FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Tracy Byrd Lyrics
Quiz about Tracy Byrd Lyrics

Tracy Byrd Lyrics Trivia Quiz


This is a lyrics quiz on my favorite country music artist, Tracy Byrd. See how much you know about his songs. Have Fun!

A multiple-choice quiz by jennaflip. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. B

Author
jennaflip
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
143,282
Updated
Dec 03 21
# Qns
25
Difficulty
Average
Avg Score
17 / 25
Plays
384
- -
Question 1 of 25
1. "Hey two plus two is always four
And down is south and up is north
Thirty-two degrees is freezing cold"
Hint


Question 2 of 25
2. "I like a shower beating down
Steam rising all around like smoke"
Hint


Question 3 of 25
3. "Well, if you wanna know what we're all thinkin', it's nothing too complex. It's just somethin' cold for drinkin' and a whole lotta "S" E" ... Yes."
Hint


Question 4 of 25
4. "I walked in the band just stunk
The singer couldn't carry a tune in a bucket"
Hint


Question 5 of 25
5. "Heaven`s smilin` down on me
As I look at you tonight"
Hint


Question 6 of 25
6. "Little Lady standin' next to me
Isn't she a pretty thing"
Hint


Question 7 of 25
7. "You`re a vision in white and I`ve been waitin` all night"
Hint


Question 8 of 25
8. "Leave them long johns on the line
If the kids look dirty, that`ll be just fine"
Hint


Question 9 of 25
9. "You need a man to get lost in.
With a heart big enough to roam"
Hint


Question 10 of 25
10. "She is life when I want to live
She`s everything to me in life that life can give"
Hint


Question 11 of 25
11. "Well, I wasn`t in a hurry so I slowed down
Took a two lane road to a one horse town"
Hint


Question 12 of 25
12. "Don`t be afraid darling you can tell me
What it takes to make your world turn"
Hint


Question 13 of 25
13. "How did one round of beer lead to me laying here?" Hint


Question 14 of 25
14. "Livin' with the grizzlies and the old wildcats" Hint


Question 15 of 25
15. "I could search from now till the end of time
And never find another you"
Hint


Question 16 of 25
16. "Tommy and Janey barely eighteen
Holdin` hands at the jewelry store"
Hint


Question 17 of 25
17. "I dressed up in my best
My Ropers and my vest
And waited by the door with these roses"
Hint


Question 18 of 25
18. "The lights were hot and the beer was not
And the band was playin` loud"
Hint


Question 19 of 25
19. "Well I woke up this morning,and I was feeling fine" Hint


Question 20 of 25
20. "Had the operator call me back she said my phone's working fine" Hint


Question 21 of 25
21. "The girls are in my favor and if I play my cards just right
I might find an angel whose fire I can light"
Hint


Question 22 of 25
22. "It`s cold this time of year and the people in this city make it colder" Hint


Question 23 of 25
23. "At the time, it seemed like the right thing
Breakin' up and goin' separate ways"
Hint


Question 24 of 25
24. "When it rains it pours And man it's really comin' down" Hint


Question 25 of 25
25. "Whenever I go out Anywhere in town I look for a crowd Where you're not hangin' 'round" Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "Hey two plus two is always four And down is south and up is north Thirty-two degrees is freezing cold"

Answer: "Drinkin' Bone"

Tracy Byrd was born on December 17, 1966 in Beaumont, Texas. This is from his ninth album, "The Truth About Men". This single was just recently released out on radio as of July 17, 2003.
2. "I like a shower beating down Steam rising all around like smoke"

Answer: "You Feel Good"

This song is also from his ninth album, "The Truth About Men".
3. "Well, if you wanna know what we're all thinkin', it's nothing too complex. It's just somethin' cold for drinkin' and a whole lotta "S" E" ... Yes."

Answer: "The Truth About Men"

This song from his ninth album, "The Truth About Men", hit #1 on March 21, 2003.
4. "I walked in the band just stunk The singer couldn't carry a tune in a bucket"

Answer: "Ten Rounds With Jose Cuervo"

This is from his eighth album, "Ten Rounds". Released in late 2001, this song reached #1 on the Billboard country charts.
5. "Heaven`s smilin` down on me As I look at you tonight"

Answer: "Keeper Of The Stars"

This is from his second album, "No Ordinary Man". It was released in 1994 and went to #1 also that year.
6. "Little Lady standin' next to me Isn't she a pretty thing"

Answer: "A Good Way To Get On My Bad Side"

This is from his eighth album, "Ten Rounds".
7. "You`re a vision in white and I`ve been waitin` all night"

Answer: "Holdin' Heaven"

This is from his first album, "Tracy Byrd", which went to #1 in 1993.
8. "Leave them long johns on the line If the kids look dirty, that`ll be just fine"

Answer: "Lifestyles Of The Not So Rich And Famous"

From his second album, "No Ordinary Man". Released in 1994, this song reached #1 on the charts.
9. "You need a man to get lost in. With a heart big enough to roam"

Answer: "Big Love"

This is from his fourth album, "Big Love". Released in 1996, it became a Top 5 hit for Tracy.
10. "She is life when I want to live She`s everything to me in life that life can give"

Answer: "Don't Take Her She's All I Got"

This is from his fourth album, "Big Love". It was also a hit for the late Johnny PayCheck in 1972. Tracy revived the song 25 years later.
11. "Well, I wasn`t in a hurry so I slowed down Took a two lane road to a one horse town"

Answer: "Watermelon Crawl"

This is from his second album, "No Ordinary Man", released in 1997.
12. "Don`t be afraid darling you can tell me What it takes to make your world turn"

Answer: "Love Lessons"

This is from his third album, "Love Lessons", released July 18, 1995.
13. "How did one round of beer lead to me laying here?"

Answer: "How'd I Wind Up In Jamaica"

This is from his ninth album, "The Truth About Men". Fellow country artist Clay Walker was originally supposed to cut this song but declined, and so the song was given to Tracy.
14. "Livin' with the grizzlies and the old wildcats"

Answer: "I'm From The Country"

This is from his fifth album, "I'm From The Country". It was released on May 12, 1998.
15. "I could search from now till the end of time And never find another you"

Answer: "Someone To Give My Love To"

This is from his self-titled debut, "Tracy Byrd". Released in 1994, this song only made the Top 50 on the charts.
16. "Tommy and Janey barely eighteen Holdin` hands at the jewelry store"

Answer: "Don't Love Make A Diamond Shine"

This is from the fourth album, "Big Love". Released in 1995, this song made the Top 10 on the country charts.
17. "I dressed up in my best My Ropers and my vest And waited by the door with these roses"

Answer: "Walking To Jerusalem"

This is from the third album, "Love Lessons". Released in 1995, it went to #15 on the country charts.
18. "The lights were hot and the beer was not And the band was playin` loud"

Answer: "The First Step"

From his second album "No Ordinary Man", released in 1994. It reached the Top 10.
19. "Well I woke up this morning,and I was feeling fine"

Answer: "That's The Thing About A Memory"

From his first album, "Tracy Byrd". This is the second release from that album.
20. "Had the operator call me back she said my phone's working fine"

Answer: "Why Don't That Telephone Ring"

From his first album, "Tracy Byrd". This is the very first song that introduced us to Tracy back in 1993.
21. "The girls are in my favor and if I play my cards just right I might find an angel whose fire I can light"

Answer: "4 to 1 In Atlanta"

From his third album, "Love Lessons", released in 1995.
22. "It`s cold this time of year and the people in this city make it colder"

Answer: "Heaven In My Woman's Eyes"

Also from his third album, "Love Lessons".
23. "At the time, it seemed like the right thing Breakin' up and goin' separate ways"

Answer: "I Wanna Feel That Way Again"

From his fifth album, "I'm From The Country", released in 1998. The album was released May 12, 1998.
24. "When it rains it pours And man it's really comin' down"

Answer: "Ain't It Just Like A Woman"

From his seventh album, "It's About Time".
25. "Whenever I go out Anywhere in town I look for a crowd Where you're not hangin' 'round"

Answer: "Every Time I Do"

From his seventh album, "It's About Time".
Source: Author jennaflip

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Referenced Topics
Music   World   People   Country Music   Albums   Horse   Beers   Texas   Diamonds   White   Jamaica  

Other Destinations
  Explore Other Quizzes by jennaflip

  Go to Music A-C Quizzes

  More B Quizzes

  FunTrivia Homepage

7/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us