FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about People Youd Rather Not Meet
Quiz about People Youd Rather Not Meet

People You'd Rather Not Meet Trivia Quiz


The world is full of beauty but these people have filled their own world with horror, pain and savagery. When these two worlds meet, there is indescribable tragedy.

A multiple-choice quiz by bfj. Estimated time: 8 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Criminals
  8. »
  9. Felons & Criminals

Author
bfj
Time
8 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
21,492
Updated
Dec 03 21
# Qns
25
Difficulty
Difficult
Avg Score
10 / 25
Plays
6103
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: emmal2000uk (1/25), Guest 70 (5/25), Guest 107 (13/25).
- -
Question 1 of 25
1. Odd one out - three of the following killers defended themselves in court. Who didn't? Hint


Question 2 of 25
2. What crimes was Albert DeSalvo finally convicted of? Hint


Question 3 of 25
3. Odd one out - Three of the following killers were cannibals. Who was the Vampire? Hint


Question 4 of 25
4. All of the following members of the Manson family were convicted of murder. Which one of them wasn't present at the Tate murder site? Hint


Question 5 of 25
5. All of these killers were part of a deadly partnership. Three of them committed their crimes with female partners. Which of them had a male partner? Hint


Question 6 of 25
6. What was the name of the owner of the dog which David Berkowitz claimed was tormenting him? Hint


Question 7 of 25
7. Odd one out - Which one of the following killers was brought to justice? Hint


Question 8 of 25
8. When death row groupie Veronica Compton was thrown over by Kenneth Bianchi, because she bungled a killing which was intended to prove his innocence, who did she grace with her sick devotion? Hint


Question 9 of 25
9. Odd one out - All of the following killers are now dead but only one of them was killed by the State. Which was it? Hint


Question 10 of 25
10. Who was the killer of 8 young nurses who was identified by a tattoo which read 'Born to raise hell'? Hint


Question 11 of 25
11. Odd one out - Three of the following were serial killers. Which one was the spree killer? Hint


Question 12 of 25
12. John Christie's first conviction for a violent crime came about when he hit a prostitute around the head with a ... Hint


Question 13 of 25
13. Dr Hawley Harvey Crippen lived in this quiet London Street and buried the remains of his wife in the cellar there. Hint


Question 14 of 25
14. Which old time Gangster and Killer taught the young Charles Manson to play the Guitar? Hint


Question 15 of 25
15. Odd one out - Three of the following killers were rippers. Who was the Butcher? Hint


Question 16 of 25
16. Serial killer, Ted Bundy, was held down while what important evidence was forcibly taken from him? Hint


Question 17 of 25
17. Who was the person who fought alongside of Joan of Arc as Marshal of France but later went on to murder dozens of teenage boys for pleasure? Hint


Question 18 of 25
18. Cold hearted English Murderer George Smith was known as the ... Hint


Question 19 of 25
19. In 1935, Dr Buck Ruxton was convicted of the murder of his wife and their children's nurse. What important new scientific technique was used in a criminal case for the first time and helped send him to the gallows? Hint


Question 20 of 25
20. Which of the following occupations was NOT held by Dennis Nilsen before he became better known as a gay 'killer for company' and cannibal? Hint


Question 21 of 25
21. Derek Bentley was hanged for the murder of Police Constable Sidney Miles. Why did this hanging cause the controversy that it did? Hint


Question 22 of 25
22. In the mid-nineteenth century, the small Staffordshire town of Rugeley was rocked by the crimes of its most famous son, the 'Prince of Poisoners'. There was a move to change the town's name and name it after the incumbent Prime Minister. Why was this plan abandoned? Hint


Question 23 of 25
23. Edinburgh Body Snatchers, Burke and Hare, made their living from supplying cadavers to this doctor ... Hint


Question 24 of 25
24. It's well known that Charles Manson claimed a link with the Beatles and their music, but which band actually recorded a Manson song and released it as a B side to one of their singles? Hint


Question 25 of 25
25. The Roman Emperor Gaius Caesar who ruled Rome from AD37 to AD41 murdered most of his family and a great deal of the rest of the population of Rome. He was better know as Caligula. He got this name because of ... Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 12 2024 : emmal2000uk: 1/25
Mar 31 2024 : Guest 70: 5/25
Mar 30 2024 : Guest 107: 13/25
Mar 22 2024 : Guest 216: 7/25
Mar 19 2024 : Guest 70: 6/25
Feb 27 2024 : BigTriviaDawg: 15/25
Feb 16 2024 : DCW2: 25/25

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Odd one out - three of the following killers defended themselves in court. Who didn't?

Answer: Charles Manson

Charlie wanted to defend himself but wasn't allowed to because of the disruptive tactics he employed.
2. What crimes was Albert DeSalvo finally convicted of?

Answer: Robbery and Assault

Convinced that Albert was the Boston Strangler, the authorities just wanted him somewhere safe. A deal was struck with DeSalvo's defence attorney F. Lee Bailey, and Albert was safely locked away in a mental hospital for these lesser crimes. The fact that Albert was never tried for the Boston Stranglings and therefore no evidence of any kind was heard, has proved to be one of the factors in the recent claims that Albert wasn't the Boston Strangler after all. Like so many other frustrating incidents, we'll probably never know for sure.
3. Odd one out - Three of the following killers were cannibals. Who was the Vampire?

Answer: Richard Chase

Richard Trenton Chase, the Vampire of Sacramento, did consume human flesh I'm sure but it was the blood that he craved.
4. All of the following members of the Manson family were convicted of murder. Which one of them wasn't present at the Tate murder site?

Answer: Leslie Van Houten

Leslie Van Houten, aka Leslie Sangsten, aka Lulu, was convicted for her part in the LaBianca Murders.
5. All of these killers were part of a deadly partnership. Three of them committed their crimes with female partners. Which of them had a male partner?

Answer: Angelo Buono

Angelo Buono and his cousin, Kenneth Bianchi, were the Hillside Stranglers. Doug Clark and his partner, Carol Bundy, were known as the sunset strip killers, Ian Brady and his partner, Myra Hindley, were the Moors Murderers, and, Alvin Neelley was ably assited by his young wife, Judith Ann. And they're the gentler sex....
6. What was the name of the owner of the dog which David Berkowitz claimed was tormenting him?

Answer: Sam Carr

Sam Carr, could this be the origin of the Son of Sam's name?
7. Odd one out - Which one of the following killers was brought to justice?

Answer: The Night Stalker

Richard Ramirez, the Night Stalker, was given the death sentence for his crimes. As for the others, well I think that it's safe to say that Jack the Ripper is dead now but the other two could still be walking around, like ticking time bombs waiting for the day when they explode again.
8. When death row groupie Veronica Compton was thrown over by Kenneth Bianchi, because she bungled a killing which was intended to prove his innocence, who did she grace with her sick devotion?

Answer: Doug Clark - Sunset Strip Killer

Kenneth Bianchi provided Veronica Compton with a rubber glove containing some of his semen. She set out to brutally slay a young woman and plant this evidence on the corpse. She failed hysterically and Bianchi lost interest in her right away. She then turned her affections towards Doug Clark whose first gift to her was a gratefully received picture of a headless corpse.

Some people deserve each other don't they?
9. Odd one out - All of the following killers are now dead but only one of them was killed by the State. Which was it?

Answer: John Gacy

John Wayne Gacy, the killer clown was executed by lethal injection. A far easier way out than any of the 33 young men whose lives he ended. As for the others, well justice came from fellow inmates. Each of them was stabbed or beaten to death by fellow prisoners.
10. Who was the killer of 8 young nurses who was identified by a tattoo which read 'Born to raise hell'?

Answer: Richard Speck

In 1966 Richard Speck ended the lives of 8 Student Nurses in Chicago, in one night of unbelievable savagery.
11. Odd one out - Three of the following were serial killers. Which one was the spree killer?

Answer: Martin Bryant

On Sunday April 28, 1996, a well armed Martin Bryant opened fire on an unsuspecting Tasmanian town called Port Arthur. By the time that he surrendered to the police, he had slaughtered 35 men, women and children and wounded a further 18.
12. John Christie's first conviction for a violent crime came about when he hit a prostitute around the head with a ...

Answer: Cricket Bat

That most English of Sporting equipment. The other three items were taken from the board game Cluedo, where murder is a lot more civilised than in real life.
13. Dr Hawley Harvey Crippen lived in this quiet London Street and buried the remains of his wife in the cellar there.

Answer: Hilldrop Crescent

John Christie and the desperately unlucky Timothy Evans lived at Rillington Place with their families; Fred and Rosemary West carried out their unspeakable crimes in Cromwell Street, Gloucester, and Ian Brady and Myra Hindley shared a room at Wardle Brook Avenue in Manchester.
14. Which old time Gangster and Killer taught the young Charles Manson to play the Guitar?

Answer: Alvin 'Creepy' Karpis

Alvin, who in his younger days had been a member of the notorious Ma Barker gang and Public Enemy No.1 in his own right, taught the fledgling anti-christ to play the steel guitar when they were sharing a cell in the US Penitentiary at McNiel Island, Washington.
15. Odd one out - Three of the following killers were rippers. Who was the Butcher?

Answer: Bob Berdello

Bob Berdello was know as the Butcher of Kansas City. As for the others, Andrei Chikatilo was the Rostov Ripper, Peter Sutcliffe was the Yorkshire Ripper and Danny Rolling was the Gainesville Ripper.
16. Serial killer, Ted Bundy, was held down while what important evidence was forcibly taken from him?

Answer: Cast of his teeth

After a court order was issued, Court officers held Bundy down while an imprint was made of his bite pattern. This was compared to bites on the buttocks of ones of his victims and helped to convict him of her murder.
17. Who was the person who fought alongside of Joan of Arc as Marshal of France but later went on to murder dozens of teenage boys for pleasure?

Answer: Gilles de Rais

From one end of the human spectrum to the other.
18. Cold hearted English Murderer George Smith was known as the ...

Answer: Brides in the Bath murderer

Every time that George got married to a new middle aged woman of independent means, she somehow drowned in the bath. Those life insurance claims sure add up.
19. In 1935, Dr Buck Ruxton was convicted of the murder of his wife and their children's nurse. What important new scientific technique was used in a criminal case for the first time and helped send him to the gallows?

Answer: Superimposing photographic images

The body of his wife was just a skeleton when it was discovered near Edinburgh. A picture of the skull was scaled and superimposed on a picture of the living lady. This proved that the skull was indeed hers.
20. Which of the following occupations was NOT held by Dennis Nilsen before he became better known as a gay 'killer for company' and cannibal?

Answer: Postman

It took him a while before he found his true calling in life.
21. Derek Bentley was hanged for the murder of Police Constable Sidney Miles. Why did this hanging cause the controversy that it did?

Answer: Because Bentley was in police custody at the time that Christopher Craig shot Miles.

Bentley had already given himself up and has told his friend to 'let him have it'. Some argue that this phrase was incitement to shoot Miles but most people, including Christopher Craig himself, agree that Bentley was telling Craig to give up the gun. Craig cold-heartedly shot P.C. Miles but because he was underage he couldn't be hanged. Bentley was hanged as a scapegoat, a huge tear in the veneer of civilisation.
22. In the mid-nineteenth century, the small Staffordshire town of Rugeley was rocked by the crimes of its most famous son, the 'Prince of Poisoners'. There was a move to change the town's name and name it after the incumbent Prime Minister. Why was this plan abandoned?

Answer: Potential embarrassment

The Prince of Poisoners was Dr William Palmer and the Prime Minister of the time was Lord Palmerston. It would have been very much more embarrassing for the town to be called Palmerston ('Palmer's Town') in the wake of the bad Doctor's crimes. Rugeley is still called Rugeley.
23. Edinburgh Body Snatchers, Burke and Hare, made their living from supplying cadavers to this doctor ...

Answer: Dr Knox

When it proved too tiresome to dig up the number of bodies that the good doctor required, Burke and Hare started to manufacture their own. Of course, Dr Knox, didn't ask too many questions.
24. It's well known that Charles Manson claimed a link with the Beatles and their music, but which band actually recorded a Manson song and released it as a B side to one of their singles?

Answer: The Beach Boys

What's next, Aileen Wuornos singing with the Spice Girls? Incidentally, the song in question was called 'Cease to exist' and it also appeared on the Beach Boys album '20-20'. The Beach boys retitled the song 'Never learn not to love' and changed the line to 'Cease to resist.'
25. The Roman Emperor Gaius Caesar who ruled Rome from AD37 to AD41 murdered most of his family and a great deal of the rest of the population of Rome. He was better know as Caligula. He got this name because of ...

Answer: His footwear

Gaius got the name Caligula because of his 'little boots'. He was given this name by the soldiers of his father, Germanicus Caesar, whilst at war in Germany.
Source: Author bfj

This quiz was reviewed by FunTrivia editor DakotaNorth before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us