FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Seeking the Seekers
Quiz about Seeking the Seekers

Seeking the Seekers Trivia Quiz


The Seekers, featuring the wonderful voice of Judith Durham, were Australia's contribution to the folk music movement of the 1960s. Learn more about the band and their beautiful music here.

A multiple-choice quiz by ozzz2002. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Q-S
  8. »
  9. S

Author
ozzz2002
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
193,382
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
762
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 120 (6/10), Guest 113 (9/10), Guest 175 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. In which Australian city were the Seekers formed? Hint


Question 2 of 10
2. Shortly after they formed, The Seekers were invited by Sitmar Cruises to perform a six-month gig on a cruise liner. However, when the ship arrived in London for a stopover, they decided to try their luck in the UK market, and were extremely successful. Released in 1966, what was the name of their first hit single in the British charts? Hint


Question 3 of 10
3. Tom Springfield (brother to Dusty) played a large role in the success of the Seekers in the early years, and penned a tune called "Downhearted Blues". This song became their second hit after it was renamed, but what was the new title? Hint


Question 4 of 10
4. One of my favourite Seekers' songs is "The Carnival Is Over", which was adapted from a Russian melody called "Steinka Razin". A sad song, but amazingly popular, which Rolling Stones song did it knock off the top of the English charts in 1965? Hint


Question 5 of 10
5. In 1966, The Seekers released "Someday One Day", but it only reached number 11 spot. The song was written by which soon-to-be-famous American songwriter? Hint


Question 6 of 10
6. Which member of the Seekers wore heavy-framed glasses? Hint


Question 7 of 10
7. The Seekers did a beautiful version of a Pacific island song called "Isa Lei". What language did they record the song in? Hint


Question 8 of 10
8. In 1966, The Seekers provided the title track to which movie, starring James Mason and Lynn Redgrave? Hint


Question 9 of 10
9. The Seekers all had successful careers after the band dissolved, and Judith added songwriting to her other talents. In 1992, she performed one of her own creations, "Australia, Land of Today", at which major event? Hint


Question 10 of 10
10. In 1993, The Seekers re-formed for the Silver Jubilee tour and album release. The album contained many of their 'evergreen' hits, but both Judith Durham and Bruce Woodley contributed a couple of new songs. What song contains these lyrics?:-

"Well, imagine if Columbus had not dreamt the world was round
And Armstrong had not walked on the moon.
If John and Paul never wrote a song for yesterday,
If all of them had given up too soon"
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 13 2024 : Guest 120: 6/10
Jun 06 2024 : Guest 113: 9/10
Jun 05 2024 : Guest 175: 7/10
May 29 2024 : Guest 1: 4/10
May 17 2024 : Guest 82: 3/10
May 16 2024 : Guest 99: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In which Australian city were the Seekers formed?

Answer: Melbourne

Athol Guy, Keith Potger and Bruce Woodley all attended Melbourne Boys High School, while Judith Durham met Guy through their work at an advertising agency. The band was brought together in 1964, and went their separate ways in 1968.
2. Shortly after they formed, The Seekers were invited by Sitmar Cruises to perform a six-month gig on a cruise liner. However, when the ship arrived in London for a stopover, they decided to try their luck in the UK market, and were extremely successful. Released in 1966, what was the name of their first hit single in the British charts?

Answer: I'll Never Find Another You

They had only planned to stay in the UK for a few weeks, as they were supposed to sail to Tokyo for the 1964 Olympic Games. They did not actually leave until 1968!

The record charted well on both sides of the Atlantic, and was also a smash hit in Australia- they were on their way to stardom.
3. Tom Springfield (brother to Dusty) played a large role in the success of the Seekers in the early years, and penned a tune called "Downhearted Blues". This song became their second hit after it was renamed, but what was the new title?

Answer: A World Of Our Own

The track was recorded rather quickly, as the group was due to leave England for a tour of Australia. Whilst they were touring, the song reached number 3 in the UK and number 19 in the US charts.
4. One of my favourite Seekers' songs is "The Carnival Is Over", which was adapted from a Russian melody called "Steinka Razin". A sad song, but amazingly popular, which Rolling Stones song did it knock off the top of the English charts in 1965?

Answer: Get Off My Cloud

Fancy that! A bunch of colonials deposing one of the best rock bands in the world!

For some reason, the song did not succeed in America, but it was their biggest selling record in Australia and England. It stayed in the top spot for three weeks, until The Beatles "Day Tripper" was released.
5. In 1966, The Seekers released "Someday One Day", but it only reached number 11 spot. The song was written by which soon-to-be-famous American songwriter?

Answer: Paul Simon

Simon and Woodley collaborated on a few songs before the partnership with Art Garfunkel began. The most notable was "Red Rubber Ball", an American number one hit for The Cyrkle.
6. Which member of the Seekers wore heavy-framed glasses?

Answer: Athol Guy

Guy's instrument of choice was the double bass. After the demise of the group in 1968, he entered politics, and was a member of the State Parliament of Victoria.
7. The Seekers did a beautiful version of a Pacific island song called "Isa Lei". What language did they record the song in?

Answer: Fijian

'Isa lei' translates roughly to 'farewell', and in fact the song is subtitled "Fijian Farewell".
8. In 1966, The Seekers provided the title track to which movie, starring James Mason and Lynn Redgrave?

Answer: Georgy Girl

"Georgy Girl" was one one of the last big hits for the group. Their final two releases, "When Will The Good Apples Fall?" and "Emerald City" were only moderate successes.
9. The Seekers all had successful careers after the band dissolved, and Judith added songwriting to her other talents. In 1992, she performed one of her own creations, "Australia, Land of Today", at which major event?

Answer: World Cup cricket final

The new Great Southern Stand at the Melbourne Cricket Ground was opened for the final. For the record, Pakistan beat England for the title, in front of a record crowd of over 86,000 people. "Australia, Land of Today" was at one stage considered as a new national anthem.
10. In 1993, The Seekers re-formed for the Silver Jubilee tour and album release. The album contained many of their 'evergreen' hits, but both Judith Durham and Bruce Woodley contributed a couple of new songs. What song contains these lyrics?:- "Well, imagine if Columbus had not dreamt the world was round And Armstrong had not walked on the moon. If John and Paul never wrote a song for yesterday, If all of them had given up too soon"

Answer: Keep A Dream In Your Pocket

This song, urging optimism, was written by Woodley. Durham contributed "One World Love".

After 25 years, the boys had not lost their terrific harmonies, nor had Judith lost her angelic voice.
Source: Author ozzz2002

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Dalgleish before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Random Music Quizzes:

A few musical odds and sods, some good, some bad, and some downright ugly!

  1. Aussie Rock in the 60s and 70s Average
  2. Seeking the Seekers Tough
  3. The "Sgt Pepper's" Album Cover Average
  4. Instrumental Music- Who Needs Lyrics? Average
  5. My 1970s CD Collection, Part 1 Average
  6. My 1970s CD Collection, Part 2 Average
  7. My 1970s CD Collection, Part 3 Average
  8. These Are a Few of My Favourite Musicals Average
  9. Four Word Song Titles Average
  10. Who Is In That Song? Average
  11. Get Down and Then Get Up Again! Average
  12. Australian Music Average

6/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us