FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Lyrics Of Nat King Cole
Quiz about Lyrics Of Nat King Cole

Lyrics Of Nat "King" Cole Trivia Quiz


Between 1954 and 1964, Nat "King" Cole had an amazing 56 different songs on various Billboard charts, mostly the Top 100/Hot 100. From the lyrics given, can you identify these ten Nat "King" Cole hits? [All songs listed are by Nat "King" Cole.]

A multiple-choice quiz by lowtechmaster. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. Nat King Cole

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
389,536
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
380
- -
Question 1 of 10
1. From which Nat "King" Cole song come these lyrics?

"Won't she ever own up
We're grown up?
Some day she'll be sorry,
Some day just wait and see."
Hint


Question 2 of 10
2. Nat "King" Cole crooned these words in what tune?

"Newborn whippoorwills were calling from the hills,
Summer was a-coming in but fast.
Lots of daffodils were showing off their skills
Nodding all together, I could almost hear them whisper,
'Go on, kiss her, go on and kiss her'."
Hint


Question 3 of 10
3. "Once my cup was overflowing
But I gave nothing in return.
Now I can't begin to tell you
What a lesson I have learned."

These lines are from which Nat "King" Cole melody?

Hint


Question 4 of 10
4. In what 1955 Nat "King" Cole song are these lyrics?

"I thought you loved me.
You said you loved me.
We planned together
To dream forever."
Hint


Question 5 of 10
5. These words are found in which Nat "King" Cole song?

"I've been so lonely
I don't know what to do.
And that is why
I'm writing this letter to you."
Hint


Question 6 of 10
6. "A-morning, noon and night
In the early bright
Don't you fret, my pretty pet,
I'm gonna treat you right."

These lines are from which Nat "King" Cole Top 100 tune?
Hint


Question 7 of 10
7. From what Nat "King" Cole melody come these words?

"Once you said his love must wait its turn,
You wanted fame instead.
I guess that's your concern,
We live and learn."
Hint


Question 8 of 10
8. These lyrics are from what early Nat "King" Cole song?

"Morning, noon, and nighttime too
Toujours wondering what to do.
That's the way I've felt
Right from the start."
Hint


Question 9 of 10
9. "Why I want you, heaven knows.
Though I love you with a true love
Who can cling to...."

Nat "King" Cole sang these lines in which song?
Hint


Question 10 of 10
10. In which Nat "King" Cole song did his audience hear these lyrics?

"Just fill your basket full of sandwiches and weenies,
Then lock the house up, now you're set.
And on the beach you'll see the girls in their bikinis
As cute as ever but they never get 'em wet."
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. From which Nat "King" Cole song come these lyrics? "Won't she ever own up We're grown up? Some day she'll be sorry, Some day just wait and see."

Answer: Too Young To Go Steady

On the Billboard Top 100 in 1956, "Too Young To Go Steady" reached number 21 and "That's All There Is To That" (with the Four Knights) got to number 18. On Billboard lists in 1954, "Hajji Baba (Persian Lament)" was number 14 on Best Seller, number 16 on Disc Jockey, and number 19 on Juke Box. "Let There Be Love" was number 43 on the Hot 100 in 1962.
2. Nat "King" Cole crooned these words in what tune? "Newborn whippoorwills were calling from the hills, Summer was a-coming in but fast. Lots of daffodils were showing off their skills Nodding all together, I could almost hear them whisper, 'Go on, kiss her, go on and kiss her'."

Answer: That Sunday, That Summer

"That Sunday, That Summer" was a Billboard Hot 100 number twelve hit in 1963. "My One Sin" made Billboard's Best Seller list in 1955 at number 24. "My Personal Possession"(with the Four Knights) reached number 63 on the Top 100 in 1957. And "Let True Love Begin" peaked at number 73 on the Hot 100 in 1961.
3. "Once my cup was overflowing But I gave nothing in return. Now I can't begin to tell you What a lesson I have learned." These lines are from which Nat "King" Cole melody?

Answer: Looking Back

In 1958, "Looking Back" scored at number five on Billboard's Top 100 list; in 1955, "Smile" checked in at number ten. On the Hot 100, "I Don't Want To Be Hurt Anymore" (1964) reached number 22 and "Take A Fool's Advice" (1961) managed number 71.
4. In what 1955 Nat "King" Cole song are these lyrics? "I thought you loved me. You said you loved me. We planned together To dream forever."

Answer: A Blossom Fell

In 1955, Cole's "A Blossom Fell" was a number two song on Billboard's Best Seller and Juke Box lists, and a number three on the Disc Jockey list. "Night Lights" hit number 16 on the 1956 Top 100 chart. On the Hot 100 list, "I Don't Want To See Tomorrow" got to number 34 in 1964, and "Nothing Goes Up (Without Coming Down)" eased in at number 87 in 1963.
5. These words are found in which Nat "King" Cole song? "I've been so lonely I don't know what to do. And that is why I'm writing this letter to you."

Answer: Dear Lonely Hearts

"Dear Lonely Hearts" reached number 13 on Billboard's Hot 100 chart in 1962; "Give Your Love To Me" managed to get to number 82 in 1959. "Forgive My Heart" was number 21 on the Top 100 in 1955, and "You Are My First Love" was number 65 in 1957.
6. "A-morning, noon and night In the early bright Don't you fret, my pretty pet, I'm gonna treat you right." These lines are from which Nat "King" Cole Top 100 tune?

Answer: Send For Me

All four songs made the Billboard Top 100. "Send For Me" soared to number seven in 1957. "Someone You Love" made number 21 in 1955. In 1956, "To The Ends Of The Earth" reached number 39 and "My Dream Sonata" got to number 59.
7. From what Nat "King" Cole melody come these words? "Once you said his love must wait its turn, You wanted fame instead. I guess that's your concern, We live and learn."

Answer: Ballerina

On Billboard's Top 100, "Ballerina" got to number 18 in 1957, and "Non Dimenticar" made number 45 in 1958. In 1955, "If I May" (with the Four Knights) was number eight on Billboard's Disc Jockey chart. On the Hot 100, "All Over The World" reached number 42 in 1963.
8. These lyrics are from what early Nat "King" Cole song? "Morning, noon, and nighttime too Toujours wondering what to do. That's the way I've felt Right from the start."

Answer: Darling, Je Vous Aime Beaucoup

"Darling, Je Vous Aime Beaucoup" was on these Billboard charts in 1955: Disc Jockey at number seven, Best Seller at number ten, and Juke Box at number 14. In 1957, "With You On My Mind" made number 30 on the Top 100. On the Hot 100, "Time And The River" got to number 30 in 1960 and "Midnight Flyer" reached number 51 in 1959.
9. "Why I want you, heaven knows. Though I love you with a true love Who can cling to...." Nat "King" Cole sang these lines in which song?

Answer: Ramblin' Rose

Nat "King" Cole's "Ramblin' Rose" was his highest showing on the Billboard Top 100/Hot 100. It was a number two smash on the Hot 100 in 1962. On the Top 100, "Ask Me" (1956) was number 25 and "Come Closer To Me" (1958) was number 38. "You Made Me Love You" reached number 45 on the Hot 100 in 1959.
10. In which Nat "King" Cole song did his audience hear these lyrics? "Just fill your basket full of sandwiches and weenies, Then lock the house up, now you're set. And on the beach you'll see the girls in their bikinis As cute as ever but they never get 'em wet."

Answer: Those Lazy-Hazy-Crazy Days Of Summer

At number six in 1963, "Those Lazy-Hazy-Crazy Days Of Summer" was a major hit on Billboard's Hot 100. "The Sand And The Sea" reached number 23 on Billboard's Best Seller list in 1955. On the Top 100, in 1958 "Angel Smile" made number 35, and in 1955 "Take Me Back To Toyland" got to number 47.
Source: Author lowtechmaster

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Song Lyrics:

Each quiz is on a different singer from the 1950s-1960s.

  1. Lyrics Of Joni James Average
  2. Lyrics Of Patti Page Average
  3. Lyrics Of Nat "King" Cole Average
  4. Lyrics Of Pat Boone Average
  5. Lyrics Of Perry Como Average

2/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us