FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Sing it Ladies
Quiz about Sing it Ladies

Sing it, Ladies! Trivia Quiz


Let's hear it for the girls! This quiz is all about the ladies who have been singing for us since the '20's. Hum along and have fun!

A multiple-choice quiz by rootsgrrl. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music Mixture
  8. »
  9. Women in Music

Author
rootsgrrl
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
120,732
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
8 / 15
Plays
1081
- -
Question 1 of 15
1. The "Absolutely Fabulous" theme, A Bob Dylan song called "This Wheel's on Fire" is sung by a British lass who had a few hits in England in the '60's and '70's. Hint


Question 2 of 15
2. Who was the petite Blonde who recorded "Please Don't Talk to the Lifeguard?" Hint


Question 3 of 15
3. Sheryl Crow toured with Michael Jackson as a back-up singer.


Question 4 of 15
4. What successful singer/songwriter was once married to James Taylor?

Answer: (Two Words or just surname--"anticipation")
Question 5 of 15
5. What was the children's nursery rhyme that was reworked into a swing tune and was a hit for Ella Fitzgerald? Hint


Question 6 of 15
6. Here's an easy one: "Ode to Billie Joe" was a hit for Bobbie Gentry in what year? Hint


Question 7 of 15
7. We all remember Karen Carpenter's beautiful voice. She did sometimes play an instrument on stage. What instrument? Hint


Question 8 of 15
8. We all know that Diana Ross was not the original lead singer of the Supremes. That lady's name: Hint


Question 9 of 15
9. Courtney Love's daughter, Frances Bean Cobain, is named after the actress Frances Farmer.


Question 10 of 15
10. Nancy Sinatra had a Number One hit with a duet with her Dad, Frank, in 1967. What was the name of the song?

Answer: (Two Words--not smart)
Question 11 of 15
11. In what year did the great Bessie Smith die? Hint


Question 12 of 15
12. Who was the lead singer of a band called Blue Angel? Hint


Question 13 of 15
13. Wilson Phillips had a few hits in the early '90's. The group consisted of Chynna Phillips and Carnie Wilson and her sister...? Hint


Question 14 of 15
14. The Bobbettes, a New York group, had a Top Ten hit in 1957 with "Mr.Lee." What was the follow-up, also about the charming Mr. Lee? Hint


Question 15 of 15
15. Finally, an easy one: What British singer had a Number One hit with "Downtown" in 1964? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 11 2024 : Guest 184: 13/15
Jun 02 2024 : Guest 166: 6/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The "Absolutely Fabulous" theme, A Bob Dylan song called "This Wheel's on Fire" is sung by a British lass who had a few hits in England in the '60's and '70's.

Answer: Julie Driscoll

Ms. Driscoll was the singer for a group called "Brian Auger's Trinity' and later had a solo career. She was considered one of the best singers of her time.
2. Who was the petite Blonde who recorded "Please Don't Talk to the Lifeguard?"

Answer: Diane Renay

Miss Renay toured with The Beatles in 1964. Her biggest hit was "Navy Blue."
3. Sheryl Crow toured with Michael Jackson as a back-up singer.

Answer: True

Back in the '80's. I'm glad she decided to go solo.
4. What successful singer/songwriter was once married to James Taylor?

Answer: Carly Simon

Their son Ben just released an album with his new band. He sounds a lot like his Dad.
5. What was the children's nursery rhyme that was reworked into a swing tune and was a hit for Ella Fitzgerald?

Answer: A Tisket, A Tasket

Actually, it was a hit for Chick Webb and his Orchestra, featuring Ella Fitzgerald. Ella was 19 when it was recorded. Chick Webb died at 30 in 1939. He is generally considered the original "King of Swing."
6. Here's an easy one: "Ode to Billie Joe" was a hit for Bobbie Gentry in what year?

Answer: 1967

It was one of the top selling records of that year. Did she ever have another hit?
7. We all remember Karen Carpenter's beautiful voice. She did sometimes play an instrument on stage. What instrument?

Answer: Drums

Karen was no John Bonham, but she kept the beat. Her brother Richard played piano and keyboards.
8. We all know that Diana Ross was not the original lead singer of the Supremes. That lady's name:

Answer: Florence Ballard

The late Ms. Ballard can be heard right up front on "Meet The Supremes." Barbara Martin was an original member who left the group to get married. Rosalind Ashford was a Vandella.
9. Courtney Love's daughter, Frances Bean Cobain, is named after the actress Frances Farmer.

Answer: False

She is in fact named after Frances McKee of The Vaselines. The confusion arose because of the Nirvana song, "Frances Farmer Will Have Her Revenge on Seattle."
10. Nancy Sinatra had a Number One hit with a duet with her Dad, Frank, in 1967. What was the name of the song?

Answer: Somethin' Stupid

It was a sweet, pretty tune. I still like hearing it on the radio.
11. In what year did the great Bessie Smith die?

Answer: 1937

"The Empress of the Blues" died in an automobile accident in Mississippi. There was a rumor that she bled to death after being turned away from a White hospital. This turned out not to be true. Her grave remained unmarked until 1969, when Janis Joplin bought her a beautiful headstone.
12. Who was the lead singer of a band called Blue Angel?

Answer: Cyndi Lauper

Blue Angel broke up in 1981. Cyndi's solo career began in 1983 with her first album, "She's So Unusual."
13. Wilson Phillips had a few hits in the early '90's. The group consisted of Chynna Phillips and Carnie Wilson and her sister...?

Answer: Wendy

The group broke up after one monster album and a few unsuccessful follow-ups. They reformed in 2004.
14. The Bobbettes, a New York group, had a Top Ten hit in 1957 with "Mr.Lee." What was the follow-up, also about the charming Mr. Lee?

Answer: I Shot Mr.Lee

I guess Mr.Lee wasn't such a dream after all. The Bobbettes were the first girl group to have a Top Ten pop single and a Number One R&B single. That record was "Mr. Lee."
15. Finally, an easy one: What British singer had a Number One hit with "Downtown" in 1964?

Answer: Petula Clark

Told you it was easy. Ms. Clark had many hits in her career and is still an active performer today.
Source: Author rootsgrrl

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Female Singers 3 Average
2. Female Singers 2 Average
3. Cold as Fire, Hot as Ice Easier
4. Pop Divas Average
5. Divas To Remember Average
6. Divas Average
7. Strong Enough For A Man, But Made By A Woman Average
8. Who's That Lady ? Very Difficult
9. Divas To Remember Part II Average
10. Oldies Lyrics: Women in Song Tough
11. Let's Hear it for the Girls Average
12. Hey Now Easier

7/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us