FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Rock songs and artists
Quiz about Rock songs and artists

Rock songs and artists! Trivia Quiz


Here are questions about the music I love! These are primarily metal based.

A multiple-choice quiz by nick90slash. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Mixture
  8. »
  9. Heavy Metal

Author
nick90slash
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
282,037
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
925
- -
Question 1 of 10
1. Dino Cazares from Divine Heresy was also in which band? Hint


Question 2 of 10
2. Think of these musicians' roles. Which is the odd one out? Hint


Question 3 of 10
3. Finish the Muse song title: "Sun_____" Hint


Question 4 of 10
4. Which band included Glenn Tipton as a member? Hint


Question 5 of 10
5. Which band was Dave Mustaine in before Megadeth? Hint


Question 6 of 10
6. Slash became famous as a Guns N Roses guitarist. What is his first name? Hint


Question 7 of 10
7. Is Serj Tankian Armenian?


Question 8 of 10
8. "Land Of Confusion", originally recorded by Genesis, was covered by whom in 2006? Hint


Question 9 of 10
9. 30 Seconds To Mars were founded by frontman by Jared Leto. True or false?


Question 10 of 10
10. Which of these is not a Static X song? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 13 2024 : Guest 136: 6/10
May 29 2024 : Guest 135: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Dino Cazares from Divine Heresy was also in which band?

Answer: Fear Factory

While in Fear Factory, Dino Cazares helped towards the highly successful "Demanufacture" album.
He also performed in the "Roadrunner United" album.
2. Think of these musicians' roles. Which is the odd one out?

Answer: Steve Harris

The odd one out is that all are guitarists, apart from Steve Harris who is a bassist.
3. Finish the Muse song title: "Sun_____"

Answer: burn

Muse have redefined their sound in each of their first three albums!
4. Which band included Glenn Tipton as a member?

Answer: Judas Priest

They played the Download Festival! They have recorded songs such as "Painkiller".
5. Which band was Dave Mustaine in before Megadeth?

Answer: Metallica

Lars and Dave argued after Dave was sacked from Metallica due to his wildness!
6. Slash became famous as a Guns N Roses guitarist. What is his first name?

Answer: Saul

His name is Saul Hudson and his mother dated David Bowie. He has recorded with Michael Jackson.
7. Is Serj Tankian Armenian?

Answer: Yes

He has toured with the Foo Fighters!
He has achieved solo success.
8. "Land Of Confusion", originally recorded by Genesis, was covered by whom in 2006?

Answer: Disturbed

Disturbed covered the song! The lead singer is David Draiman.
9. 30 Seconds To Mars were founded by frontman by Jared Leto. True or false?

Answer: True

He is an acclaimed actor as well as a singer!
10. Which of these is not a Static X song?

Answer: More Than Meets the Eye

Wayne Static, from Static X, performed with The X-ecutioners!
Source: Author nick90slash

This quiz was reviewed by FunTrivia editor CellarDoor before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us