Quiz about Weird Als Own Quiz
Quiz about Weird Als Own Quiz

Weird Al's Own Quiz


Guess what? I created this quiz on Weird Al's Birthday, 15 minutes after. Hope you know his birthday for question 1.

A multiple-choice quiz by Devro. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music T-Z
  8. »
  9. Weird Al Yankovic

Author
Devro
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
153,113
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1175
Last 3 plays: djvoldemort (6/10), Eruditio (7/10), Guest 107 (6/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. When was "Weird Al" born? Hint

February 29, 1960
September 23, 1960
October 23, 1959
August 17, 1955

2. What does "Al" stand for? Hint

Alfred
Al isn't his real name
Alex
Just plain "Al"

3. Which of the following songs were NOT on "Weird Al"s first album titled "'Weird Al' Yankovic" Hint

I Love Rocky Road
Ricky
Gotta Boogie
The Saga Begins

4. "Weird Al" is related to The Polka King, Frankie Yankovic.

True
False

5. What album did "Weird Al" release in 2003? Hint

Running with Scissors
Poodle Hat
Even Worse
None

6. How old was "Weird Al" when he started taking accordion lessons? Hint

15
10
6
4

7. "Weird Al"'s parents are divorced.

Yes
No

8. What is "Weird Al"'s daughter's name Hint

Stephanie
He doesn't have one
Suzanne
Nina

9. "Poodle Hat" has which of the following on it?
Hint

Downloadable Screensavers
Tour Videos
"Weird Al"'s Home Videos
Absolutely Nothing

10. What is "Weird Al"'s poodle's name? Hint

Lassy
John
Bela
He has none


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. When was "Weird Al" born?

Answer: October 23, 1959

He was born at exactly 1:56 P.M.
2. What does "Al" stand for?

Answer: Alfred

His full name is Alfred Matthew Yankovic.
3. Which of the following songs were NOT on "Weird Al"s first album titled "'Weird Al' Yankovic"

Answer: The Saga Begins

"The Saga Begins", a parody of Don McLean's "American Pie", was not introduced until June 1999 on his 10th album, "Running with Scissors".
4. "Weird Al" is related to The Polka King, Frankie Yankovic.

Answer: False

Yankovic is not a common last name, but they were not related, although they were friends for many years.
5. What album did "Weird Al" release in 2003?

Answer: Poodle Hat

His latest album, "Poodle Hat", came 4 years after the previous one. Hopefully, big fans like me and you (or at least you should be) won't have to wait four years for every new year.
6. How old was "Weird Al" when he started taking accordion lessons?

Answer: 6

It was the day before his seventh birthday. A salesman came to the Yankovic's door offering cheap guitar or accordion lessons and his parents choose the accordion. He quit taking lesson a few years later and began to teach himself.
7. "Weird Al"'s parents are divorced.

Answer: No

"Weird Al"'s parents were together from before he was born, until their tragic deaths in 2004 from carbon monoxide poisoning.
8. What is "Weird Al"'s daughter's name

Answer: Nina

Suzanne is his wife's name. I used Stephanie randomly.
9. "Poodle Hat" has which of the following on it?

Answer: "Weird Al"'s Home Videos

These can be viewed on your computer. It also has lyrics, a photo gallery, and the versions of some of the songs on it with only music.
10. What is "Weird Al"'s poodle's name?

Answer: Bela

Bela is on his head on the cover of "Poodle Hat". They also have a cockatiel.
Source: Author Devro

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ltc717 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 15 2023 : djvoldemort: 6/10
Jan 14 2023 : Eruditio: 7/10
Jan 14 2023 : Guest 107: 6/10
Jan 04 2023 : Guest 174: 6/10

Score Distribution

quiz
1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us