FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Depression Era Bandits  3
Quiz about Depression Era Bandits  3

Depression Era Bandits #3 Trivia Quiz


Here are some more challenging questions on the bankrobbers and thieves of the early 20th century.

A multiple-choice quiz by AlvinKarpis. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Criminals
  8. »
  9. Felons & Criminals

Author
AlvinKarpis
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
226,230
Updated
Mar 03 22
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
445
- -
Question 1 of 10
1. What female robber came to be dubbed The Blonde Tigress by newspapers ? Hint


Question 2 of 10
2. Who was the only man to be convicted of participating in the Kansas City Massacre? Hint


Question 3 of 10
3. Lester Gillis, known as Baby Face Nelson preferred what other nickname? Hint


Question 4 of 10
4. Oklahoma bankrobber Matt Kimes died in which unusual way? Hint


Question 5 of 10
5. Which associate of the Barker-Karpis gang was credited with saying about Ma Barker, "the old lady couldn't plan breakfast". Hint


Question 6 of 10
6. Which man did not get the death sentence for the killing of Ohio Sheriff Jess Sarber in 1933? Hint


Question 7 of 10
7. On December 23,1927 two police officers and a bandit were killed and eight people wounded during a bank robbery in Cisco,Texas. What was unusual about the robbers? Hint


Question 8 of 10
8. What tasty nickname did bank robber Homer Wilson carry? Hint


Question 9 of 10
9. The Thompson submachine gun was probably the most recognized weapon of the gangster era. What nickname did it come to be known as in underworld circles? Hint


Question 10 of 10
10. In the 1967 film Bonnie And Clyde, Michael Pollard played gang member C.W. Moss. Was there actually such a person? Yes or No



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What female robber came to be dubbed The Blonde Tigress by newspapers ?

Answer: Eleanor Jarman

The beautiful but deadly Jarman was actually more successful as a criminal then the infamous Bonnie Parker. Captured in 1936, she escaped four years later, never to be seen again.
2. Who was the only man to be convicted of participating in the Kansas City Massacre?

Answer: Adam Richetti

Though all four men were suspected, Richetti would be convicted on circumstantial evidence and executed in the gas chamber in 1938.
3. Lester Gillis, known as Baby Face Nelson preferred what other nickname?

Answer: Big George

Gillis absolutely hated being called Baby Face, and no one dared call him that to his face. Though barely five feet, five inches tall he tagged himself with the bigger-sounding nickname. Members of the Dillinger Gang often referred to him as Jimmy
4. Oklahoma bankrobber Matt Kimes died in which unusual way?

Answer: Hit by a chicken truck

Kimes, who along with brother George was one of the best-known of the southwestern robbers stepped into the path of the truck in 1945 and died shortly after.
5. Which associate of the Barker-Karpis gang was credited with saying about Ma Barker, "the old lady couldn't plan breakfast".

Answer: Harvey Bailey

Bailey, known as the Dean Of American Bank Robbers responded this way when asked years later if "Ma" had been the criminal mastermind the FBI made her out to be.
6. Which man did not get the death sentence for the killing of Ohio Sheriff Jess Sarber in 1933?

Answer: Russell Clark

Pierpont, Makley and Clark entered the Allen County jail to liberate John Dillinger on October 12,1933. Pierpont shot Sarber and Makley hit him on the head with a pistol,which resulted in both men receiving death sentences. The jury spared Clark,and he received a life sentence.
7. On December 23,1927 two police officers and a bandit were killed and eight people wounded during a bank robbery in Cisco,Texas. What was unusual about the robbers?

Answer: The leader was dressed as Santa Claus

The robbers would come to be dubbed The Santa Claus gang. A second such robbery would take place the following year but the gang would be caught and executed before they could pull their third job.
8. What tasty nickname did bank robber Homer Wilson carry?

Answer: Big Potatoes

Wilson was a short-term associate of the Barker-Karpis gang. No one ever knew where the nickname originated
9. The Thompson submachine gun was probably the most recognized weapon of the gangster era. What nickname did it come to be known as in underworld circles?

Answer: The Chicago typewriter

The nickname came from the gun's rat-a-tat-tat sound, which some likened to the chatter of a typewriter.
10. In the 1967 film Bonnie And Clyde, Michael Pollard played gang member C.W. Moss. Was there actually such a person? Yes or No

Answer: No

Moss was a composite of actual gang members Henry Methvin, William Daniel Jones and Ray Hamilton. The deal C.W.'s father made with law officers in the film to trap Bonnie and Clyde was actually believed to have been made with Methvin's father.
Source: Author AlvinKarpis

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us