FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Patty Loveless Country Singer
Quiz about Patty Loveless Country Singer

Patty Loveless: Country Singer Quiz


Patty Loveless is a great country singer and so I thought I would do a quiz about her. I hope you enjoy it.

A multiple-choice quiz by shyhelen. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. L

Author
shyhelen
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
252,222
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
279
- -
Question 1 of 10
1. In what year was Patty Loveless born? Hint


Question 2 of 10
2. Where was Patty Loveless born? Hint


Question 3 of 10
3. What occupation did Patty's father follow? Hint


Question 4 of 10
4. Which famous singer is Patty Loveless related to? Hint


Question 5 of 10
5. Which group did Patty Loveless start singing with at the age of sixteen? Hint


Question 6 of 10
6. What was Patty Loveless's first top ten hit single on the US Country Chart? Hint


Question 7 of 10
7. Who did Patty Loveless marry in 1989, who is also her producer? Hint


Question 8 of 10
8. Which song was Patty Loveless's first Number One hit in the US Country charts? Hint


Question 9 of 10
9. Which of her albums won the Country Music Association's Album of the Year Award? Hint


Question 10 of 10
10. With whom did Patty Loveless sing in her 1999 hit "My Kind Of Woman/ My Kind Of Man"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In what year was Patty Loveless born?

Answer: 1957

She was born Patty Lee Ramey on the January the Fourth.
2. Where was Patty Loveless born?

Answer: Pikeville, Kentucky, USA

Patty Loveless spent much of her childhood in Elkhorn City.
3. What occupation did Patty's father follow?

Answer: Coal Miner

He died of black lung disease in 1979. On her first self titled album Patty Loveless wrote and dedicated the song "Sounds Of Loneliness" to the memory of her father.
4. Which famous singer is Patty Loveless related to?

Answer: Loretta Lynn

Patty Loveless is Loretta Lynn's, and Crystal Gayle's, distant cousin.
5. Which group did Patty Loveless start singing with at the age of sixteen?

Answer: Wilburn Brothers

Loretta Lynn had also worked with this group.
6. What was Patty Loveless's first top ten hit single on the US Country Chart?

Answer: If My Heart Had Windows

It reached number 10 in 1988 and is from the album of the same name.
7. Who did Patty Loveless marry in 1989, who is also her producer?

Answer: Emory Gordy, Jr

Both Tony Brown and Justin Niebank have produced or co-produced some of her albums.
8. Which song was Patty Loveless's first Number One hit in the US Country charts?

Answer: Timber, I'm Falling In Love

It was from her "Honky Tonk Angel" and written by the songwriter Kostas.
9. Which of her albums won the Country Music Association's Album of the Year Award?

Answer: When Fallen Angels Fly

The album was released in 1994.
10. With whom did Patty Loveless sing in her 1999 hit "My Kind Of Woman/ My Kind Of Man"?

Answer: Vince Gill

She has recorded Lyle Lovett's song "God Will" on which Lyle Lovett sang harmony vocals.
Source: Author shyhelen

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ertrum before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us