FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about UK Hit Singles 2
Quiz about UK Hit Singles 2

UK Hit Singles #2 Trivia Quiz


Random questions on the UK hit single charts.

A multiple-choice quiz by damienmaile. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. No. 1 Hits
  8. »
  9. UK Number Ones

Author
damienmaile
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
206,463
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
558
- -
Question 1 of 10
1. What was A-Ha's first UK number one hit single? Hint


Question 2 of 10
2. What was Prodigy's first UK number one hit single? Hint


Question 3 of 10
3. Who had a top 10 UK hit single with "I'd Rather Jack" in 1989? Hint


Question 4 of 10
4. What was Black Lace's first UK top 10 hit single? Hint


Question 5 of 10
5. Who had a number one UK hit single with "I Wanna Sex You Up" in 1991? Hint


Question 6 of 10
6. UK singer/actor/comedian Mike Reid had a top 10 UK hit single in 1975. What was the title of the song? Hint


Question 7 of 10
7. What was Billy Ocean's first UK number one hit single? Hint


Question 8 of 10
8. Who had a UK top 10 hit single with "I Haven't Stopped Dancing Yet" in 1989? Hint


Question 9 of 10
9. What was Dexy's Midnight Runners' first UK number one hit single? Hint


Question 10 of 10
10. What was the group Five Star's first UK top 10 hit single? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was A-Ha's first UK number one hit single?

Answer: The Sun Always Shines On TV

This was A-Ha's second UK hit after "Take On Me" reached number two.
2. What was Prodigy's first UK number one hit single?

Answer: Firestarter

The Essex Ravers scored their first number one in 1996.
3. Who had a top 10 UK hit single with "I'd Rather Jack" in 1989?

Answer: Reynolds Girls

The Reynolds Girls reached number eight with this hit.
4. What was Black Lace's first UK top 10 hit single?

Answer: Superman

The ultimate cheesy disco band! "Superman" got to number nine in 1983.
5. Who had a number one UK hit single with "I Wanna Sex You Up" in 1991?

Answer: Color Me Badd

US vocal group that topped the charts for three weeks in 1991.
6. UK singer/actor/comedian Mike Reid had a top 10 UK hit single in 1975. What was the title of the song?

Answer: Ugly Duckling

Mike Reid made his name as a stand up comedian, but later became famous for playing the character Frank Butcher in the TV soap opera, "Eastenders".
7. What was Billy Ocean's first UK number one hit single?

Answer: When The Going Gets Tough, The Tough Get Going

This hit topped the charts for four weeks in 1986.
8. Who had a UK top 10 hit single with "I Haven't Stopped Dancing Yet" in 1989?

Answer: Pat and Mick

Duo that was Pat Sharpe and Mick Brown. Peaked at number nine in the charts.
9. What was Dexy's Midnight Runners' first UK number one hit single?

Answer: Geno

UK group fronted by Kevin Rowland. This was number one for two weeks in 1980.
10. What was the group Five Star's first UK top 10 hit single?

Answer: System Addict

UK family group. Enjoyed a lot of success in the mid 1980's. This was their first top 10 hit and it reached number three in 1986.
Source: Author damienmaile

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ralzzz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us