FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Colorful Depression Era Bandits
Quiz about Colorful Depression Era Bandits

Colorful Depression Era Bandits Quiz


Check your knowledge of these colorful vintage criminals.

A multiple-choice quiz by kirk645. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Criminals
  8. »
  9. Felons & Criminals

Author
kirk645
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
205,778
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
741
- -
Question 1 of 10
1. Who led a gang which included Charles Makley, Harry Pierpont, and Russell Clark? Hint


Question 2 of 10
2. Who wrote a letter to Henry Ford praising his automobiles? Hint


Question 3 of 10
3. Which of the following was not one of Ma Barker's sons? Hint


Question 4 of 10
4. What 1930s bank robber was immortalized in song by Woody Guthrie? Hint


Question 5 of 10
5. Which of the following women was not a "moll"? Hint


Question 6 of 10
6. Who was known as the Tri-State Terror? Hint


Question 7 of 10
7. Who wrote the "The Story of Suicide Sal"? Hint


Question 8 of 10
8. Who did Baby Face Nelson briefly work for, before he became a bank robber? Hint


Question 9 of 10
9. Which famous American did Pretty Boy Floyd name his son after? Hint


Question 10 of 10
10. What became of Anna Sage, the "Lady in Red" who betrayed John Dillinger? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who led a gang which included Charles Makley, Harry Pierpont, and Russell Clark?

Answer: John Dillinger

Dillinger, Makley, Pierpont, and Clark were all arrested while vacationing together in Tucson, Arizona.
2. Who wrote a letter to Henry Ford praising his automobiles?

Answer: Clyde Barrow

Clyde wrote - "Dear Sir: - While I still have got breath in my lungs I will tell you what a dandy car you make." The robber went on to say that he "drove Fords exclusivley when I could get away with one" and that "even if my business hasn't been strictly legal it don't hurt anything to tell you what a fine car you got in the V-8."
3. Which of the following was not one of Ma Barker's sons?

Answer: Donnie

The Barker boys included Arthur, Herman, Lloyd, as well as Fred. Ma Barker's name was Arizona Donnie Barker, and she was commonly called Kate.
4. What 1930s bank robber was immortalized in song by Woody Guthrie?

Answer: Pretty Boy Floyd

"Pretty Boy Floyd" by Woody Githrie begins with the lines -
"Come gather round me children, a story I will tell
of Pretty Boy Floyd, an outlaw, Oklahoma knew him well."
5. Which of the following women was not a "moll"?

Answer: Lillian Holley

Lillian Holley was the sheriff of the Crown Point, Indiana, jail from which John Dillinger escaped in 1933. Marie Comforti, Helen Gillis, and Pat Cherrington were all arrested at the Little Bohemia Lodge near Mercer, Wisconsin, when FBI agents raided the place in a failed attempt to capture John Dillinger. Helen Gillis was the wife of Lester Gillis, better known as Baby Face Nelson.
6. Who was known as the Tri-State Terror?

Answer: Wilbur Underhill

Underhill, though not as well known as some, was a prolific bank robber who committed his crimes in Oklahoma, Arkansas, and Kansas. He was gunned down while honeymooning with his bride in 1934.
7. Who wrote the "The Story of Suicide Sal"?

Answer: Bonnie Parker

Bonnie wrote bad poems in her spare time and even sent them to newspapers.
8. Who did Baby Face Nelson briefly work for, before he became a bank robber?

Answer: Al Capone

Nelson didn't last long with the Capone organization. His career suggests that he never did learn to work well with others.
9. Which famous American did Pretty Boy Floyd name his son after?

Answer: Jack Dempsey

Charles Dempsey Floyd was born on December 29, 1924. His parents called him Jackie.
10. What became of Anna Sage, the "Lady in Red" who betrayed John Dillinger?

Answer: She was deported.

Anna Sage collected only a portion of the reward money offered for Dillinger and was deported shortly after to her native Romania where she died in 1947.

Sources for this trivia quiz include "John Dillinger" by Dary Matera, "The Strange History of Bonnie and Clyde" by John Treherne, "Don't call Us Molls" by Ellen Poulsen, "Pretty Boy" by Michael Wallis and articles from the Oklahombres webpage.
Source: Author kirk645

This quiz was reviewed by FunTrivia editor DakotaNorth before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us