FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Lyrics Of Patti Page
Quiz about Lyrics Of Patti Page

Lyrics Of Patti Page Trivia Quiz


From 1953-1965, Patti Page had 42 songs in the top 100. From the lyrics given, can you identify these ten? [All songs listed are by Patti Page.] Sources: "Joel Whitburn's Pop Hits: Singles and Albums 1940-1954," and Billboard's Top/Hot 100.

A multiple-choice quiz by lowtechmaster. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music L-P
  8. »
  9. Patti Page

Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
390,153
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
255
- -
Question 1 of 10
1. Which Patti Page song has these words?

"I stood there, torn between two loves,
My Fred and my Jim.
Jim was gone for so long,
Yet I knew I still loved him."
Hint


Question 2 of 10
2. The artist: Patti Page. The lyrics:

"Oh, you were such a cute Marine
I really was impressed.
You said of all the girls you knew
That you liked me the best."

The tune?
Hint


Question 3 of 10
3. "Winding roads that seem to beckon you,
Miles of green beneath a sky of blue,
Church bells chimin' on a Sunday morn,
Remind you of the town where you were born."

Patti Page crooned these words in what song?
Hint


Question 4 of 10
4. From these lines, can you name the Patti Page tune?

"Though we danced for one moment
And too soon we had to part,
In that wonderful moment
Something happened to my heart."
Hint


Question 5 of 10
5. The singer: Patti Page. The words:

"My darling, my darling, my darling,
Do you see that star in the blue?
Each night I will give it a message,
And the star will give it to you."

The song?
Hint


Question 6 of 10
6. "If you have built a boat to take you to the greener side,
And if that boat is built of ev'ry lie you ever lied,
You'll never reach the Promised Land of love, I guarantee,
Cause lies cannot hold water and you'll sink into the sea."

Name the Patti Page number that contains these words.
Hint


Question 7 of 10
7. This quatrain is from which hit song by Patti Page?

"He held two roses within his hand,
Two roses he gave to you.
The red rose tells you of his passion,
The white rose his love so true."
Hint


Question 8 of 10
8. The artist: Patti Page. The lines:

"I don't want a bunny or a kitty,
I don't want a parrot that talks.
I don't want a bowl of little fishes,
He can't take a goldfish for a walk."

The number?
Hint


Question 9 of 10
9. "Can't believe that she's gone now, it's a lonely old town.
Yet I know that her heavenly love keeps looking down.
Cause whenever I happen to be passing through,
I could swear she was there with the warmth I once knew."

Which Patti Page song has these lines?
Hint


Question 10 of 10
10. These couplets appear in which Patti Page melody?

"High among the stars so bright above,
The magic of your lamp of love can make him mine."

"Please see what you can do
For me and for my one and only love."
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which Patti Page song has these words? "I stood there, torn between two loves, My Fred and my Jim. Jim was gone for so long, Yet I knew I still loved him."

Answer: Go On With The Wedding

On the Top 100 in 1956, "Go On With The Wedding" reached number 11, and "Repeat After Me" got to number 53. On the Hot 100, "With My Eyes Wide Open, I'm Dreaming" (1959) made number 59, and "Two Thousand, Two Hundred, Twenty-three Miles" (1960) was a number 67.
2. The artist: Patti Page. The lyrics: "Oh, you were such a cute Marine I really was impressed. You said of all the girls you knew That you liked me the best." The tune?

Answer: Left Right Out Of Your Heart

All four songs made Billboard's Hot 100 lists. "Left Right Out Of Your Heart" was a number 13 in 1958. "Most People Get Married" got to number 27 in 1962. "Say Wonderful Things" reached number 81 in 1963. And in 1961, "Mom And Dad's Waltz" peaked at number 91.
3. "Winding roads that seem to beckon you, Miles of green beneath a sky of blue, Church bells chimin' on a Sunday morn, Remind you of the town where you were born." Patti Page crooned these words in what song?

Answer: Old Cape Cod

On the Top 100, "Old Cape Cod" reached number seven in 1957, and "I'll Remember Today" got to number 32 in the same year. On the Hot 100, "Don't Read That Letter" was number 65 in 1960, and "A Broken Heart And A Pillow Full Of Tears" hit number 91 in 1961.
4. From these lines, can you name the Patti Page tune? "Though we danced for one moment And too soon we had to part, In that wonderful moment Something happened to my heart."

Answer: Changing Partners

"Changing Partners" was a number three hit in 1953 (JW), and "Let Me Go, Lover" scored at number eight in 1954 (JW). "Fibbin'" got to number 39 on the Top 100 in 1958. And in 1960, "One Of Us Will Weep Tonight" made number 31 on the Hot 100.
5. The singer: Patti Page. The words: "My darling, my darling, my darling, Do you see that star in the blue? Each night I will give it a message, And the star will give it to you." The song?

Answer: Croce Di Oro

On the Top 100, "Croce Di Oro" was number 16 in 1955, and "Belonging To Someone" was number 34 in 1957. On the Hot 100, "The Boy's Night Out" got to number 49 in 1962, and "Pretty Boy Lonely" squeezed in at number 98 in 1963.
6. "If you have built a boat to take you to the greener side, And if that boat is built of ev'ry lie you ever lied, You'll never reach the Promised Land of love, I guarantee, Cause lies cannot hold water and you'll sink into the sea." Name the Patti Page number that contains these words.

Answer: Cross Over the Bridge

All four song ratings come from (JW). In 1954, "Cross Over The Bridge" was a number four hit, and Steam Heat" reached number eight. In 1953, "Butterflies" scored at number ten and "Now That I'm In Love" made number 15.
7. This quatrain is from which hit song by Patti Page? "He held two roses within his hand, Two roses he gave to you. The red rose tells you of his passion, The white rose his love so true."

Answer: Hush, Hush Sweet Charlotte

"Hush, Hush Sweet Charlotte" was the last big hit for Patti Page. It scored at number eight on the Hot 100 in 1965. Also on the Hot 100, "Trust In Me" (1958) reached number 43, and "Goodbye, Charlie" (1959) got to number 90. "Piddlily Patter Patter" was number 32 in 1955 (JW).
8. The artist: Patti Page. The lines: "I don't want a bunny or a kitty, I don't want a parrot that talks. I don't want a bowl of little fishes, He can't take a goldfish for a walk." The number?

Answer: Doggie In The Window

In 1953, "Doggie In The Window" was a smash number one hit for Patti Page (JW). In 1956, "My First Formal Gown" got to number 80 on the Top 100. On the Hot 100, "Walls Have Ears" (1959) was number 77, and "A City Girl Stole My Country Boy Away" (1961) edged in at number 90.
9. "Can't believe that she's gone now, it's a lonely old town. Yet I know that her heavenly love keeps looking down. Cause whenever I happen to be passing through, I could swear she was there with the warmth I once knew." Which Patti Page song has these lines?

Answer: Mama From The Train

In 1956, "Mama From The Train" scored at number 11 on the Top 100. On the Hot 100, "Go On Home" reached number 42 in 1961, "I Wish I'd Never Been Born" got to number 52 in 1960, and "The Sound Of Music" ranked number 90 in 1959.
10. These couplets appear in which Patti Page melody? "High among the stars so bright above, The magic of your lamp of love can make him mine." "Please see what you can do For me and for my one and only love."

Answer: Allegheny Moon

On the Top 100, "Allegheny Moon" was a top number two hit in 1956; "A Poor Man's Roses (Or A Rich Man's Gold)" reached number 27 in 1957. On the Hot 100, in 1958 "Another Time, Another Place" ranked number 81, and in 1965 "You Can't Be True Dear" made number 94.
Source: Author lowtechmaster

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Song Lyrics:

Each quiz is on a different singer from the 1950s-1960s.

  1. Lyrics Of Joni James Average
  2. Lyrics Of Patti Page Average
  3. Lyrics Of Nat "King" Cole Average
  4. Lyrics Of Pat Boone Average
  5. Lyrics Of Perry Como Average

4/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us