FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Parrothead Membership Quiz
Quiz about Parrothead Membership Quiz

Parrothead Membership Quiz


So, ya' wanna join the funnest club in the world? Well, take this simple quiz and call yourself a Parrothead.

A multiple-choice quiz by cincyparrothead. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. Jimmy Buffett

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
91,143
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
2095
Last 3 plays: Guest 138 (5/10), Guest 96 (2/10), Guest 62 (4/10).
- -
Question 1 of 10
1. Where did the term "Parrothead" originate? Hint


Question 2 of 10
2. What is the name of Jimmy Buffett's Fan Newsletter? Hint


Question 3 of 10
3. Jimmy's favorite charity is: Hint


Question 4 of 10
4. What two cities was "Feeding Frenzy" recorded in? Hint


Question 5 of 10
5. There are only five Buffett albums that have a one-word title, one is "A-1-A," another is "Volcano," there's "Biloxi", a fourth is "Fruitcakes", what is the fifth?

Answer: (One Word, Think about a state of sunshine.)
Question 6 of 10
6. What is the name of Jimmy's keyboard player? Hint


Question 7 of 10
7. In the song, "The Captain and the Kid", the "Captain" was Jimmy's father.


Question 8 of 10
8. How does Jimmy like his Cheeseburger done? Hint


Question 9 of 10
9. "Grapefruit, Juicyfruit" is based on a evening he spent at a drive-in with some girl he had just met.


Question 10 of 10
10. What was the name of Jimmy's first boat?

Answer: (One Word, think happy)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 25 2024 : Guest 138: 5/10
Feb 19 2024 : Guest 96: 2/10
Feb 07 2024 : Guest 62: 4/10
Feb 05 2024 : Guest 174: 5/10
Jan 17 2024 : Guest 8: 4/10
Jan 01 2024 : Guest 100: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Where did the term "Parrothead" originate?

Answer: Cincinnati

It was noted to Jimmy that the fans in Cincinnati were as wild as "Dead Heads", just much more colorful.
2. What is the name of Jimmy Buffett's Fan Newsletter?

Answer: The Coconut Telegraph

Subscribe for yourself at:
The Coconut Telegraph
P.O. Box 1459
Key West, FL 33041
or call 1-800-COCO-TEL
3. Jimmy's favorite charity is:

Answer: Save the Manatee

For more information on "Save The Manatee Club" write to:
500 N. Maitland Ave.
Maitland, FL 32751
or call: 1-800-432-JOIN
4. What two cities was "Feeding Frenzy" recorded in?

Answer: Atlanta & Cincinnati

For some unknown reason, these seem to have the greatest concentrations of Parrotheads.
5. There are only five Buffett albums that have a one-word title, one is "A-1-A," another is "Volcano," there's "Biloxi", a fourth is "Fruitcakes", what is the fifth?

Answer: Floridays

Originally released in 1986, and still available.
6. What is the name of Jimmy's keyboard player?

Answer: Michael Utley

Mr. Utley also produces many of Jimmy's songs. Mac McAnally has written many songs over the years and also tours with the "Coral Reefer Band".
7. In the song, "The Captain and the Kid", the "Captain" was Jimmy's father.

Answer: False

The "Captain" was Jimmy's grandfather, you know... "Son of a Son of a Sailor."
8. How does Jimmy like his Cheeseburger done?

Answer: Medium Rare

"...medium rare with mustard, be nice, heaven on earth is an onion slice, on a "Cheeseburger in Paradise"."
9. "Grapefruit, Juicyfruit" is based on a evening he spent at a drive-in with some girl he had just met.

Answer: True

From the Parrothead Handbook: "The place was the Islander Drive-In Theatre, and the movie was "Payday" starring Rip Torn. The girl was from St. Petersburg, and she was running away from a bad boyfriend. The popcorn was salty, and the beer was cold."
10. What was the name of Jimmy's first boat?

Answer: Euphoria

The first time he made some good money, he gave half to the accountants and the other half, he bought a sailboat.
Source: Author cincyparrothead

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ltc717 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/1/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us