FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about My Prerogative The Music of Bobby Brown
Quiz about My Prerogative The Music of Bobby Brown

My Prerogative: The Music of Bobby Brown Quiz


This quiz is about the singer Bobby Brown. He started out in the R&B group New Edition and then had a solo career. This quiz is about the music of Bobby Brown's solo career.

A multiple-choice quiz by workisboring. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. B

Author
workisboring
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
358,297
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
324
- -
Question 1 of 10
1. In 1986, Bobby Brown released his first solo album titled "King of Stage" after leaving the group New Edition. What was the name of Bobby Brown's debut single from his 1986 "King of Stage" album? Hint


Question 2 of 10
2. This 1988 song was Bobby Brown's first top ten solo hit on the United States Billboard Hot 100 and the title track to Bobby Brown's second studio album. Hint


Question 3 of 10
3. One of Bobby Brown's signature hits was the 1988 song "My Prerogative". The song hit number one on the United States Billboard Hot 100 and United States Billboard Hot R&B Singles chart. In 2004, which pop star did a cover version of Bobby Brown's song "My Prerogative"? Hint


Question 4 of 10
4. In 2002, Bobby Brown was featured on which Ja Rule hit single? Hint


Question 5 of 10
5. This 1989 song by Bobby Brown featured a music video with an all-white background with the people dancing in front of the background. What song was this? Hint


Question 6 of 10
6. Bobby Brown recorded the song "On Our Own" for the soundtrack of which 1989 movie? Hint


Question 7 of 10
7. In 1989, Bobby Brown had three singles from his second studio album reach the top ten on the United States Billboard Hot 100. Which of the following top ten hits by Bobby Brown was not released in 1989? Hint


Question 8 of 10
8. In 1990, Bobby Brown was featured on the song "She Ain't Worth It". What Hawaiian singer did Bobby Brown team up with to record this song?
Hint


Question 9 of 10
9. What song was the first single released from Bobby Brown's third studio album released in 1992 called "Bobby"? Hint


Question 10 of 10
10. In 1993, Bobby Brown recorded the song "Something in Common" with which singer?
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In 1986, Bobby Brown released his first solo album titled "King of Stage" after leaving the group New Edition. What was the name of Bobby Brown's debut single from his 1986 "King of Stage" album?

Answer: Girlfriend

The 1986 single "Girlfriend" was Bobby Brown's debut single from his 1986 "King of Stage" album. "Girlfriend" hit number one on the United States Billboard Hot R&B Singles chart.
2. This 1988 song was Bobby Brown's first top ten solo hit on the United States Billboard Hot 100 and the title track to Bobby Brown's second studio album.

Answer: Don't Be Cruel

The 1988 song "Don't Be Cruel" was the title track to Bobby Brown's second studio album. The song "Don't Be Cruel" hit number eight on the United States Billboard Hot 100, number one on the United States Billboard Hot R&B Singles chart and number number thirteen on the United Kingdom singles chart.
3. One of Bobby Brown's signature hits was the 1988 song "My Prerogative". The song hit number one on the United States Billboard Hot 100 and United States Billboard Hot R&B Singles chart. In 2004, which pop star did a cover version of Bobby Brown's song "My Prerogative"?

Answer: Britney Spears

Britney Spears recorded a remake of Bobby Brown's song "My Prerogative" for her 2004 greatest hits album "Greatest Hits: My Prerogative". Spears' version of the song hit the top ten in the United Kingdom, Finland, Ireland, Italy and Norway, Spain, Belgium, Australia, Denmark, Germany, Austria, Czech Republic, Sweden, Switzerland and the Netherlands.
4. In 2002, Bobby Brown was featured on which Ja Rule hit single?

Answer: Thug Lovin'

"Thug Lovin'" was a song released by Ja Rule featuring Bobby Brown in 2002 as the first single from the Ja Rule's album "The Last Temptation". The song hit the top ten on the Australian Singles chart, Canadian Singles chart and the United States Billboard Hot Rap Songs chart.
5. This 1989 song by Bobby Brown featured a music video with an all-white background with the people dancing in front of the background. What song was this?

Answer: Every Little Step

"Every Little Step" was the fourth single released on Bobby Brown's album "Don't Be Cruel". The song reached number three on the United States Billboard Hot 100 and number one on the United States Billboard Hot R&B Singles chart and number six on the United Kingdom singles chart.
6. Bobby Brown recorded the song "On Our Own" for the soundtrack of which 1989 movie?

Answer: Ghostbusters 2

Bobby Brown's 1989 song "On Our Own" hit number two on the United States Billboard Hot 100 and number one on the United States Billboard Hot R&B Singles chart. The sing was featured on the soundtrack for the 1989 movie "Ghostbusters 2".
7. In 1989, Bobby Brown had three singles from his second studio album reach the top ten on the United States Billboard Hot 100. Which of the following top ten hits by Bobby Brown was not released in 1989?

Answer: Good Enough

The songs "Every Little Step", "Roni" and "Rock Wit'cha" were on Bobby Brown's 1988 "Don't Be Cruel" album and each song reached the top ten on the on the United States Billboard Hot 100 and the United States Billboard Hot R&B Singles chart in 1989. The song "Good Enough" was on Bobby Brown's 1992 album "Bobby" and reached number seven on the United States Billboard Hot 100 and number five on the United States Billboard Hot R&B Singles chart in 1992.
8. In 1990, Bobby Brown was featured on the song "She Ain't Worth It". What Hawaiian singer did Bobby Brown team up with to record this song?

Answer: Glenn Medeiros

Glenn Medeiros and Bobby Brown recorded the song "She Ain't Worth It" in 1990 for Medeiros' 1990 album "Glenn Medeiros". The song hit number one on the United States Billboard Hot 100 on July 21, 1990.
9. What song was the first single released from Bobby Brown's third studio album released in 1992 called "Bobby"?

Answer: Humpin' Around

Bobby Brown's 1992 song "Humpin' Around" was the first single released from his third studio album "Bobby". "Humpin' Around" spent two weeks at number one on the United States Billboard Hot R&B Singles chart and reached number three on the United States Billboard Hot 100.
10. In 1993, Bobby Brown recorded the song "Something in Common" with which singer?

Answer: Whitney Houston

The 1993 song "Something in Common" was recorded by Bobby Brown and his then-wife Whitney Houston. The song hit number sixteen on the United Kingdom singles chart.
Source: Author workisboring

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Musical Stars of the 1980s:

This list celebrates some of the stars who were on the soundtack of the 1980s

  1. The Amazing Billy Ocean Average
  2. I'm So Excited So Jump For My Quiz Average
  3. I Love Rock and Joan Jett Average
  4. Everybody Have Fun with a Wang Chung Quiz Average
  5. Ray Parker Jr., the Ghostbusting Musical Genius Average
  6. The Soulful Career of Michael McDonald Average
  7. The Music of Richard Marx Average
  8. My Kinda Rocker: Billy Squier Easier
  9. The Musical Career of LL Cool J Average
  10. The Dance Music Diva Taylor Dayne Average
  11. My Prerogative: The Music of Bobby Brown Average
  12. The Musical Duo Known As Wham! Easier

Also part of quiz list
6/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us