FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Lyrics Of Joni James
Quiz about Lyrics Of Joni James

Lyrics Of Joni James Trivia Quiz


From 1952-1960, Joni James had 32 top 100 hits. From the lyrics given, can you identify these ten? [All songs listed are by Joni James.] Sources: "Joel Whitman's Pop Hits: Singles and Albums 1940-1954 (JW), and Billboard's Top/Hot 100.

A multiple-choice quiz by lowtechmaster. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music H-K
  8. »
  9. J

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
390,083
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
256
- -
Question 1 of 10
1. In which Joni James song are these lyrics?

"My nights are long and lonely
I miss him so.
Each new tomorrow can only bring me sorrow
I love him so."
Hint


Question 2 of 10
2. The artist: Joni James. The words:

"Don't have to buy me diamonds or pearls,
Champagne, sables, and such.
I never cared much for diamonds and pearls,
Cause honestly, honey, they just cost money."

The song?
Hint


Question 3 of 10
3. "Mine was a young and a foolish heart,
Seeking love at every turn.
But I have grown so much wiser now,
Even foolish hearts can learn."

Joni James crooned these lines in which tune?
Hint


Question 4 of 10
4. In which song by Joni James do these words appear?

"As sweet as morning mist
Are the lips that heaven kissed.
And as endless as the sea
Is the love that he gave to me."
Hint


Question 5 of 10
5. The artist: Joni James. The lines:

"Goodbye romance,
It couldn't last somehow.
I had my chance,
But it's all over now."

The melody?
Hint


Question 6 of 10
6. "Here is a heart that is lonely,
Here is a heart you can take.
Here is a heart for you only,
That you can keep or break."

This quatrain is from what Joni James number?
Hint


Question 7 of 10
7. From which Joni James song come these lyrics?

"And please believe me,
There's no other,
There'll be no other
Love for me."
Hint


Question 8 of 10
8. The singer: Joni James. The words:

"There must be a song that
Doesn't remind me of you.
There must be a kiss that'll
Thrill me like yours used to do."

The tune?

Hint


Question 9 of 10
9. "My darling, why can't we always be together
Instead of every now and then?
I'm yours alone just while I'm with you,
And then I'm lonely again."

These lines come from what song by Joni James?
Hint


Question 10 of 10
10. Joni James used these lyrics in which number?

"When tears come down like falling rain,
You'll toss and turn and call my name.
You'll walk the floor the way I do."

Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In which Joni James song are these lyrics? "My nights are long and lonely I miss him so. Each new tomorrow can only bring me sorrow I love him so."

Answer: Have You Heard

All four song ratings are from (JW). In 1953, "Have You Heard" was a number four, and its side B, "Wishing Ring," was a number 17. In 1954, "Maybe Next Time" (side A) and "Am I In Love" (side B) both ranked number 22.
2. The artist: Joni James. The words: "Don't have to buy me diamonds or pearls, Champagne, sables, and such. I never cared much for diamonds and pearls, Cause honestly, honey, they just cost money." The song?

Answer: Little Things Mean A Lot

In 1959, "Little Things Mean A Lot" reached number 35 on the Hot 100; "I Laughed At Love" was its B side. In 1954, "In A Garden Of Roses" got to number 22, and "Every Day," its side B, made it to number 23 (JW).
3. "Mine was a young and a foolish heart, Seeking love at every turn. But I have grown so much wiser now, Even foolish hearts can learn." Joni James crooned these lines in which tune?

Answer: How Important Can It Be?

On the Billboard [Disc] Jockey Chart in 1955, "How Important Can It Be?" was a number two hit. Its B side was "This Is My Confession". On the Hot 100, "I Still Get Jealous" reached number 63 in 1959, and "I Need You Now" squeezed in at number 98 in 1960.
4. In which song by Joni James do these words appear? "As sweet as morning mist Are the lips that heaven kissed. And as endless as the sea Is the love that he gave to me."

Answer: My Love, My Love

"My Love, My Love" (side A) was a number eight hit in 1953, and "You're Fooling Someone" (side B) got to number 11 (JW). "I Still Get A Thrill" was number 51 on the Hot 100 in 1959. And "Don't Tell Me Not To Love You" reached number 83 on the Top 100 in 1956.
5. The artist: Joni James. The lines: "Goodbye romance, It couldn't last somehow. I had my chance, But it's all over now." The melody?

Answer: There Goes My Heart

On Billboard's Hot 100 in 1958, "There Goes My Heart" reached number 19. "Funny" was its B side. In 1953, "Nina-Non" got to number 27 (JW). And in 1956, "How Lucky You Are" was number 70 on the Hot 100.
6. "Here is a heart that is lonely, Here is a heart you can take. Here is a heart for you only, That you can keep or break." This quatrain is from what Joni James number?

Answer: Why Don't You Believe Me?

In 1952, (JW) lists "Why Don't You Believe Me?" at number one and "Purple Shades, its B side, at number 26. In 1954, (JW) ranks "When We Come Of Age" at number 28. On the Top 100 in 1956, "I Woke Up Crying" got to number 72.
7. From which Joni James song come these lyrics? "And please believe me, There's no other, There'll be no other Love for me."

Answer: You Are My Love

In 1955, "You Are My Love" reached number 15 on the Top 100; its B side was "I Lay Me Down To Sleep". Also in 1955, "My Believing Heart" got to number 49 (JW). In 1956, "Give us this Day" peaked at number 30 on the Top 100.
8. The singer: Joni James. The words: "There must be a song that Doesn't remind me of you. There must be a kiss that'll Thrill me like yours used to do." The tune?

Answer: There Must Be A Way

The Hot 100 listed "There Must Be A Way" at number 33 in 1959; side B was "Sorry For Myself". In 1953, "I'll Never Stand In Your Way" reached number 23 (JW). In 1959, "Are You Sorry" did not chart.
9. "My darling, why can't we always be together Instead of every now and then? I'm yours alone just while I'm with you, And then I'm lonely again." These lines come from what song by Joni James?

Answer: Almost Always

"Almost Always" (A side) was a number nine and "Is It Any Wonder" (B side) was a number 16 in 1953 (JW). "Summer Love" barely made the Top 100 in 1957, easing in at number 97. "Junior Prom" went unlisted in 1958.
10. Joni James used these lyrics in which number? "When tears come down like falling rain, You'll toss and turn and call my name. You'll walk the floor the way I do."

Answer: Your Cheating Heart

"Your Cheating Heart" was a number two hit in 1953 (JW). "I'll Be Waiting For You" was its B side. "Mama Don't Cry At My Wedding" made number 23 in 1954 (JW). "My Last Date (With You)" peaked at number 38 on the Hot 100 in 1960.
Source: Author lowtechmaster

This quiz was reviewed by FunTrivia editor 1nn1 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Song Lyrics:

Each quiz is on a different singer from the 1950s-1960s.

  1. Lyrics Of Joni James Average
  2. Lyrics Of Patti Page Average
  3. Lyrics Of Nat "King" Cole Average
  4. Lyrics Of Pat Boone Average
  5. Lyrics Of Perry Como Average

4/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us