FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about I Love Rock and Joan Jett
Quiz about I Love Rock and Joan Jett

I Love Rock and Joan Jett Trivia Quiz


Joan Marie Larkin is a rock legend who goes by the stage name Joan Jett. She is known by the nicknames the "Queen of Rock and Roll" and "the Godmother of Punk". This quiz is about the musical career or Joan Jett.

A multiple-choice quiz by workisboring. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music H-K
  8. »
  9. J

Author
workisboring
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
402,750
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
215
Last 3 plays: jibberer (10/10), Guest 174 (8/10), Guest 204 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. Joan Jett was a founding member of the band the Runaways. Which of the following rockers was NEVER a member of this band? Hint


Question 2 of 10
2. Did Joan Jett sing the lead vocals on the Runaways' 1976 signature song "Cherry Bomb"?


Question 3 of 10
3. Which Joan Jett single was recorded to give listeners the impression that she was an independent-minded rock star with no concerns over defined roles in the industry? Hint


Question 4 of 10
4. Which Joan Jett and the Blackhearts signature song became an MTV staple in 1982? Hint


Question 5 of 10
5. In the early 1980s, Joan Jett and the Blackhearts had several hits which were remakes. Which song was NOT a remake hit for the band?

Hint


Question 6 of 10
6. Which 1983 Joan Jett and the Blackhearts song was about being alienated from other people? Hint


Question 7 of 10
7. Which one of Joan Jett's bands was credited for singing the 1987 hit single "Light of Day"? Hint


Question 8 of 10
8. Which 1988 song by Joan Jett and the Blackhearts was about a one-sided relationship? Hint


Question 9 of 10
9. What was the name of Joan Jett and the Blackhearts' 1990 album featuring all cover songs? Hint


Question 10 of 10
10. Was Joan Jett inducted into the Rock and Roll Hall of Fame?



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 20 2024 : jibberer: 10/10
Jul 20 2024 : Guest 174: 8/10
Jul 11 2024 : Guest 204: 8/10
Jun 18 2024 : Guest 70: 6/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Joan Jett was a founding member of the band the Runaways. Which of the following rockers was NEVER a member of this band?

Answer: Jane Wiedlin

Jane Wiedlin was a songwriter, rhythm guitarist and background vocalist for the Go-Go's. She was never a member of the Runaways. Cherie Currie, Lita Ford, Sandy West and Joan Jett were the core members of the Runaways.
2. Did Joan Jett sing the lead vocals on the Runaways' 1976 signature song "Cherry Bomb"?

Answer: no

The signature song "Cherry Bomb" was a single from the Runaways' 1976 self titled debut album. Cherie Currie sang lead vocals while Joan Jett sang background vocals and played rhythm guitar. The song was featured on the soundtrack of the 1993 film "Dazed and Confused" and the 2014 film "Guardians of the Galaxy".
3. Which Joan Jett single was recorded to give listeners the impression that she was an independent-minded rock star with no concerns over defined roles in the industry?

Answer: Bad Reputation

Joan Jett released the title track to her 1981 album "Bad Reputation" as a single. The music video was released in 1982.

The song was about how she wasn't interested in conforming to stereotypes in the music industry. The song was used as the theme for the television series "Freaks and Geeks". The song was also used as the entrance music for UFC and WWE star Ronda Rousey.
4. Which Joan Jett and the Blackhearts signature song became an MTV staple in 1982?

Answer: I Love Rock 'n' Roll

Joan Jett released the title track to her 1982 album "I Love Rock 'n' Roll" on January 19, 1982. The song's music video received much airplay on the new MTV network.

Joan Jett's version of the song was the the number three single of the year on the United States Billboard Hot 100 for 1982. The song was also recorded by the Arrows in 1975 and by Britney Spears in 2002.
5. In the early 1980s, Joan Jett and the Blackhearts had several hits which were remakes. Which song was NOT a remake hit for the band?

Answer: Little Liar

The song "Little Liar" was an original composition appearing Joan Jett and the Blackhearts' 1988 album "Up Your Alley".

Joan Jett and the Blackhearts recorded several remakes in the 1980s. Their 1982 hit "Crimson and Clover" was originally recorded by Tommy James and the Shondells in 1968. Their 1982 hit "Do You Wanna Touch Me" was originally recorded by Gary Glitter in 1973. Their 1983 hit "Everyday People" was originally recorded by Sly and the Family Stone in 1968.
6. Which 1983 Joan Jett and the Blackhearts song was about being alienated from other people?

Answer: Fake Friends

The song "Fake Friends" was the lead single from Joan Jett and the Blackheats' 1983 studio album titled "Album". During the song's music video, "fake friends" would appear on the screen before turning into cardboard and disappearing. The music video received much airplay on MTV, but the single itself did not receive as much radio airplay as expected by the record label.
7. Which one of Joan Jett's bands was credited for singing the 1987 hit single "Light of Day"?

Answer: The Barbusters

The song "Light of Day" came from the 1987 film "Light of Day" starring Joan Jett and Michael J. Fox. The Barbusters were a fictitious band from the movie which included Jett and Fox's characters. The Barbusters recorded the Bruce Springsteen written song titled "Light of Day".
8. Which 1988 song by Joan Jett and the Blackhearts was about a one-sided relationship?

Answer: I Hate Myself for Loving You

The unrequited love song "I Hate Myself for Loving You" came Joan Jett and the Blackhearts' "Up Your Alley". The guitar solo in the song was played by Rolling Stones guitarist Mick Taylor. The song was reworked by other singers and performed on "NBC Sunday Night Football" broadcast.
9. What was the name of Joan Jett and the Blackhearts' 1990 album featuring all cover songs?

Answer: The Hit List

The album "The Hit List" by Joann Jett and the Blackhearts was released in 1990. This album was a compilation of cover songs recorded by the band. The band recorded songs by AC/DC, ZZ Top, Nazareth and Creedence Clearwater Revival among others.
10. Was Joan Jett inducted into the Rock and Roll Hall of Fame?

Answer: yes

Joan Jett and the Blackhearts were inducted into the Rock and Roll Hall of Fame in 2015. The band joined Lou Reed, Green Day, Stevie Ray Vaughan and Double Trouble and Bill Withers for the the prestigious honor that year.
Source: Author workisboring

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Musical Stars of the 1980s:

This list celebrates some of the stars who were on the soundtack of the 1980s

  1. The Amazing Billy Ocean Average
  2. I'm So Excited So Jump For My Quiz Average
  3. I Love Rock and Joan Jett Average
  4. Everybody Have Fun with a Wang Chung Quiz Average
  5. Ray Parker Jr., the Ghostbusting Musical Genius Average
  6. The Soulful Career of Michael McDonald Average
  7. The Music of Richard Marx Average
  8. My Kinda Rocker: Billy Squier Easier
  9. The Musical Career of LL Cool J Average
  10. The Dance Music Diva Taylor Dayne Average
  11. My Prerogative: The Music of Bobby Brown Average
  12. The Musical Duo Known As Wham! Easier

Also part of quiz lists:
7/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us