FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about My Dear Watson
Quiz about My Dear Watson

My Dear Watson Trivia Quiz


As a follow up to my "The Name's Holmes" quiz, here are questions about people with the last name Watson.

A multiple-choice quiz by Robert907. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Name Game
  8. »
  9. Same Surname

Author
Robert907
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
351,643
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
3597
Last 3 plays: Guest 175 (1/10), Johnmcmanners (10/10), adam36 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. Thomas A. Watson (1854-1934) was the assistant to which famous scientist, engineer and inventor? Hint


Question 2 of 10
2. Charles "Tex" Watson (born 1945) is an American convicted mass murderer. What crime was Watson convicted of and sentenced to death for? Hint


Question 3 of 10
3. American professional golfer Tom Watson missed an eight-foot par putt that would have won the 2009 Open Championship. Who did the fifty-nine year old eventually lose to in the playoff for the 2009 British title? Hint


Question 4 of 10
4. English actress Emma Watson is best known for playing the part of Hermione Granger in the Harry Potter movies. In 2007, Watson starred in a British television film based on which 1936 novel by Noel Streatfeild about three adopted sisters. Which? Hint


Question 5 of 10
5. Thomas John Watson, Sr. (1874-1956) was a self-made industrialist who became one of the world's richest men. To what did Watson re-name the "Computing Tabulating Recording Corporation" in 1924 that he would soon make into one of the world's most powerful companies? Hint


Question 6 of 10
6. Actress Debbie Watson (b. 1949) is best remembered for the 1965-66 television show "Tammy". Debbie also played the part of Marilyn Munster in the 1966 theatrical release "Munster, Go Home!". What actress from the television show "The Munsters" did Debbie Watson replace in the movie version? Hint


Question 7 of 10
7. Jim Watson is a Canadian politician born in 1961. On October 25, 2010, Watson was elected mayor of Ontario's second largest city. For which city, located across the border from Gatineau, Quebec, was Watson elected mayor? Hint


Question 8 of 10
8. George Watson, a private in the US Army, was killed in action during World War II. For his bravery, Watson received the highest military decoration awarded by the United States. What decoration did Watson receive? Hint


Question 9 of 10
9. In what 2005 stop-motion animated movie, directed by Tim Burton, does English actress Emily Watson lend her voice to along with Johnny Depp and Helena Bonham Carter? Hint


Question 10 of 10
10. American professional golfer Bubba Watson won the 2012 Masters championship. Which South African golfer did Watson defeat in a playoff to win the 2012 Masters? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 15 2024 : Guest 175: 1/10
Jul 09 2024 : Johnmcmanners: 10/10
Jul 07 2024 : adam36: 7/10
Jun 29 2024 : Guest 136: 7/10
Jun 16 2024 : rahul0: 10/10
Jun 11 2024 : barbara_100: 9/10
Jun 07 2024 : Hayes1953: 3/10
Jun 06 2024 : daveguth: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Thomas A. Watson (1854-1934) was the assistant to which famous scientist, engineer and inventor?

Answer: Alexander Graham Bell

The first words spoken on the telephone are reputed to have been "Mr. Watson, come here -- I want you." Watson used his share of the royalties from the invention of the telephone to first get into farming and later ship building.
2. Charles "Tex" Watson (born 1945) is an American convicted mass murderer. What crime was Watson convicted of and sentenced to death for?

Answer: Tate-LaBianca Murders

A member of the Charles Manson "family", Watson was convicted of brutally killing seven people including actress Sharon Tate and Rosemary & Leno LaBianca in 1969. He escaped execution when capital punishment was ruled invalid in California in 1972. He has been denied parole 14 times.
3. American professional golfer Tom Watson missed an eight-foot par putt that would have won the 2009 Open Championship. Who did the fifty-nine year old eventually lose to in the playoff for the 2009 British title?

Answer: Stewart Cink

Watson would have easily been the oldest golfer to win a Major tournament. The former five-time Open Champion winner lost the 4-hole payoff by six strokes to Cink who had never led the tournament until the final hole of regulation.
4. English actress Emma Watson is best known for playing the part of Hermione Granger in the Harry Potter movies. In 2007, Watson starred in a British television film based on which 1936 novel by Noel Streatfeild about three adopted sisters. Which?

Answer: Ballet Shoes

Watson played the part of Pauline Fossil, an actress who gets a lesson in humility when she lets her ego get in the way of starring in a production of "Alice in Wonderland".
5. Thomas John Watson, Sr. (1874-1956) was a self-made industrialist who became one of the world's richest men. To what did Watson re-name the "Computing Tabulating Recording Corporation" in 1924 that he would soon make into one of the world's most powerful companies?

Answer: International Business Machines

Watson built IBM into a near monopoly in the business machine word. Just months before his death in 1956, Watson handed over control of the business to his son Thomas Jr. The IBM computer that competed in the game show "Jeopardy" in 2011 was named "Watson" in honor of Thomas Sr.
6. Actress Debbie Watson (b. 1949) is best remembered for the 1965-66 television show "Tammy". Debbie also played the part of Marilyn Munster in the 1966 theatrical release "Munster, Go Home!". What actress from the television show "The Munsters" did Debbie Watson replace in the movie version?

Answer: Pat Priest

All the other actors from the television show reprised their roles except Priest who the studio replaced with Watson. Priest herself had replaced Beverley Owen after the first year of the show. In "Tammy", Watson played the part made famous in the movies by Debbie Reynolds and Sandra Dee.
7. Jim Watson is a Canadian politician born in 1961. On October 25, 2010, Watson was elected mayor of Ontario's second largest city. For which city, located across the border from Gatineau, Quebec, was Watson elected mayor?

Answer: Ottawa

Jim Watson was originally elected mayor of Ottawa in 1997 with a very impressive 81% of the vote. In 2003, Watson left to serve in the provincial government before returning to municipal politics in 2010.
8. George Watson, a private in the US Army, was killed in action during World War II. For his bravery, Watson received the highest military decoration awarded by the United States. What decoration did Watson receive?

Answer: Medal of Honor

Watson's ship was sunk by the enemy on March 8, 1943. Watson remained in the water helping those shipmates who could not swim, to the lifeboats. Private Watson, one of seven African-American soldiers to win the Medal of Honor in World War II, was sucked into the ocean by the ship as it went under.
9. In what 2005 stop-motion animated movie, directed by Tim Burton, does English actress Emily Watson lend her voice to along with Johnny Depp and Helena Bonham Carter?

Answer: Corpse Bride

Emily Watson has appeared in a variety of unusual movies including "Breaking the Waves", "Hilary and Jackie", "Angela's Ashes", "Punch-Drunk Love" and "Red Dragon".
10. American professional golfer Bubba Watson won the 2012 Masters championship. Which South African golfer did Watson defeat in a playoff to win the 2012 Masters?

Answer: Louis Oosthuizen

Watson defeated Oosthuizen, the 2010 Open Champion, with a par on the second playoff hole. Watson was able to recover from a very bad drive into the woods to land his approach fifteen feet from the hole. Oosthuizen, also in the woods, was not able to recover, thus handing the victory to Watson.
Source: Author Robert907

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Are they a Gray or a Grey? Easier
2. Surnames ending in -SON Very Easy
3. The Wrath of a Khan Tough
4. That Jones Boy Average
5. They Share the Same Name! Average
6. Good 'Evans! Average
7. I'm On Atkins! Average
8. General Lee Speaking Very Easy
9. Wright On! Average
10. I Was Saying Boo-urns Average
11. Are they Robertson or Robinson Easier
12. Deck the Halls Average

7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us