FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Blackpink
Quiz about Blackpink

Blackpink Trivia Quiz


"Blackpink in your area" means their spirit and music will always be with you. Test your knowledge of the "biggest girl group in the world", the South Korean girl group, Blackpink. Good luck!

A multiple-choice quiz by KatieK54. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. B

Author
KatieK54
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
414,975
Updated
Dec 28 23
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
51
Last 3 plays: Guest 136 (9/10), Guest 99 (10/10), Guest 68 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. Blackpink is made up of four members. Who of the following is NOT one of the members? Hint


Question 2 of 10
2. The most popular K-pop groups, like Blackpink, are usually formed by one of the four major entertainment agencies in South Korea. Which entertainment agency formed Blackpink? Hint


Question 3 of 10
3. Two of Blackpink's members were born outside of South Korea but relocated there for their idol training. Rosť was born and raised in Auckland, New Zealand but grew up in Australia, while Lisa was born in which Asian country? Hint


Question 4 of 10
4. When Blackpink debuted, two of their songs were released on the same day. One of them was "Whistle." What was their other debut song? Hint


Question 5 of 10
5. Most K-pop groups have voracious fan bases with their own unique nicknames. What are diehard fans of Blackpink known as? Hint


Question 6 of 10
6. Blackpink is the first K-pop group to perform at Coachella and the first Asian act to headline.


Question 7 of 10
7. In 2020 Blackpink released a documentary with Netflix following their evolution from their debut through to 2019. What is the name of this documentary? Hint


Question 8 of 10
8. Each K-pop group will have a member known as the 'visual,' meaning that they fit South Korean beauty standards the best. While all members are stunning, which member of Blackpink is the visual? Hint


Question 9 of 10
9. Blackpink had their own reality TV show.


Question 10 of 10
10. Each member of Blackpink is a powerful vocalist, but only two members are known for rapping. Which two members are known for rapping, as well as vocalizing?



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 05 2024 : Guest 136: 9/10
May 31 2024 : Guest 99: 10/10
May 27 2024 : Guest 68: 9/10
Apr 19 2024 : Guest 197: 8/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Blackpink is made up of four members. Who of the following is NOT one of the members?

Answer: Hwasa

Blackpink debuted in 2016 with four members: Lisa, Jisoo, Jennie, and Rosť.
Hwasa is a famous South Korean performer, but she was in the group Mamamoo, not Blackpink.
2. The most popular K-pop groups, like Blackpink, are usually formed by one of the four major entertainment agencies in South Korea. Which entertainment agency formed Blackpink?

Answer: YG Entertainment

While several members of Blackpink announced in 2023 that they would not be renewing their contracts with YG, it was their founding entertainment group and responsible for their training. JYP represents groups like Stray Kids and Twice, while HYBE has BTS and Seventeen, and SM has groups like Exo and NCT.
3. Two of Blackpink's members were born outside of South Korea but relocated there for their idol training. Rosť was born and raised in Auckland, New Zealand but grew up in Australia, while Lisa was born in which Asian country?

Answer: Thailand

Lisa legally changed her name to Lalisa, despite being known only as Lisa, which means "the one being praised" in Thai. Lisa is very open and proud of of her Thai heritage, including wearing Thai traditional dress in her solo debut single of the same name, "Lalisa." The other two members of Blackpink, Jennie and Jisoo, were both born in South Korea, even though Jennie did spend some time in New Zealand.
4. When Blackpink debuted, two of their songs were released on the same day. One of them was "Whistle." What was their other debut song?

Answer: Boombayah

"Boombayah" was released in 2016 alongside "Whistle," while "As If It's Your Last" was released in 2017, "Kill this Love" in 2019, and "Pink Venom" in 2022. In 2020, "Boombayah" became the first K-pop debut music video to surpass one million views on Youtube.
5. Most K-pop groups have voracious fan bases with their own unique nicknames. What are diehard fans of Blackpink known as?

Answer: Blinks

Blackpink fans are referred to as 'Blinks,' which is a portmanteau blending 'BL' from black and 'INK' from pink. Many fans like the name because "it starts and ends with Blackpink." A 'Stay' is a fan of the Stray Kids, while BTS has their ARMY. But 'Pink Army' and 'Blank' have never been used.
6. Blackpink is the first K-pop group to perform at Coachella and the first Asian act to headline.

Answer: True

Blackpink first performed at Coachella in 2019, becoming the first K-pop group to perform. It wasn't until 2023 that they were headliners. Bad Bunny was also announced as a headliner for Coachella, being the first Latin headliner. Frank Ocean was a headliner as well but due to an injury his performance started late and was abruptly ended.
7. In 2020 Blackpink released a documentary with Netflix following their evolution from their debut through to 2019. What is the name of this documentary?

Answer: Light Up the Sky

The documentary tracks their debut in 2016 through to their performance at Coachella in 2019, including a lot of personal stories about the challenges and battles they've overcome as a group. It is the first K-pop original content that Netflix has created. The other three titles mentioned are all K-pop documentaries about other groups.
8. Each K-pop group will have a member known as the 'visual,' meaning that they fit South Korean beauty standards the best. While all members are stunning, which member of Blackpink is the visual?

Answer: Jisoo

Jisoo is both the visual and the lead vocalist for Blackpink and is considered to be an expert in harmonizing. When it comes to being the group's visual, her eyes and heart-shaped lips have frequently been referenced as the reason. Even the other members of the group have said in interviews that they agree and that Jisoo should be the face of Blackpink.
9. Blackpink had their own reality TV show.

Answer: True

"Blackpink House" followed the members of the group while they were on a 100-day break, organized by YG Entertainment, letting fans see what they got up to in their daily lives, as they had expressed the desire for a vacation. It premiered on Youtube in 2018 and has garnered over 400 million views.
10. Each member of Blackpink is a powerful vocalist, but only two members are known for rapping. Which two members are known for rapping, as well as vocalizing?

Answer: Jennie and Lisa

All K-pop groups tend to designate the members as either the lead or main vocalist, dancer, or rapper. In Blackpink, Jennie is the main rapper, Rosť is the main vocalist, and Lisa is the main dancer. Beyond that, Jisoo is a lead vocalist, as is Jennie. Rose is a lead dancer, and Lisa is a lead rapper. Each member contributes their own unique style and flare to create the dynamic performance style for which Blackpink is known.
Source: Author KatieK54

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us