FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Call Me Coop
Quiz about Call Me Coop

Call Me Coop Trivia Quiz


A sequel to my quiz on fictional Coopers; these questions are about real people with the last name Cooper.

A multiple-choice quiz by Robert907. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Name Game
  8. »
  9. Same Surname

Author
Robert907
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
353,500
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
475
- -
Question 1 of 10
1. Actor Gary Cooper won the Best Actor Academy Award for the 1952 classic "High Noon". For what other movie did Cooper win the Oscar for Best Actor? Hint


Question 2 of 10
2. Actress Jeanne Cooper began playing the character of Katherine Chancellor in the daytime drama "The Young and the Restless" in 1973. What star of the 1980s television show "L.A. Law" is Jeanne Cooper's son? Hint


Question 3 of 10
3. What event does Anderson Cooper cite as a reason for his career choice of journalism? Hint


Question 4 of 10
4. American singer Alice Cooper has had a long career in heavy metal shock rock. With what sport has Cooper become closely associated? Hint


Question 5 of 10
5. Gordon Cooper was one of the original seven Mercury astronauts. Which actor, who first gained attention in the film "Breaking Away", played Cooper in the 1983 movie "The Right Stuff"? Hint


Question 6 of 10
6. James Fenimore Cooper's most famous novel is "Last of the Mohicans" (1826). What Academy Award winning actor played the part of Hawkeye in the 1992 movie version of this classic? Hint


Question 7 of 10
7. Actor Bradley Cooper is known for such movies as "The Hangover", "The A-Team" and "Wedding Crashers". In 2011, what honor did Cooper have bestowed upon him? Hint


Question 8 of 10
8. Former Major League Baseball player Cecil Cooper played seventeen years from 1971 to 1987. For which franchise did Cooper play for in 1975 that lost game seven of the World Series? Hint


Question 9 of 10
9. Actor Jackie Cooper had a very long career in the movies starting at age seven in 1929. Cooper is best remembered for which 1931 movie co-starring Wallace Beery? Hint


Question 10 of 10
10. Merian Caldwell Cooper was an American aviator, war hero, adventurer, screenwriter, director and producer. What 1933 film classic starring Robert Armstrong and Bruce Cabot did Cooper produce? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Actor Gary Cooper won the Best Actor Academy Award for the 1952 classic "High Noon". For what other movie did Cooper win the Oscar for Best Actor?

Answer: Sergeant York

Cooper's complex portrayal of reluctant war hero Alvin York won him a well deserved Oscar. Along with a string of successful movies, Cooper is also famous for turning down the role of Rhett Butler in "Gone with the Wind", declaring the movie a certain failure.
2. Actress Jeanne Cooper began playing the character of Katherine Chancellor in the daytime drama "The Young and the Restless" in 1973. What star of the 1980s television show "L.A. Law" is Jeanne Cooper's son?

Answer: Corbin Bernsen

Bernsen played the part of divorce attorney Arnie Becker on the 1986-1994 television show. Cooper also guest starred on "L.A. Law" as Arnie Becker's mother.
3. What event does Anderson Cooper cite as a reason for his career choice of journalism?

Answer: His brother Carter's suicide

The loss of Cooper's brother and father at an early age sparked his interest in how people handle loss. In 1988, Carter jumped from the 14th floor of his family's penthouse in New York City.
4. American singer Alice Cooper has had a long career in heavy metal shock rock. With what sport has Cooper become closely associated?

Answer: Golf

Cooper has credited golf with helping him overcome an alcohol addiction. Besides golf, Cooper has diversified his interests to include film acting, restaurant entrepreneurship as well as becoming a popular radio DJ.
5. Gordon Cooper was one of the original seven Mercury astronauts. Which actor, who first gained attention in the film "Breaking Away", played Cooper in the 1983 movie "The Right Stuff"?

Answer: Dennis Quaid

"The Right Stuff" tells the story of the original Mercury astronauts. Gordon Cooper worked closely with the production team of the movie contributing to the authenticity of the story. Scott Glenn played Alan Shepard, Ed Harris played John Glenn and Sam Sheppard played Chuck Yeager in "The Right Stuff".
6. James Fenimore Cooper's most famous novel is "Last of the Mohicans" (1826). What Academy Award winning actor played the part of Hawkeye in the 1992 movie version of this classic?

Answer: Daniel Day-Lewis

Day-Lewis received positive reviews for his performance as Hawkeye but was not nominated for an Oscar. "Last of the Mohicans" is the second book in the Leatherstocking Tales. The plot follows Hawkeye during the French and Indian War.
7. Actor Bradley Cooper is known for such movies as "The Hangover", "The A-Team" and "Wedding Crashers". In 2011, what honor did Cooper have bestowed upon him?

Answer: Sexiest Man Alive

"People" magazine named Bradley Cooper the "Sexiest Man Alive" for 2011. Other recipients of this honor have included Brad Pitt, Johnny Depp, George Clooney and Denzel Washington.
8. Former Major League Baseball player Cecil Cooper played seventeen years from 1971 to 1987. For which franchise did Cooper play for in 1975 that lost game seven of the World Series?

Answer: Boston Red Sox

The Red Sox lost the 1975 World Series to the Reds in one of the best World Series in history. Cooper was traded to the Milwaukee Brewers in 1977 and was a major contributor to the Brewer team that lost the 1982 Series to St. Louis also in seven games.
9. Actor Jackie Cooper had a very long career in the movies starting at age seven in 1929. Cooper is best remembered for which 1931 movie co-starring Wallace Beery?

Answer: The Champ

"The Champ" was a movie dealing with the relationship between a prize fighter and his young son. The movie was re-made in 1979 starring Jon Voight and Ricky Schroder. Cooper faced the same challenges in making the transition to adult roles that most child actors face.

A series of television roles led to a career behind the camera as a director of such shows as "M*A*S*H" and "The White Shadow". Cooper did play the part of Perry White in the Christopher Reeve "Superman" series of movies.
10. Merian Caldwell Cooper was an American aviator, war hero, adventurer, screenwriter, director and producer. What 1933 film classic starring Robert Armstrong and Bruce Cabot did Cooper produce?

Answer: King Kong

Cooper also had a major hand in the directing and writing of "King Kong". Cooper famously removed a scene in "King Kong" where sailors are eaten by giant spiders. The scene was so intense that audience members were fleeing the theatre in terror.
Source: Author Robert907

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us