov 24 2022 : Guest 66: 4/10
Nov 24 2022 : Guest 2: 10/10
Nov 23 2022 : Guest 86: 10/10
Nov 23 2022 : Guest 72: 8/10
Nov 16 2022 : Guest 204: 9/10
Nov 12 2022 : Guest 216: 4/10
Nov 12 2022 : Guest 67: 8/10
Nov 04 2022 : Guest 100: 9/10

12/3/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us