FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Felons  Criminals Quizzes, Trivia and Puzzles
Felons  Criminals Quizzes, Trivia

Felons & Criminals Trivia

Felons & Criminals Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Criminals

Fun Trivia
24 quizzes and 270 trivia questions.
1.
  Your Hands Are Tied   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
"Your hands are tied and you're in custody." Here's a look at some criminals who were finally captured after wreaking havoc.
Easier, 10 Qns, CmdrK, May 07 13
Easier
CmdrK gold member
1572 plays
2.
  Crimes and Misdemeanours - British Edition   top quiz  
Match Quiz
 10 Qns
I'm offering you a mixture of crimes associated with the UK to match with the man who committed them. Can you remember them all?
Average, 10 Qns, rossian, Mar 29 17
Average
rossian editor
273 plays
3.
  As Crooked as a Dog's Hind Leg   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Here is a collection of alleged criminals and their particular, and sometimes wacky, claim to criminal fame.
Average, 10 Qns, mlcmlc, May 29 13
Average
mlcmlc gold member
1434 plays
4.
  Held In The Tower   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The Tower of London was commissioned by William the Conqueror in 1078 as a royal castle but has spent much of its life used as a prison. Let's take a look at some of its more famous inmates.
Average, 10 Qns, 480154st, Nov 02 18
Average
480154st gold member
Nov 02 18
337 plays
5.
  Bats in the Belfry   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Some of the most notorious criminals in history have claimed insanity as a defense, or otherwise been thought of as disturbed by the general public. But whether they were actually crazy has been debated for years.
Average, 10 Qns, siamese915, Sep 01 09
Average
siamese915
848 plays
6.
  People You'd Rather Not Meet   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 25 Qns
The world is full of beauty but these people have filled their own world with horror, pain and savagery. When these two worlds meet, there is indescribable tragedy.
Difficult, 25 Qns, bfj, Jan 08 14
Difficult
bfj
6097 plays
7.
  Crimes of the 20th Century   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Decade by decade of the 20th century there has been one criminal or crime that became a media frenzy. Let's see if you can figure out what they are.
Average, 10 Qns, shadowjack, Jun 16 08
Average
shadowjack
3145 plays
8.
  Cyber Criminals   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Here are some questions regarding a few of the more prominent people in the annals of computer crime.
Average, 10 Qns, christopherm, Jan 03 09
Average
christopherm gold member
521 plays
9.
  For He's a Jolly Good Felon...    
Multiple Choice
 10 Qns
People can be labelled felons for a variety of crimes. Some men who landed in the hoosegow weren't all bad. In fact they were thought to be jolly old boys by many at one time. Here are ten such folks. Enjoy the quiz but no cheating!
Average, 10 Qns, paulmallon, Apr 26 13
Average
paulmallon gold member
590 plays
10.
  Time Flies When You're on the Run    
Multiple Choice
 10 Qns
Over the years, many people have escaped prison. Most are found and returned to serve out their time, but some never return to jail. Here are a few questions about some prison escapes in various countries over the years.
Average, 10 Qns, Trivia_Fan54, May 04 20
Average
Trivia_Fan54 gold member
May 04 20
252 plays
trivia question Quick Question
Who was the American organized crime boss who was so successful at avoiding prosecution that he was nicknamed "The Teflon Don"?

From Quiz "Your Hands Are Tied"




11.
  Little Lost Angels    
Multiple Choice
 20 Qns
This quiz is a tribute to all the children whose lives have been cut tragically short by the most horrible of crimes: murder.
Average, 20 Qns, ElusiveDream, Jun 27 13
Average
ElusiveDream
491 plays
12.
  I've Got a Crush on You   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Stalking and it's aftermath have made the news numerous times in the past few decades. Here are a few examples of why new stalking laws have been written worldwide.
Average, 10 Qns, dcpddc478, Apr 09 10
Average
dcpddc478
851 plays
13.
  Beyond the Law    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about some people who have lived beyond the law and are considered outlaws or vigilantes.
Average, 10 Qns, BxBarracuda, May 06 12
Average
BxBarracuda
663 plays
14.
  Nicknames of the Infamous    
Multiple Choice
 15 Qns
We all know the infamous by their nickname, but can we identify their real name? That is what this quiz is all about. Have fun.
Tough, 15 Qns, finlady, Apr 10 11
Tough
finlady
4205 plays
15.
  Last Words    
Multiple Choice
 10 Qns
Many crimanals have made interesting last words. See if you can guess which of the criminals said them.
Difficult, 10 Qns, slammy58, Feb 14 07
Difficult
slammy58
1157 plays
16.
  Taken In By The Scam Artist   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Do you think you're too smart to be scammed? Some people made a living by fooling even the most educated.
Difficult, 10 Qns, limabone, Mar 01 07
Difficult
limabone
900 plays
17.
  Clickety Click    
Multiple Choice
 10 Qns
Clickety Click, clickety Clack, there's a train coming down the track. That unique click clack sound is the sound of train robbers chasing down the locomotives.
Average, 10 Qns, Shadowmyst2004, Aug 13 15
Average
Shadowmyst2004
303 plays
18.
  Turns Out I'm Psychotic!    
Multiple Choice
 10 Qns
Do you really know your psychopaths? I will give you the first name of a psychopath you choose the correct last name.
Average, 10 Qns, shemet4, Oct 29 09
Average
shemet4
848 plays
19.
  Evil Minds, Evil Deeds    
Multiple Choice
 10 Qns
Sometimes bad things happen to good people when they come in contact with evil.
Tough, 10 Qns, limabone, Oct 18 08
Tough
limabone
1047 plays
20.
  Colorful Depression Era Bandits    
Multiple Choice
 10 Qns
Check your knowledge of these colorful vintage criminals.
Tough, 10 Qns, kirk645, Aug 26 16
Tough
kirk645
740 plays
21.
  Crime in the USA    
Multiple Choice
 10 Qns
Ok, I said cops and robbers. So there are a bunch of killers included. If you don't get them all correct, it's not a crime.
Difficult, 10 Qns, sgtcid9, Sep 21 03
Difficult
sgtcid9
3636 plays
22.
  Depression Era Bandits #1    
Multiple Choice
 10 Qns
How well do you know the men and women who made the 1920s and 1930s a remarkable era in American History?
Tough, 10 Qns, AlvinKarpis, Apr 03 06
Tough
AlvinKarpis
511 plays
23.
  Depression Era Bandits #3    
Multiple Choice
 10 Qns
Here are some more challenging questions on the bankrobbers and thieves of the early 20th century.
Tough, 10 Qns, AlvinKarpis, Mar 03 22
Tough
AlvinKarpis
Mar 03 22
444 plays
24.
  Depression Era Bandits # 2    
Multiple Choice
 10 Qns
Here are another set of questions to challenge and amaze you!
Difficult, 10 Qns, AlvinKarpis, Apr 03 06
Difficult
AlvinKarpis
496 plays

Felons & Criminals Trivia Questions

1. After being convicted of murder and sentenced to life in prison, how many times did Japanese prisoner Yoshie Shiratori escape?

From Quiz
Time Flies When You're on the Run

Answer: Four

Yoshie Shiratori was convicted of murder and sentenced to life plus 23 years in prison early in the 20th century. Shiratori's first escape occurred in 1936. He was re-captured and sent to a different prison where he escaped in 1942. Upon his re-capture, he was sent to a third prison where it is said that he escaped by rusting his handcuffs with soup. In 1946, he was sentenced to death, so he dug a tunnel and escaped for the fourth time. He was recaptured in 1948, his death sentence was revoked and he eventually served 26 years before being paroled in 1961.

2. Who was held at the Tower for almost a year for her role in aiding the escape of Bonnie Prince Charlie after the Battle of Culloden?

From Quiz Held In The Tower

Answer: Flora MacDonald

Charles Edward Stuart, also known as Bonnie Prince Charlie and The Young Pretender, led the uprising which attempted to overthrow George II in 1745, culminating in the Battle of Culloden in 1746. MacDonald assisted in disguising Stuart as an Irish maid and securing his passage from the Outer Hebrides to the Isle of Skye, an act for which she was imprisoned initially in the Tower, although she was eventually allowed to reside outside the Tower under supervision. She was released in 1747 and the tale of Bonnie Prince Charlie's escape is told in "The Skye Boat Song"(1888).

3. November 5, 1870. Known as the first train robbery in the western United States, what modern day state had a Central Pacific passenger train carrying gold and silver bullion robbed on that day?

From Quiz Clickety Click

Answer: Nevada

The robbery took place in Reno, NV. The robbers were told that the train was carrying about $60,000 in gold, so they planned the heist. The gang found about $41,000 in gold weighing more than 150 lbs. They missed another $15,000 in gold and about $8,000 in silver hidden on the train. All of the robbers were caught or killed within days of the heist.

4. People breathed a sigh of relief when this female criminal was captured. What was Anne Bonny's line of work?

From Quiz Your Hands Are Tied

Answer: piracy

Little is known about Anne Bonny's early years but she was probably born between 1697 and 1700 in Ireland. Her family moved to America when she was young; as a teenager she and James Bonny moved to Nassau. She became a pirate's mistress, then a pirate herself, finally being captured by the British in 1720. She avoided hanging only because she was pregnant. She and shipmate Mary Read were the only two women accused of piracy in the 18th century.

5. This woman, along with her sister Josie, was known to have hung around with Butch Cassidy's "Wild Bunch" and be one of the few women allowed into the hideout known as the "Robbers' Roost". What was her name?

From Quiz Beyond the Law

Answer: Queen Ann Bassett

Ann Bassett was the daughter of a cattle rancher and her father's ranch was on the Colorado, Wyoming & Utah border. From an early age she was romantically linked with Butch Cassidy and her sister Josie was linked with other members of his gang. In the mid 1890's some cattle barons tried to buy the ranch and when that didn't work they tried to muscle the Barrett sisters out of their ranch. Ann's ties to Butch Cassidy and his "Wild Bunch" were enough to keep the cattle barons at bay and allow the ladies to keep their ranch.

6. Which American state was the first to pass anti-stalking laws after a spate of murders that had started as stalking cases?

From Quiz I've Got a Crush on You

Answer: California

After Richard Farley shot and killed nine people and wounded four others after years of stalking fellow employee Laura Black, the state of California enacted some of the most stringent stalking laws in the nation. Within three years of California passing the first stalking law, all 50 states in the nation had passed laws of their own.A movie starring Brooke Shields and Richard Thomas was made about the incident and was called "I Can Make You Love Me". In Britain it was called "The Stalking of Laura Black". Richard Farley was still sitting on death row 20 years later.

7. This man murdered six people while they slept, told police it was a hitman for the mob named Louis Falini, then, finally, copped to the crime and said the voices in his head made him do it. What is this man's name?

From Quiz Bats in the Belfry

Answer: Ronald DeFeo, Jr.

On the night of November 13, 1974, Ronald DeFeo, Jr., shot and killed his mother, father, two brothers, and two sisters while they were asleep in their beds. According to psychiatrists, he had antisocial personality disorder. Unfortunately, they also say that he was completely aware of what he was doing. Then, in 1975, George and Kathy Lutz moved into the same house. After an extremely bizarre and terrifying 28 days, they and their children vacated the house and left all their belongings. They refused to set foot inside again. Their story is now the famous "Amityville Horror." (1979 & 2005) Perry Smith and Richard Hickock were the killers of "In Cold Blood", a book released in 1966, which is also based on a true story.

8. Adrian achieved some notoriety after breaching the security of the "New York Times" and a variety of other companies, including Microsoft. He appears in the film "Hackers Wanted", narrated by Kevin Spacey. What is his last name?

From Quiz Cyber Criminals

Answer: Lamo

Adrian Lamo has since retired from the "dark side" of computing. He spent some time as a successful and award winning journalist. In an anecdote reminiscent of the hacker character, portrayed in the film "Swordfish" by Hugh Jackman, Lamo infiltrated the NBC network, on camera, in less than five minutes. Consequently, NBC canceled his scheduled spot with Tom Brokaw.

9. The first decade. Born Brynhild Paulsdatter Storseth, this woman killed both her husbands, all of her children, many lovers and drifters, burying them on her farm. By 1908, it was assumed she killed over twenty people. Who is this lovely lady?

From Quiz Crimes of the 20th Century

Answer: Belle Gunness

Nobody really knows what happened to Belle Gunness. It is said that she took her false teeth and sat them next to a decapitated female victim, having her male partner, Lamphere, start fire to the corpse and her farm. Police were led to believe the corpse was her, but Lamphere put doubt in their mind.

10. Frank Abagnale, Jr. left home at 16 to begin a life of forgeries and scams. What was the first profession he claimed to have a degree/license for?

From Quiz Taken In By The Scam Artist

Answer: Co-Pilot for Pan Am

He started out by altering the birthdate on his driver's license, and then embellished his education record, but his dreams of getting better paying jobs fell short. He noticed that airline pilots were treated with respect and awe so he set his sights on impersonating one to aide his check kiting schemes.

11. Last words spoken before his execution: "Well, gentlemen, you are about to see a baked Appel."

From Quiz Last Words

Answer: George Appel

Before being executed in the electric chair in New York in 1928, convicted murderer George Appel said, "Well, gentlemen, you are about to see a baked Appel."

12. Ed Shouse, a short-term member of the Dillinger gang was captured in Paris,Illinois on December 20, 1933. How did Indiana State Police officer Eugene Teague die during the incident?

From Quiz Depression Era Bandits # 2

Answer: Shot by a local officer

Teague was caught in a crossfire and accidentally shot by the local cop. This would be one of the many deaths attributed to the Dillinger Gang

13. What female robber came to be dubbed The Blonde Tigress by newspapers ?

From Quiz Depression Era Bandits #3

Answer: Eleanor Jarman

The beautiful but deadly Jarman was actually more successful as a criminal then the infamous Bonnie Parker. Captured in 1936, she escaped four years later, never to be seen again.

14. Who led a gang which included Charles Makley, Harry Pierpont, and Russell Clark?

From Quiz Colorful Depression Era Bandits

Answer: John Dillinger

Dillinger, Makley, Pierpont, and Clark were all arrested while vacationing together in Tucson, Arizona.

15. How many men were killed in the St. Valentine's Day Massacre?

From Quiz Crime in the USA

Answer: 7

The only survivor was a dog!

16. John Dillinger, famed American bank robber during the Depression, died during one of his escapes from prison. How did he finally meet his maker?

From Quiz Time Flies When You're on the Run

Answer: He was shot by law enforcement officers.

Dillinger actually escaped from prison twice. After being incarcerated for bank robbery the first time, fellow inmates who had escaped returned disguised as official prison authorities and had him released into their custody. He continued to rob banks after this first escape, but was caught and imprisoned in Crown Point Jail in 1934. Police boasted that the jail was escape proof, but Dillinger proved otherwise. Dillinger captured and imprisoned his own guards using a fake pistol that he had made. John Dillinger travelled to Chicago where police received a tip that resulted in a shootout. He was shot three times by police and declared dead at the scene.

17. Imprisoned in the Tower for six months in 1712 for the crimes of venality and corruption, which MP went on to become Chancellor of the Exchequer and later, the first acknowledged Prime Minister of Great Britain?

From Quiz Held In The Tower

Answer: Robert Walpole

Walpole was MP for King's Lynn when he was accused of venality (capable of being bribed) and corruption. He was found guilty and as well as being sent to the Tower, was also expelled from Parliament. Following his release he stood once again for election in King's Lynn and was re-elected, being appointed Chancellor of the Exchequer in 1715, a post he held until 1717. In 1721, following a corruption scandal within the government, he was appointed First Lord of the Treasury, Chancellor of the Exchequer and Leader of the House of Commons, in effect becoming the first Prime Minister, a position he held until 1742 when he resigned.

18. He dressed his crew in KKK garb for their first train robbery ... Who was the infamous robber who was shot in the back by Robert Ford at the end of his life?

From Quiz Clickety Click

Answer: Jesse James

James was a legend in the "Wild West". The leader of the James-Younger gang; they were known for local crimes before they moved up to robbing trains. For the first robbery, July 21, 1873, the gang killed a train engineer and stole about $3,000 from the train. James was killed in 1882.

19. Police arrested Tammy Lee Hinton just after the exchange of her wedding vows for an identity theft warrant that was three years old. What made her mug shots so memorable?

From Quiz As Crooked as a Dog's Hind Leg

Answer: she was wearing her wedding veil

Hinton had left for Florida after the identity theft warrant was issued, but the police had a tip that she would be returning for her wedding. Hinton was married on Saturday and was arrested, booked and then released on bond. Police had offered her the opportunity to change before the mug shots were taken, but she declined. She did not turn up the following Monday for her arraignment, and was then reported as the "Runaway Bride". A judge issued a new warrant and set bond at $100,000. She was then detained the following day while leaving a local hospital. After she pled guilty, Hinton spent 122 days in jail. Apparently the marriage did not survive the time that she spent incarcerated.

20. The man who played the key role in organizing Hitler's holocaust fled to Argentina after World War II and was finally captured in 1960. Who was he?

From Quiz Your Hands Are Tied

Answer: Adolf Eichmann

Otto Adolf Eichmann was taken into custody (under a false name) by U.S. forces at the end of World War II but escaped and eventually made his way to Argentina. He was captured by Israeli Mossad agents, brought back to Israel, found guilty of many war crimes and hanged. He is the only person to be executed in Israel after a civilian court conviction.

21. The United States does not have a monopoly on stalkers. The stalking murder of Shiori Ino in 1999 caused an uproar in which Asian country?

From Quiz I've Got a Crush on You

Answer: Japan

The stalking murder of Shiori Ino shocked the people of Japan. She and her family had attempted numerous times to report the man who was stalking her and sending unwanted gifts. The Japanese government took the position that by not making every effort to return the gifts that were left for her, she had led the unwanted suitor on. They also attempted to cover up their own responsibility. The stalking laws in Japan were changed immediately after this incident.

22. Which murderer's intended victims included Elizabeth Taylor, Richard Burton, Frank Sinatra, Steve McQueen, and Tom Jones?

From Quiz Bats in the Belfry

Answer: Charles Manson

Manson planned to kill them all, but was caught before he had the chance. Unfortunately, it was too late for at least eight other adults and one unborn child. Sharon Tate (then-wife to Roman Polanski) was eight months pregnant at the time of her murder. Manson's cult members used extreme overkill with a total of seven gunshot wounds (three victims), 13 blows to the head (one victim), and nearly 200 stab wounds (all eight victims). None of the victims survived. Manson and three of his cult members were sentenced to death. However, California abolished the death penalty in 1972 and their sentences were amended to concurrent life sentences. Each of them has appealed numerous times and they have all been denied every time.

23. In the second decade of the 20th Century, the disappearance of this painting shook France so bad they closed the borders to prevent the thief from escaping. Who painted this missing piece of art?

From Quiz Crimes of the 20th Century

Answer: Leonardo Da Vinci

In Florence, Italy, Leonardo Da Vinci spent four years painting "The Mona Lisa". For four centuries, she made her home in France. On August 20, 1911, her place on the wall of the Louvre Museum was bare. Several years after the theft, an Italian man named Vincenzo Peugia, was trying to sell her to an art dealer in Italy and was arrested. On January 4, 1914, the painting found its home again on the wall of the Louvre.

24. In 1971, D.B. Cooper hijacked and threatened to blow up a Northwest Orient jetliner. How much money did he demand?

From Quiz Taken In By The Scam Artist

Answer: $200,000

He boarded the Seattle-bound plane in Portland and, after receiving his ransom and parachutes, jumped from the plane while at an altitude of 10,000 feet. His fate and identity remain unknown to this day and seemed to be a thorn in J. Edgar Hoover's side when the FBI couldn't get their man.

25. "I am going to be face to face with Jesus now...I love you all very much. I will see you all when you get there...I will wait for you."

From Quiz Last Words

Answer: Karla Faye Tucker Brown

Tucker was sentenced to death in 1984. While on death row, Tucker became a born-again Christian and married by proxy the prison chaplain, Dana Lane Brown, whom she was allowed to see during the marriage ceremony only through a acrylic glass barrier. The Governor of Texas was asked for clemency, and a great number of the religious right recommended this option. However, on February 3, 1998, Karla Faye Tucker was executed by lethal injection and pronounced dead at 6:45, the first woman to be executed in Texas since the Civil War.

26. Alvin Karpis and associates pulled off an unusual robbery in late 1935 and escaped in an equally unique manner. What occurred?

From Quiz Depression Era Bandits # 2

Answer: They robbed a train and fled in an airplane

Karpis had purchased the airplane and had it standing by with a willing---and highly paid--- pilot.

27. Who was the only man to be convicted of participating in the Kansas City Massacre?

From Quiz Depression Era Bandits #3

Answer: Adam Richetti

Though all four men were suspected, Richetti would be convicted on circumstantial evidence and executed in the gas chamber in 1938.

28. Clyde Barrow was feared as an expert gunman. What nickname did he have for his favorite gun?

From Quiz Depression Era Bandits #1

Answer: Whip-it

Clyde had a particular fondness for the Browning Automatic Rifle. He sawed off the stock and half of the barrel on one example to make it invisible under a coat. This was called his whip-it due to the fact he could whip it out at the first sign of trouble.

29. Who wrote a letter to Henry Ford praising his automobiles?

From Quiz Colorful Depression Era Bandits

Answer: Clyde Barrow

Clyde wrote - "Dear Sir: - While I still have got breath in my lungs I will tell you what a dandy car you make." The robber went on to say that he "drove Fords exclusivley when I could get away with one" and that "even if my business hasn't been strictly legal it don't hurt anything to tell you what a fine car you got in the V-8."

This is category 24668
Last Updated Feb 21 2024 2:03 PM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.