FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Scritti Politti Lyrics
Quiz about Scritti Politti Lyrics

Scritti Politti Lyrics Trivia Quiz


Were you a fan of Scritti Politti, if so this quiz will be easy peasy. I hope you enjoy!

A multiple-choice quiz by JenPenWen. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Q-S
  8. »
  9. S

Author
JenPenWen
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
359,792
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
97
- -
Question 1 of 10
1. 'Holy Girl your lips of clay will whisper words of yesterday.
Holy girl my paramour I know too much to be so sure.'

Which song do these lyrics come from?
Hint


Question 2 of 10
2. 'There's no one out there you can listen to and certainly never yourself.
Oh Patti don't lead the life that I left you with.
Listen to the cars call in the rain.'

What about these lyrics? Can you name the song?
Hint


Question 3 of 10
3. 'There's nothing I wouldn't do, to make you want for nothing.
There's nothing I wouldn't do, my heart belongs to you.
There's nothing I wouldn't do to get to be so happy.'

Which Scritti song are these taken from?
Hint


Question 4 of 10
4. 'The first time baby that I came to you,
I do things that you want me to.
The second time baby that I came to you,
for you found my love for you.'

Which of Scritti's songs are these taken from?
Hint


Question 5 of 10
5. 'How could your nothings be so sweet.
You write your love letters incomplete.
Ooh what the girl got nothing to do.'

Which song from Scritti Politti are these taken from?
Hint


Question 6 of 10
6. 'I don't have a purpose omission I am empty by definition.
I have a lack girl that you'd love to be.
You wanna a diva deduction, you wanna do what they do.'

These lyrics come from another great song from Scritti Politti which one?
Hint


Question 7 of 10
7. 'I wanna get him girl, teach him a lesson.
I got the love for you over and over.
They got us working here under illusion.
I got the love for you over and yeah.'

So can you name this song?
Hint


Question 8 of 10
8. 'I got a library and a seven day itch and I like it.
I got money oh I got around but my life was going nowhere.
I was looking for love and I want you love baby love.'

In which Scritti song will you find these lyrics?
Hint


Question 9 of 10
9. 'Let him shake a little.
Let him rock a little.
Let him worry.
He's in awe but he hates himself.'

Can you remember the name of this well-known track?
Hint


Question 10 of 10
10. 'Turn me on when I get lonely.
People tell me that she's only...fooling.
I know she isn't.'

Another great song but what is the title?
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. 'Holy Girl your lips of clay will whisper words of yesterday. Holy girl my paramour I know too much to be so sure.' Which song do these lyrics come from?

Answer: Absolute

'Absolute' reached number seventeen in the UK charts back in 1984.

Did You Know: 'Scritti Politti' was formed in 1977 with Green Gartside as the singer. He is the only member of the band to have remained in the band for their entire history.
2. 'There's no one out there you can listen to and certainly never yourself. Oh Patti don't lead the life that I left you with. Listen to the cars call in the rain.' What about these lyrics? Can you name the song?

Answer: Oh Patti (Don't Feel Sorry For Loverboy)

'Oh Patti (Don't Feel Sorry For Loverboy)' got to number 13 in the UK in 1988.

Did You Know: The name 'Scritti Politti' was based on the Italian for political writings. Green changed the name slightly to make it more funky like Tutti Fruiti.
3. 'There's nothing I wouldn't do, to make you want for nothing. There's nothing I wouldn't do, my heart belongs to you. There's nothing I wouldn't do to get to be so happy.' Which Scritti song are these taken from?

Answer: Wood Beez (Pray Like Aretha Franklin)

'Wood Beez' was written by Green Gartside. It was released in 1984 and was an immediate hit for the band. It reached number ten in the UK charts.
4. 'The first time baby that I came to you, I do things that you want me to. The second time baby that I came to you, for you found my love for you.' Which of Scritti's songs are these taken from?

Answer: The Word Girl (Flesh And Blood)

'The Word Girl' was written by Green Gartside and David Gamson. It was a song taken from their album 'Cupid and Psyche 85' and overall was their greatest success reaching six in the UK charts.
5. 'How could your nothings be so sweet. You write your love letters incomplete. Ooh what the girl got nothing to do.' Which song from Scritti Politti are these taken from?

Answer: Hypnotize

'Hypnotize' sadly only reached 68 in the UK charts which is tragic for such a great song.

Did You Know: Both Miles Davis and Madness have made a cover of a Scritti Politti song. Miles Davis did a cover of 'Perfect Way' and Madness did a cover of 'The Sweetest Girl'.
6. 'I don't have a purpose omission I am empty by definition. I have a lack girl that you'd love to be. You wanna a diva deduction, you wanna do what they do.' These lyrics come from another great song from Scritti Politti which one?

Answer: Perfect Way

'Perfect Way' was written by Green Gartside and David Gamson. It was one of the hits from the album 'Cupid and Psyche 85' and reached 48 in the charts.
7. 'I wanna get him girl, teach him a lesson. I got the love for you over and over. They got us working here under illusion. I got the love for you over and yeah.' So can you name this song?

Answer: Best Thing Ever

In 1986, Scritti Politti's song 'Best Thing Ever' was on the soundtrack to 'Who's That Girl'.
8. 'I got a library and a seven day itch and I like it. I got money oh I got around but my life was going nowhere. I was looking for love and I want you love baby love.' In which Scritti song will you find these lyrics?

Answer: Boom There She Was

'Boom There She Was' got to number 55 on the UK charts in the year 1988.

Their best selling albums were 'Cupid and Psyche 85' which got to position five in the UK charts and 'Provision' which reached number eight in the UK charts.
9. 'Let him shake a little. Let him rock a little. Let him worry. He's in awe but he hates himself.' Can you remember the name of this well-known track?

Answer: Asylums In Jerusalem

'Asylums In Jerusalem' reached 43 in the UK charts in 1982.

Did You Know: In 1993 Green featured on Kylie Minogue's album 'Body Language' he dueted with her on the song 'Emillana Torrini' and co-wrote 'Someday'.
10. 'Turn me on when I get lonely. People tell me that she's only...fooling. I know she isn't.' Another great song but what is the title?

Answer: She's a Woman

In 1991 Scritti Politti covered this song originally by The Beatles. The song featured Shabba Ranks and got to number 20 on the UK Singles Chart.
Source: Author JenPenWen

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us