FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Bluetones Lyrics
Quiz about Bluetones Lyrics

Bluetones Lyrics Trivia Quiz


Welcome to my quiz based on the lyrics of one of the best and most underrated bands of recent times - The Bluetones. Basically I give you the lyric and you choose which song it has been taken from. Easy!

A multiple-choice quiz by Bazalinhio. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. B

Author
Bazalinhio
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
245,440
Updated
Jul 23 22
# Qns
25
Difficulty
Average
Avg Score
18 / 25
Plays
186
- -
Question 1 of 25
1. From which song is the following line taken: "No challenge should be faced without a little charm and a lot of style"? Hint


Question 2 of 25
2. From which song is the following line taken: "Got hitched just like a good boy should"? Hint


Question 3 of 25
3. From which song is the following line taken: "Imbibe all you can"? Hint


Question 4 of 25
4. From which song is the following line taken: "You need your medicine to help the sugar down"? Hint


Question 5 of 25
5. From which song is the following line taken: "Salt Upon A Bubbling Slug"?

Answer: (3 Words - Have a Dance)
Question 6 of 25
6. From which song is the following line taken: "I'm losing my left, I'm losing my right"? Hint


Question 7 of 25
7. From which song is the following line taken: "When at last you sleep, my love, I'm gonna smash your lying head"? Hint


Question 8 of 25
8. From which song is the following line taken: "She comes in 16 colours, she'll suck your money dry"? Hint


Question 9 of 25
9. From which song is the following line taken: "I've got a tiger in the tank, I've got money in the bank"? Hint


Question 10 of 25
10. From which song is the following line taken: "You were blistered by the sun's burning rays"? Hint


Question 11 of 25
11. From which song is the following line taken: "Was I dizzy from the wine? Or maybe I just missed the signs."? Hint


Question 12 of 25
12. From which song is the following line taken: "I've wasted time away, but I think that it's OK 'cause I've wasted time away with you"? Hint


Question 13 of 25
13. From which song is the following line taken: "He don't have a clue about the things you need, the books you read"? Hint


Question 14 of 25
14. From which song is the following line taken: "I keep my thoughts in little boxes labelled A to Z"? Hint


Question 15 of 25
15. From which song is the following line taken: "Where did you go when things went wrong for you?"

Answer: (2 Words)
Question 16 of 25
16. From which song is the following line taken: "Cling like cobwebs to my head"? Hint


Question 17 of 25
17. From which song is the following line taken: "Climb up here with me and let's forget about sleep"? Hint


Question 18 of 25
18. From which song is the following line taken: "I played poker with my health, and spent enormous wealth"? Hint


Question 19 of 25
19. From which song is the following line taken: "Have you ever heard a silence be so shrill"? Hint


Question 20 of 25
20. From which song is the following line taken: "He had the coolest sandals that I have ever seen"? Hint


Question 21 of 25
21. From which song is the following line taken: "You cut me deeply and the scars still show"? Hint


Question 22 of 25
22. From which song is the following line taken: "You owe my patience quite a debt"? Hint


Question 23 of 25
23. From which song is the following line taken: "Honest words don't know the damage they can do"? Hint


Question 24 of 25
24. From which song is the following line taken: "I am welcome no more"? Hint


Question 25 of 25
25. "Na, na na na na, na na na na na, na na na na na"
Which song features this line?
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. From which song is the following line taken: "No challenge should be faced without a little charm and a lot of style"?

Answer: Bluetonic

"Bluetonic" was the 'tones second single, the first to be lifted from their classic debut album, "Expecting To Fly".
2. From which song is the following line taken: "Got hitched just like a good boy should"?

Answer: Solomon Bites The Worm

The first single from their second album, "Return To The Last Chance Saloon". This song marked a move away from janglyness to riff based songs.
3. From which song is the following line taken: "Imbibe all you can"?

Answer: After Hours

"After Hours" was an in-between single (i.e. not on a studio album). It turned up on their singles collection.
4. From which song is the following line taken: "You need your medicine to help the sugar down"?

Answer: Down At The Reservoir

An excellent track strangely not considered good enough to be a single from the "Return To The Last Chance Saloon" album.
5. From which song is the following line taken: "Salt Upon A Bubbling Slug"?

Answer: Cut Some Rug

"Cut Some Rug" was released as a double-A side with "Castle Rock". The single made it into the UK Top 10. The video featured the lads having fun in a launderette.
6. From which song is the following line taken: "I'm losing my left, I'm losing my right"?

Answer: Head On A Spike

This quiz is being made on 4/12/06 - and "Head On A Spike" was released as a single on this day. The second single to be lifted from their eponymously titled fifth album.
7. From which song is the following line taken: "When at last you sleep, my love, I'm gonna smash your lying head"?

Answer: Colorado Beetle

This was a B-Side from the "Bluetonic" single. A marvellous song indeed.
8. From which song is the following line taken: "She comes in 16 colours, she'll suck your money dry"?

Answer: Autophilia (Or How I Learned To Stop Worrying And Love My Car)

One of the poorer moments of the Bluetones career to date. It still made the UK top 40 though.
9. From which song is the following line taken: "I've got a tiger in the tank, I've got money in the bank"?

Answer: Big Problem

"Big Problem" was never a single though it probably should have been. Along with "Never Going Nowhere" it is the outstanding track on their fourth album.
10. From which song is the following line taken: "You were blistered by the sun's burning rays"?

Answer: Heard You Were Dead

This is a true classic but is not particularly well known. It is to be found second from last on the "Return To The Last Chance Saloon" album.
11. From which song is the following line taken: "Was I dizzy from the wine? Or maybe I just missed the signs."?

Answer: Slack Jaw

One of the highlights from the "Science and Nature" album. A quaint little song which includes mandolins and an accordion.
12. From which song is the following line taken: "I've wasted time away, but I think that it's OK 'cause I've wasted time away with you"?

Answer: Putting Out Fires

Yet another "Expecting To Fly" classic. There could easily have been eight or nine singles from this album.
13. From which song is the following line taken: "He don't have a clue about the things you need, the books you read"?

Answer: The Devil Behind My Smile

A classic B-Side from the "Cut Some Rug"/"Castle Rock" single.
14. From which song is the following line taken: "I keep my thoughts in little boxes labelled A to Z"?

Answer: Never Going Nowhere

A modern(ish) classic from the Bluetones. Had this been released in 1996 it would certainly have gone top 10.
15. From which song is the following line taken: "Where did you go when things went wrong for you?"

Answer: Slight Return

No excuse for getting this one wrong. The lads' biggest hit, reaching number two in the UK charts.
16. From which song is the following line taken: "Cling like cobwebs to my head"?

Answer: Are You Blue Or Are You Blind

What can you say about this song? It's an absolute classic. Anyone with any taste in music should have this single. This was the 1995 debut single and it charted at number 31 in the UK.
17. From which song is the following line taken: "Climb up here with me and let's forget about sleep"?

Answer: Sleazy Bed Track

This had the amusing video with monkeys playing the parts of the band members. It was a minor hit in 1998.
18. From which song is the following line taken: "I played poker with my health, and spent enormous wealth"?

Answer: Be Careful What You Dream

Magnificent acoustic B-Side to the fantastic "Keep The Home Fires Burning". This song is better than some of the songs that made the "Science and Nature" album.
19. From which song is the following line taken: "Have you ever heard a silence be so shrill"?

Answer: Hope and Jump

A beautiful acousic number from the current album entitled "The Bluetones".
20. From which song is the following line taken: "He had the coolest sandals that I have ever seen"?

Answer: I Was A Teenage Jesus

B-Side to "Solomon Bites The Worm". This has a warm, country feel to it.
21. From which song is the following line taken: "You cut me deeply and the scars still show"?

Answer: A Parting Gesture

A beautiful if slightly bitter song. A mixture of acoustic and soft electric guitars with a harmonica. Beautiful!
22. From which song is the following line taken: "You owe my patience quite a debt"?

Answer: Marblehead Johnson

The single released between the first two albums. The video showed the band as fatties and used the make up team from "The Nutty Professor".
23. From which song is the following line taken: "Honest words don't know the damage they can do"?

Answer: Nifkin's Bridge

A marvelous song. B-Side to "Marblehead Johnson". The song has a sinister edge to it and it builds into something very powerful. Great stuff.
24. From which song is the following line taken: "I am welcome no more"?

Answer: Keep The Home Fires Burning

Easily the standout track from the "Science and Nature" album. A Great single which deserved far better than the number 13 it got in the UK Singles chart.
25. "Na, na na na na, na na na na na, na na na na na" Which song features this line?

Answer: If...

OK, an easy one to end with, and let's face it, they do always end with this song!
Source: Author Bazalinhio

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us