FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Best Band In Town
Quiz about The Best Band In Town

The Best Band In Town Trivia Quiz


This quiz is all about 'The Best In Town', the second full-length album made by Welsh rock band The Blackout.

A multiple-choice quiz by xxkatiebxx. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. B

Author
xxkatiebxx
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
314,585
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
121
- -
Question 1 of 10
1. Which band provide additional vocals on the track entitled 'This Is Why We Can't Have Nice Things'? Hint


Question 2 of 10
2. The song 'Children of The Night' is said to take inspiration from which vampire movie? Hint


Question 3 of 10
3. 'The Best In Town' is taken from a lyric from a song on the album. What is the name of that song? Hint


Question 4 of 10
4. Complete this lyric from 'I Love Myself And I Want To Live':
"Dirty kisses and ________________"
Hint


Question 5 of 10
5. Which song does this lyric come from:
'She looks at him
Her heart beat starts to melt
She said "I made you up to hurt myself"'?
Hint


Question 6 of 10
6. Complete this lyric from the song 'Top Of The World':
"Don't ask me to rule with my heart or __________"
Hint


Question 7 of 10
7. When 'Kerrang! Magazine' reviewed 'The Best In Town' in May 2009, they made a mistake which was corrected in the following issue. What was the error? Hint


Question 8 of 10
8. Who produced 'The Best In Town'? Hint


Question 9 of 10
9. How many times are the words 'Going Out' repeated in the song 'Save Ourselves (The Warning)'? Hint


Question 10 of 10
10. According to the song 'Silent When We Speak', what is the singer afraid to do? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which band provide additional vocals on the track entitled 'This Is Why We Can't Have Nice Things'?

Answer: You Me At Six

The singer of You Me At Six, Josh Franceschi, was originally the only member of that band to provide additional vocals. However, during the recording period of 'The Best In Town', the other members of You Me At Six wanted to get involved as well, and so all of them help provide vocals on two lines of 'This Is Why We Can't Have Nice Things'.
2. The song 'Children of The Night' is said to take inspiration from which vampire movie?

Answer: The Lost Boys

Such is the influence of 'The Lost Boys' on the band, the name of one tour by The Blackout was 'Sleep All Day, Party All Night' - taken from the tagline of the movie.
3. 'The Best In Town' is taken from a lyric from a song on the album. What is the name of that song?

Answer: STFUppercut

The Blackout consist of six members - Gavin Butler and Sean Smith (vocalists), Rhys Lewis (bassist), James Davies and Matt Davies (guitarists) and Gareth Lawrence (drummer).
4. Complete this lyric from 'I Love Myself And I Want To Live': "Dirty kisses and ________________"

Answer: Filthy lies

The title of 'I Love Myself And I Want To Live' is a play on 'I Hate Myself And I Want To Die', the rumoured working title of a Nirvana song.
5. Which song does this lyric come from: 'She looks at him Her heart beat starts to melt She said "I made you up to hurt myself"'?

Answer: This Is Why We Can't Have Nice Things

The Blackout signed to legendary record label Epitaph Records in February 2009, having previously been on Fierce Panda, the label which released their debut album.
6. Complete this lyric from the song 'Top Of The World': "Don't ask me to rule with my heart or __________"

Answer: Yours will break

The album 'The Best In Town' was released in the UK on May 25th 2009 and on June 23rd in the USA. It is the second full-length album by The Blackout. The first is entitled 'We Are The Dynamite'.
7. When 'Kerrang! Magazine' reviewed 'The Best In Town' in May 2009, they made a mistake which was corrected in the following issue. What was the error?

Answer: They awarded the album five K's out of five, but only printed four.

The Blackout hail from Merthyr Tydfil, South Wales and all members went to the same school there as teenagers.
8. Who produced 'The Best In Town'?

Answer: Jason Perry

Jason Perry, former frontman for rockband 'A', produced 'The Best In Town'. He also produced albums for other bands including British band McFly.
9. How many times are the words 'Going Out' repeated in the song 'Save Ourselves (The Warning)'?

Answer: 39

'Save Ourselves (The Warning)' is the second single to be released with a video. The single was released in the UK on August 3rd 2009.
10. According to the song 'Silent When We Speak', what is the singer afraid to do?

Answer: Walk away

The majority of the album, 'The Best In Town', was recorded at Sonic Ranch, El Paso, Texas in late 2008. The rest of the vocal tracking was completed in Southend-on-Sea in early January 2009.
Source: Author xxkatiebxx

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Alphabet Aerobics Easier
2. Susan Boyle Dreamed a Dream Easier
3. Meredith Brooks' "Bitch" Easier
4. Marc Broussard Average
5. The Funky Greg Brown Average
6. Lyrics Of Tony Bennett Average
7. Lyrics Of Brook Benton Average
8. The Blind Boys of Alabama Average
9. Lyrics Of Teresa Brewer Average
10. BarlowGirl Rocks! Average
11. The Black Keys Average
12. Bauhaus Average

7/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us