Quiz about Same Last Names
Quiz about Same Last Names

Same Last Names Trivia Quiz


In each question, a couple people with the same last name are mentioned...you have to figure out what that name is given the clues...good luck!

A multiple-choice quiz by thejazzkickazz. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Name Game
  8. »
  9. Same Surname

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
749
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
7835
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 174 (9/10), CaJiPaDo (10/10), pommiejase (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. These two actually have the same first AND last names. One was a 16th-17th century English philosopher and politician....the other was a 20th century English artist. What was their full name? Hint

John Locke
Francis Bacon
Alexander Pope
David Hockney

2. One was an actor who played roles in movies such as 'Dr. Strangelove' and 'Patton', the other the author of 'Ivanhoe'. What was their shared last name? Hint

Hardy
Scott
Shakespeare
Sellers

3. One was the founder of the Mormon church, the other was the father of modern economics. What was their common last name? Hint

Smart
Young
Smith
Ricardo

4. One was a great Hong Kong and American action film actor, the other was a defender of Richmond during the U.S. civil war. What was their common last name? Hint

Johnson
Chan
Lee
Kim

5. These two gentlemen also shared the same first and last names. One was a famed Welsh actor who played roles in 'Cleopatra' and 'Who's Afraid of Virginia Woolf'. The other was a 19th century British adventurer who explored the source of the Nile. What was their shared full name? Hint

Henry Stanley
Richard Burton
Laurence Olivier
David Livingstone

6. This last name was shared by the English author of 'Tess of the D'Urbervilles' and the American film comedian who teamed with his partner Laurel. What was their last name? Hint

Costello
Hardy
Thomas
Hanson

7. One of these gentlemen was a British sculptor of the 20th century, well known for his monumental semi-abstracts, such as 'Recumbent Figure', the other is a modern British actor who appeared in the movie '10'. What last name do they share? Hint

Rodin
Moore
Calder
Jonson

8. One was the founder of the Salvation Army, the other was the wife of Henry Luce, founder of Time and Life magazines. Which homonymic last name did they share at birth? Hint

Gibson/Gibsen
Hanson/Hansen
Booth/Boothe
Crane/Crain

9. One was a failed presidential Democratic and Independent presidential candidate from the late 1960s, early 1970s, the other was a right-wing Republican politician who began a wave of anti-communist hysteria which ran until his being discredited in 1954. What was their shared last name? Hint

McGovern
McCarthy
Humphrey
Wallace

10. She danced with Fred Astaire, he was one of the original singing cowboys. What last name did they share? Hint

Autrey
Hepburn
Mix
Rogers


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. These two actually have the same first AND last names. One was a 16th-17th century English philosopher and politician....the other was a 20th century English artist. What was their full name?

Answer: Francis Bacon

2. One was an actor who played roles in movies such as 'Dr. Strangelove' and 'Patton', the other the author of 'Ivanhoe'. What was their shared last name?

Answer: Scott

George C. Scott and Sir Walter Scott
3. One was the founder of the Mormon church, the other was the father of modern economics. What was their common last name?

Answer: Smith

Joseph Smith and Adam Smith.
4. One was a great Hong Kong and American action film actor, the other was a defender of Richmond during the U.S. civil war. What was their common last name?

Answer: Lee

Bruce Lee and Robert E. Lee
5. These two gentlemen also shared the same first and last names. One was a famed Welsh actor who played roles in 'Cleopatra' and 'Who's Afraid of Virginia Woolf'. The other was a 19th century British adventurer who explored the source of the Nile. What was their shared full name?

Answer: Richard Burton

6. This last name was shared by the English author of 'Tess of the D'Urbervilles' and the American film comedian who teamed with his partner Laurel. What was their last name?

Answer: Hardy

Thomas Hardy and Oliver Hardy
7. One of these gentlemen was a British sculptor of the 20th century, well known for his monumental semi-abstracts, such as 'Recumbent Figure', the other is a modern British actor who appeared in the movie '10'. What last name do they share?

Answer: Moore

Henry Moore and Dudley Moore
8. One was the founder of the Salvation Army, the other was the wife of Henry Luce, founder of Time and Life magazines. Which homonymic last name did they share at birth?

Answer: Booth/Boothe

William Booth and Clare Boothe Luce (born Ann Boothe).
9. One was a failed presidential Democratic and Independent presidential candidate from the late 1960s, early 1970s, the other was a right-wing Republican politician who began a wave of anti-communist hysteria which ran until his being discredited in 1954. What was their shared last name?

Answer: McCarthy

Eugene McCarthy and Joseph McCarthy
10. She danced with Fred Astaire, he was one of the original singing cowboys. What last name did they share?

Answer: Rogers

Ginger Rogers and Roy Rogers
Source: Author thejazzkickazz

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : Guest 174: 9/10
Jan 25 2023 : CaJiPaDo: 10/10
Jan 24 2023 : pommiejase: 8/10
Jan 19 2023 : HeidiErdahl: 10/10
Jan 18 2023 : Chancem77: 6/10
Jan 16 2023 : bmrsnr: 10/10
Jan 15 2023 : flwrchyld: 9/10
Jan 15 2023 : Hayes1953: 10/10
Jan 15 2023 : bernie73: 10/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. If I Were a Man Very Easy
2. What's in a Name II Very Easy
3. Peoples names ending in - TON Very Easy
4. No Relation! Very Easy
5. What's in a Name? Very Easy
6. Surnames ending in -SON Very Easy
7. Surname's the Same Very Easy
8. Keeping Up with the Joneses Very Easy
9. Unrelated Very Easy
10. Two of a Kind Very Easy
11. Hey! We Could Be Related! Very Easy
12. General Lee Speaking Very Easy

1/28/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us