FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Name the Jimmy Buffett Album
Quiz about Name the Jimmy Buffett Album

Name the Jimmy Buffett Album Trivia Quiz


This should be easy for Parrotheads and a little more challenging for others. I will give you three songs, and you pick which album they are from.

A multiple-choice quiz by alirho17. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. Jimmy Buffett

Author
alirho17
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
249,238
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
899
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 138 (8/10), Guest 162 (7/10), Guest 174 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which album has these songs on it "Trip Around the Sun", "Simply Complicated", and "Hey,Good Lookin'"? Hint


Question 2 of 10
2. On which album would you find "Stars Fell on Alabama", "It's My Job", and "Growing Older but not Up"? Hint


Question 3 of 10
3. Where would you find "Margaritaville", "Biloxi", and "Banana Republics"? Hint


Question 4 of 10
4. Which album has "A Love Song(From a Different Point of View)", "Fins", and "Volcano"? Hint


Question 5 of 10
5. "Migration", "Nautical Wheelers", and "A Pirate Looks at Forty" come from which album? Hint


Question 6 of 10
6. Which album contains "Smart Woman (in a Real Short Skirt)", "Prince of Tides", and "L'Air de la Louisiane"? Hint


Question 7 of 10
7. From which album do "Breathe in, Breathe Out, Move On", "Whoop De Doo", and "Hula Girl at Heart" come? Hint


Question 8 of 10
8. "Pencil Thin Mustache", "Come Monday", and "God's Own Drunk" can be found on which album? Hint


Question 9 of 10
9. Which album has "School Boy Heart", "Bob Robert's Society Band", and "False Echos" on it? Hint


Question 10 of 10
10. Which Christmas album has the songs "Run Rudolph Run", "Mele Kalikimaka", and "Ho Ho Ho and a Bottle of Rhum"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 25 2024 : Guest 138: 8/10
Feb 20 2024 : Guest 162: 7/10
Feb 06 2024 : Guest 174: 7/10
Jan 31 2024 : Guest 69: 8/10
Jan 21 2024 : Guest 67: 6/10
Jan 03 2024 : Guest 174: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which album has these songs on it "Trip Around the Sun", "Simply Complicated", and "Hey,Good Lookin'"?

Answer: License to Chill

This 2004 album sees Jimmy collaborate with many country stars, and he goes back to his country roots.
2. On which album would you find "Stars Fell on Alabama", "It's My Job", and "Growing Older but not Up"?

Answer: Coconut Telegraph

"Coconut Telegraph" is also the name of the Parrothead Newsletter.
3. Where would you find "Margaritaville", "Biloxi", and "Banana Republics"?

Answer: Changes in Latitudes, Changes in Attitudes

This 1977 album gives us two of Jimmy's all-time best known hits; the title track and "Margaritaville".
4. Which album has "A Love Song(From a Different Point of View)", "Fins", and "Volcano"?

Answer: Feeding Frenzy

The "love song" is none other than "Why Don't we get Drunk". This Fantastic live recording was the first Buffett Album I ever owned. It was released in 1990.
5. "Migration", "Nautical Wheelers", and "A Pirate Looks at Forty" come from which album?

Answer: A1A

This 1974 Album is named after Highway A1A that runs through Flordia. The song "Nautical Wheelers" contains the line "living and dying in 3/4 time", which he used as the title for his next album.
6. Which album contains "Smart Woman (in a Real Short Skirt)", "Prince of Tides", and "L'Air de la Louisiane"?

Answer: Hot Water

Hot Water was released in 1988. Some of the guest artists include James Taylor, Aaron Neville, Rita Coolidge, and Steve Winwood
7. From which album do "Breathe in, Breathe Out, Move On", "Whoop De Doo", and "Hula Girl at Heart" come?

Answer: Take the Weather With You

This Album is Jimmy's most recent, released in October 2006. "Take the Weather With You" is a Crowded House song. Mark Knopfler wrote and plays guitar on "Whoop De Doo". "Breathe in, Breathe out, Move on" is in response to Hurricane Katrina that devistated New Orleans in 2005.
8. "Pencil Thin Mustache", "Come Monday", and "God's Own Drunk" can be found on which album?

Answer: Living and Dying in 3/4 Time

You would think "Nautical Wheelers" with its line "and all of us here are just more than content to be living and dying in 3/4 time." would be on this one, But it's on A1A. Both Albums were released in 1974.
9. Which album has "School Boy Heart", "Bob Robert's Society Band", and "False Echos" on it?

Answer: Banana Wind

"Banana Wind" is the only purely instrumental song of Buffett's that I know of. (I don't have all his albums yet-he has over 30) James Taylor sings harmonies on "False Echos".
10. Which Christmas album has the songs "Run Rudolph Run", "Mele Kalikimaka", and "Ho Ho Ho and a Bottle of Rhum"?

Answer: Christmas Island

Jimmy was born on Christmas day 1946 (the day W.C. Fields died). This album was released just before his 50th birthday. It has a hidden track of Jimmy reading "A visit from St. Nicholas" by C. Moore. "A Sailor's Christmas" and "Merry Christmas Alabama (Never Far From Home)" are songs on the album.
Source: Author alirho17

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ertrum before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us