FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Jeff Beck Guitar Wizard
Quiz about Jeff Beck Guitar Wizard

Jeff Beck: Guitar Wizard Trivia Quiz


Whether you're a blues maven, a jazz lover or a heavy metal fan, you undoubtedly have a special place in your heart for one guitar god: Jeff Beck.

A multiple-choice quiz by astorian. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C
  8. »
  9. B

Author
astorian
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
152,869
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
801
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. Which Yardbirds song featured Jeff Beck on lead vocals? Hint


Question 2 of 10
2. What Jeff Beck solo hit begins "You're everywhere and nowhere, baby, that's where you're at"? Hint


Question 3 of 10
3. Who played the drums on "Beck's Bolero"? Hint


Question 4 of 10
4. Both the "Truth" and "Beck-Ola" albums featured covers of old Elvis Presley hits. Which two Elvis songs did the Jeff Beck Group remake? Hint


Question 5 of 10
5. What Broadway show tune appears on Beck's 1968 "Truth" album? Hint


Question 6 of 10
6. Beck took many people by surprise when he recorded his own version of a popular instrumental that many rock fans had dismissed as mere Muzak. Which tune was this? Hint


Question 7 of 10
7. What song did Stevie Wonder write for Beck, Bogert and Appice, before scoring a #1 hit with it himself?

Answer: (One Word)
Question 8 of 10
8. Which Beatle tune gets the Beck treatment on the influential 1975 jazz-rock album "Blow By Blow"? Hint


Question 9 of 10
9. Jeff Beck and Rod Stewart had a successful reunion in 1986, scoring a big hit with the gospel song "People Get Ready". Which legendary soul singer wrote that song? Hint


Question 10 of 10
10. In which Arnold Schwarzenegger movie does Jeff Beck appear as the guitarist in a country and Western band? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which Yardbirds song featured Jeff Beck on lead vocals?

Answer: The Nazz Are Blue

Keith Relf sang lead on most Yardbird songs, but Beck got to sing every now and again.
2. What Jeff Beck solo hit begins "You're everywhere and nowhere, baby, that's where you're at"?

Answer: Hi Ho Silver Lining

The B-side of this single, "Beck's Bolero," has held up much better, over the years.
3. Who played the drums on "Beck's Bolero"?

Answer: Keith Moon

Keith also provided a memorable scream, on that track!
4. Both the "Truth" and "Beck-Ola" albums featured covers of old Elvis Presley hits. Which two Elvis songs did the Jeff Beck Group remake?

Answer: "Jailhouse Rock" and "All Shook Up"

The Jeff Beck Group's "Jailhouse Rock" was a fairly faithful cover, but their "All Shook Up" sounds absolutely nothing like the original.
5. What Broadway show tune appears on Beck's 1968 "Truth" album?

Answer: Ol' Man River

"Ol' Man River," from Jerome Kern's "Showboat", is still widely associated with actor-singer Paul Robeson.
6. Beck took many people by surprise when he recorded his own version of a popular instrumental that many rock fans had dismissed as mere Muzak. Which tune was this?

Answer: Love Is Blue

A faithful cover of Paul Mauriat's original. Sometimes Beck surprises people by being utterly unconventional, but this time, he surprised people by being mellow and conservative.
7. What song did Stevie Wonder write for Beck, Bogert and Appice, before scoring a #1 hit with it himself?

Answer: Superstition

Stevie Ray Vaughan, a huge fan of Beck, did yet another superb remake of "Superstition", in 1987.
8. Which Beatle tune gets the Beck treatment on the influential 1975 jazz-rock album "Blow By Blow"?

Answer: She's a Woman

Appropriately, the album was produced by the Beatles' old friend George Martin.
9. Jeff Beck and Rod Stewart had a successful reunion in 1986, scoring a big hit with the gospel song "People Get Ready". Which legendary soul singer wrote that song?

Answer: Curtis Mayfield

"People Get Ready" had been a hit for the Impressions, years earlier.
10. In which Arnold Schwarzenegger movie does Jeff Beck appear as the guitarist in a country and Western band?

Answer: Twins

Arnold and Danny DeVito waltz together, while Nicolette Larson sings "I Would Die For This Dance", alongside Jeff Beck.
Source: Author astorian

This quiz was reviewed by FunTrivia editor silverginger before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Alphabet Aerobics Easier
2. Meredith Brooks' "Bitch" Easier
3. Susan Boyle Dreamed a Dream Easier
4. Marc Broussard Average
5. The Funky Greg Brown Average
6. Lyrics Of Tony Bennett Average
7. Lyrics Of Brook Benton Average
8. The Blind Boys of Alabama Average
9. Lyrics Of Teresa Brewer Average
10. BarlowGirl Rocks! Average
11. The Black Keys Average
12. Bauhaus Average

7/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us