FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Songs of the City
Quiz about Songs of the City

Songs of the City Trivia Quiz


These musicians have created singles with place names in the title. Match the city to the musician who sang about it.

A matching quiz by AcrylicInk. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Geography in Songs
  8. »
  9. Cities in Song

Author
AcrylicInk
Time
4 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
395,839
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
457
Last 3 plays: JBaai (3/10), Guest 192 (7/10), Kfitch27 (2/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Vienna  
  The Clash
2. London  
  The Wombats
3. Detroit  
  ABBA
4. Philadelphia  
  Vera Lynn
5. Dover  
  Ultravox
6. New York  
  Elvis Presley
7. Waterloo  
  Kiss
8. Las Vegas  
  Neil Young
9. Lauderdale  
  The Pogues
10. Tokyo  
  A Day to Remember





Select each answer

1. Vienna
2. London
3. Detroit
4. Philadelphia
5. Dover
6. New York
7. Waterloo
8. Las Vegas
9. Lauderdale
10. Tokyo

Most Recent Scores
Jun 03 2024 : JBaai: 3/10
May 15 2024 : Guest 192: 7/10
May 13 2024 : Kfitch27: 2/10
Apr 28 2024 : Peachie13: 10/10
Apr 27 2024 : Guest 136: 4/10
Apr 27 2024 : Guest 72: 0/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Vienna

Answer: Ultravox

The British new wave band Ultravox released "Vienna" in 1981. Despite being voted "Single of the Year" at the 1981 Brit Awards, it only peaked at number two in the UK singles chart. Talking about the single in a "Guardian" interview, Midge Ure (Ultravox singer) said that Vienna was chosen because "there was a decaying elegance about it.

In such a crumbling environment, you could easily fall in love. Then you go back to your cold, grey, miserable life in Chiswick."
2. London

Answer: The Clash

Joe Strummer and Mick Jones wrote "London Calling" for The Clash's third album, which also had the same title. The single was released in 1979. The lyrics addressed a range of social and political issues of the era, like drug abuse and the River Thames flooding. The phrase "London calling" was a reference to the BBC World Service station identification used during World War II.
3. Detroit

Answer: Kiss

"Detroit Rock City" was a single on Kiss' 1976 album, "Destroyer". The song has featured multiple times in other media like films and video games and has been covered by other artists. The title "Detroit Rock City" was also the name of a film about a Kiss tribute band attempting to meet their musical heroes.
4. Philadelphia

Answer: Neil Young

Neil Young contributed "Philadelphia" to the soundtrack of the Jonathan Demme film of the same name. The movie was about a lawyer suffering from AIDS and starred Tom Hanks and Denzel Washington. The soundtrack featuring Neil Young's track was released in 1994.
5. Dover

Answer: Vera Lynn

One of the most well-known songs of the World War II era, "(There'll Be Bluebirds Over) The White Cliffs of Dover" was written by Nat Burton and Walter Kent. It was made popular in 1942 when it was performed by Vera Lynn. The song referred to the Battle of Britain in which Nazi Germany fought with the British RAF in the skies above southern England.
6. New York

Answer: The Pogues

"Fairytale of New York" was a popular Christmas song with a difference. Instead of leaving the listener with warm, festive fuzzies, it brought up issues of drug abuse and a relationship breakdown. The single was written by The Pogues and featured vocals from Kirsty MacColl, telling the story of a couple who had moved to New York with hopes for the future. Life hadn't turned out the way they had dreamed it would.

It was released in November 1987 and was included on The Pogues' 1988 album, "If I Should Fall from Grace with God".
7. Waterloo

Answer: ABBA

The most famous Waterloo was probably the town in Belgium near where the Battle of Waterloo took place, and where Napoleon was defeated. There are also towns and cities called Waterloo in Canada, Australia, and the USA, as well as in a few other countries.

"Waterloo" was written specifically for ABBA's 1974 Eurovision entry. The Swedish band came first with 24 points.
8. Las Vegas

Answer: Elvis Presley

"Viva Las Vegas" was a song from the movie of the same name. It starred Elvis Presley, who also performed some of the songs on the soundtrack. The film was released in 1963, but the single "Viva Las Vegas" wasn't released until the following year.
9. Lauderdale

Answer: A Day to Remember

"All Signs Point to Lauderdale" was released in 2011 by American pop punk band, A Day to Remember. According to the band, the song's title was inspired by a road sign for Fort Lauderdale, a city in Florida. The band originated in Florida and their second album "What Separates Me From You" was recorded there. "All Signs Point to Lauderdale" was included in the track list.
10. Tokyo

Answer: The Wombats

The Wombats' second album, "This Modern Glitch", featured a track called "Tokyo (Vampires & Wolves)". The album was released in 2010 and contained elements of dance and synthpop. Despite being a wolf's head, the cover for the single resembles a map of Tokyo's districts. At least, it seems like that was the idea!
Source: Author AcrylicInk

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Globetrot 4:

Quizzes written for the fourth Globetrot challenge in the Author Lounge. All of the quizzes here were inspired by one location.

  1. We're Heading North Very Easy
  2. Multilingual Countries Easier
  3. Songs of the City Average
  4. Cruising Down the Canal Easier
  5. That's My Name! Easier
  6. On Top of the World: Petronas Towers Average
  7. Kerala Koala? Average
  8. Going Wild in Borneo Easier
  9. The 37th Parallel Easier
  10. Sites of Conflict and Combat Very Easy
  11. The Voices of Our Ancestors Average
  12. May It Please Your Highness Easier

6/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us