FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Black Keys
Quiz about The Black Keys

The Black Keys Trivia Quiz


This is a quiz on one of my favorite bands. If you haven't discovered them yet, I hope you will. They rock!

A multiple-choice quiz by borisanchovy. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. B

Author
borisanchovy
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
270,671
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
539
Last 3 plays: Guest 34 (5/10), Guest 174 (8/10), rahul0 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. What kind of music does the band play? Hint


Question 2 of 10
2. How many band members are there? Hint


Question 3 of 10
3. All the members of the band are college dropouts.


Question 4 of 10
4. Where are the band members from? Hint


Question 5 of 10
5. How did The Black Keys come up with their name? Hint


Question 6 of 10
6. What was the name of their first album, released in 2002? Hint


Question 7 of 10
7. Which magazine named The Black Keys one of the ten best acts of 2003? Hint


Question 8 of 10
8. What was the name of their fifth album, released in 2006? Hint


Question 9 of 10
9. The band has songs included in at least two movie soundtracks.


Question 10 of 10
10. What famous companies used their song "Girl is on My Mind" in one of their commercials? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 19 2024 : Guest 34: 5/10
Jul 04 2024 : Guest 174: 8/10
Jun 20 2024 : rahul0: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What kind of music does the band play?

Answer: Rock

The two members' taste in music was completely different. Patrick's tastes leaned toward Devo, noise rock, and hip-hop, while Dan, who had grown up playing old folk songs at family reunions, gravitated towards electric Mississippi blues. Their different tastes met in a combination of blues and rock.
2. How many band members are there?

Answer: Two

The band consist of Patrick Carney on drums, and Daniel Auerbach on guitar and vocals. The Black Keys duo was created by chance. Dan had booked recording time for him and his current band in Patrick's basement recording studio. When Dan's group didn't show, Patrick and Dan started jamming together and recorded their first demo.
3. All the members of the band are college dropouts.

Answer: True

Both of them made a living mowing lawns and whacking weeds for a slumlord after they dropped out of college. They ended up getting fired for not edging a lawn correctly.
4. Where are the band members from?

Answer: The U.S.

Dan and Patrick are both from Akron, Ohio. They've known each other since they were kids.
5. How did The Black Keys come up with their name?

Answer: A schizophrenic artist used to call them "black keys".

One of their friends, a schizophrenic artist, used to call people he thought weren't quite right "black keys". The band chose the name in honor of him.
6. What was the name of their first album, released in 2002?

Answer: The Big Come Up

The name of the album came about from securing a record deal, and dreams about being able to now leave their lawn mowing days behind. However, they got fired from their jobs before they had even started their first tour.
7. Which magazine named The Black Keys one of the ten best acts of 2003?

Answer: Time

"Time" magazine listed them behind both The White Stripes and OutKast. Their debut album was praised by "Rolling Stone" magazine.
8. What was the name of their fifth album, released in 2006?

Answer: Magic Potion

They had released "The Big Come Up", "Thickfreakness", "Rubber Factory", and "Chulahoma - The Songs of Junior Kimbrough" previous to "Magic Potion". They also released a single titled "The Moan" in 2004.
9. The band has songs included in at least two movie soundtracks.

Answer: True

Their song "Set You Free" is included in the soundtrack from "School of Rock". The song can be heard then Jack Black takes Joan Cusack to a bar for coffee. Their song "When the Lights Go Out" is included in the soundtrack from "Black Snake Moan".
10. What famous companies used their song "Girl is on My Mind" in one of their commercials?

Answer: Sony Ericsson and Victoria's Secret

"Girl is on My Mind" was used in the 2006 Sony Ericsson ad featuring the tennis players Ana Ivanovic and Daniela Hantuchova. Victoria's Secret used it in a steamy commercial featuring Heidi Klum. Lee's Jeans used another one of their songs, "Your Touch", in one of their commercials.
Source: Author borisanchovy

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us