FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Lyrics Of Pat Boone
Quiz about Lyrics Of Pat Boone

Lyrics Of Pat Boone Trivia Quiz


Between 1955 and 1962, Pat Boone had 57 songs on Billboard's Top/Hot 100, including 18 in the top ten. From the lyrics given, can you name these Pat Boone songs? [All songs listed are by Pat Boone.]

A multiple-choice quiz by lowtechmaster. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. B

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
389,400
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
381
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. From which Pat Boone song comes these lyrics?

"I went to see the gypsy
And had my fortune read.
I hung my head in sorrow
When she said what she said."
Hint


Question 2 of 10
2. Pat Boone sang these words in which tune?

"Thee I love, more than the meadow so green and still,
More than the mulberries on the hill,
More than the buds on the May apple tree, I love thee."
Hint


Question 3 of 10
3. "At the corner drugstore
Each Saturday we would meet (we would meet).
I'd walk you home in the moonlight.
All of these things we'll repeat."

In which Pat Boone hit are these lyrics?
Hint


Question 4 of 10
4. These lyrics are found in which Pat Boone tune?

"Sometimes an April day will suddenly bring showers
Rain to grow the flowers for her first bouquet."
Hint


Question 5 of 10
5. Which Pat Boone song has these words?

"Now listen, everybody, 'cause I'm talkin' to you.
The Lord is the only one to carry you through.
Ya better get ready 'cause I'm tellin' ya why.
The Lord is a-comin' from his throne on high."
Hint


Question 6 of 10
6. "There's a strong Westwind a-blowing
And there's a big blue moon above.
And, pretty baby, I'll be knowing
You need some heartwarming love."

These lyrics are from what Pat Boone song?
Hint


Question 7 of 10
7. In 1955, teens heard these words in which Pat Boone number?

"I woke up this morning with a feeling of despair.
I telephoned my baby, but she wasn't there.
Heard somebody knocking and much to my surprise,
There stood my baby looking in my eyes."
Hint


Question 8 of 10
8. From which Pat Boone number one hit come there lyrics?

"On the ground your glove I found
With a note addressed to me.
It read 'Dear love, I've done you wrong,
Now I must set you free'."
Hint


Question 9 of 10
9. "There will be no trouble and strife
I'll be your slave for the rest of my life.
I offer you my heart and soul
Wrapped up in a bag of gold."

Pat Boone sang these lines in what tune?
Hint


Question 10 of 10
10. From which Pat Boone number come these words?

"You made a vow that you
Would ever be true.
But somehow that vow
Meant nothing to you."
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. From which Pat Boone song comes these lyrics? "I went to see the gypsy And had my fortune read. I hung my head in sorrow When she said what she said."

Answer: I Almost Lost My Mind

In 1956, "I Almost Lost My Mind" was a number one hit on Billboard's Top 100. Also on the Top 100 were "Tutti Frutti" (number twelve in 1956) and "Bernadine" (number 23 in 1957). "For My Good Fortune" reached number 23 on Billboard's Hot 100 in 1958.
2. Pat Boone sang these words in which tune? "Thee I love, more than the meadow so green and still, More than the mulberries on the hill, More than the buds on the May apple tree, I love thee."

Answer: Friendly Persuasion

"Friendly Persuasion" hit number eight on the Billboard Top 100 in 1956. "If Dreams Came True" got to number twelve in 1958 on the Top 100. On the Hot 100, "That's How Much I Love You" (1958) reached number 39, and "Good Rockin' Tonight" (1959) scored at number 49.
3. "At the corner drugstore Each Saturday we would meet (we would meet). I'd walk you home in the moonlight. All of these things we'll repeat." In which Pat Boone hit are these lyrics?

Answer: I'll Be Home

On Billboard's Top 100 chart, "I'll Be Home" was a number five song in 1956, "Sugar Moon" reached number 11 in 1958, and "Remember You're Mine" climbed to number 20 in 1957. In 1959, "For A Penny" got to number 23 on Billboard's Hot 100.
4. These lyrics are found in which Pat Boone tune? "Sometimes an April day will suddenly bring showers Rain to grow the flowers for her first bouquet."

Answer: April Love

"April Love" topped the Billboard Top 100 chart at number one in 1957, and "Anastasia" reached number 37 the same year. On the Billboard Hot 100, "Big Cold Wind" (1960) got to number 19 and "With The Wind And The Rain In Your Hair" (1959) made it to number 27.
5. Which Pat Boone song has these words? "Now listen, everybody, 'cause I'm talkin' to you. The Lord is the only one to carry you through. Ya better get ready 'cause I'm tellin' ya why. The Lord is a-comin' from his throne on high."

Answer: A Wonderful Time Up There

On Billboard's Top 100, "A Wonderful Time Up There" was number ten in 1958, "Gee Whittakers" reached number 27 in 1955, and "There's A Gold Mine In The Sky" charted at number 28 in 1957. On Billboard's Hot 100, "I'll See You In My Dreams" got to number 32 in 1962.
6. "There's a strong Westwind a-blowing And there's a big blue moon above. And, pretty baby, I'll be knowing You need some heartwarming love." These lyrics are from what Pat Boone song?

Answer: Don't Forbid Me

"Don't Forbid Me" was a number one smash hit in 1956 on the Billboard Top 100. Also on the Top 100, "Long Tall Sally" reached number 18 in 1956 and "I'm Waiting Just For You" peaked at number 27. "I'll Remember Tonight" appeared at number 34 on the Hot 100 in 1958.
7. In 1955, teens heard these words in which Pat Boone number? "I woke up this morning with a feeling of despair. I telephoned my baby, but she wasn't there. Heard somebody knocking and much to my surprise, There stood my baby looking in my eyes."

Answer: At My Front Door (Crazy Little Mama)

In 1955, "At My Front Door (Crazy Little Mama)" scored at number seven on Billboard's Top 100. In 1956, "Chains Of Love" got to number 20 on the Top 100.
On the Hot 100, "Gee, But It's Lonely" was number 21 in 1958, and "Walkin' The Floor Over You" was number 44 in 1959.
8. From which Pat Boone number one hit come there lyrics? "On the ground your glove I found With a note addressed to me. It read 'Dear love, I've done you wrong, Now I must set you free'."

Answer: Moody River

Boone's "Moody River" topped the Billboard Hot 100 list at number one in 1961. Also on the Hot 100 were "Fools Hall Of Fame" (1959) at number 29, and "Dear John" (1960) at number 44. "No Arms Can Ever Hold You" made it to number 26 on the Top 100 in 1955.
9. "There will be no trouble and strife I'll be your slave for the rest of my life. I offer you my heart and soul Wrapped up in a bag of gold." Pat Boone sang these lines in what tune?

Answer: Why Baby Why

On Billboard's Top 100, "Why Baby Why" was a number six hit in 1956, and "Its Too Soon To Know" reached number 13 in 1958. On the Hot 100, "Twixt Twelve And Twenty" got to number 17 in 1959, and "Speedy Gonzales," with Mel Blanc and Robin Ward, made it to number six in 1962.
10. From which Pat Boone number come these words? "You made a vow that you Would ever be true. But somehow that vow Meant nothing to you."

Answer: Love Letters In The Sand

"Love Letters In The Sand" was a number one smash hit on the Billboard Top 100 in 1957. "Ain't That A Shame" made number 21 on the Top 100 in 1955. On the Hot 100,
"Johnny Will" got to number 35 in 1961, and "The Lonely Guys" peaked at number 45 in 1962.
Source: Author lowtechmaster

This quiz was reviewed by FunTrivia editor 1nn1 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Song Lyrics:

Each quiz is on a different singer from the 1950s-1960s.

  1. Lyrics Of Joni James Average
  2. Lyrics Of Patti Page Average
  3. Lyrics Of Nat "King" Cole Average
  4. Lyrics Of Pat Boone Average
  5. Lyrics Of Perry Como Average

Referenced Topics
Music   Vocabulary   Names   Moons   Rivers   Blue   Green   Blues   Trees  

Other Destinations
  Explore Other Quizzes by lowtechmaster

  Go to Music A-C Quizzes

  More B Quizzes

  FunTrivia Homepage

4/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us