FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Famous Womens Claim to Fame
Quiz about Famous Womens Claim to Fame

Famous Women's Claim to Fame Trivia Quiz


This quiz is about women who have gone down in history for their achievments, but sometimes we forget what they are famous for.

A multiple-choice quiz by finlady. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Mixed People
  8. »
  9. Famous Women

Author
finlady
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
58,644
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
4118
Last 3 plays: PurpleComet (7/10), Guest 73 (9/10), Guest 175 (2/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who was the founder of the Church of Christ Scientists? Hint


Question 2 of 10
2. Who created Hull House in the Chicago slums? Hint


Question 3 of 10
3. Who was Nellie Bly? Hint


Question 4 of 10
4. Who wrote 'Silent Spring'? Hint


Question 5 of 10
5. Who was the congresswoman from Michigan who successfully added sex discrimination as a resolution in the 1962 Civil Rights Act? Hint


Question 6 of 10
6. Who was the author who earned a living by writing publicity statements? Hint


Question 7 of 10
7. Who was the first woman elected Chief of the Cherokee Nation? Hint


Question 8 of 10
8. Who was known as the 'Bird Woman'? Hint


Question 9 of 10
9. Who was the first African-American woman to deliver the keynote address at the convention of a major political party? Hint


Question 10 of 10
10. Who was the first Hispanic woman to be named Surgeon General of the U.S.? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : PurpleComet: 7/10
Jan 27 2024 : Guest 73: 9/10
Jan 22 2024 : Guest 175: 2/10
Jan 01 2024 : Guest 67: 2/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was the founder of the Church of Christ Scientists?

Answer: Mary Baker Eddy

Mary Baker Eddy was the first woman to found a religion in the USA.
2. Who created Hull House in the Chicago slums?

Answer: Jane Addams

Hull House was a refuge for the poor women and children in the Chicago slums. Jane Addams was a pacifist, and this caused her reputation to suffer. She won the Nobel Peace Prize in 1931.
3. Who was Nellie Bly?

Answer: A ' New York World ' reporter

Nellie Bly was a reporter for the newspaper 'New York World'. She began an around-the-world voyage to beat the record of Phineas Fogg, the hero of Jules Verne's novel. She returned 72 days later setting a record time.
4. Who wrote 'Silent Spring'?

Answer: Rachel Carson

Rachel Carson had great concern over the damaging effects of pesticides and other poisons on our crops.
5. Who was the congresswoman from Michigan who successfully added sex discrimination as a resolution in the 1962 Civil Rights Act?

Answer: Martha Wright Griffith

Griffith served from 1955-1975. She fought and won important victories for equal rights for women and minorities.
6. Who was the author who earned a living by writing publicity statements?

Answer: Harriet Beecher Stowe

Stowe was an author and daughter of a minister. She wrote 'Uncle Tom's Cabin' in 1852.
7. Who was the first woman elected Chief of the Cherokee Nation?

Answer: Wilma Mankiller

Mankiller held the position from 1985 to 1995. She brought about important programs including improved health and education programs.
8. Who was known as the 'Bird Woman'?

Answer: Sacajawea

Sacajawea was the only Shoshone woman and guide on the Lewis and Clark expedition 1804-1806. She served as an interpreter-liaison with other tribes. Captured as a child by Mandan, she lived most of her life with them.
9. Who was the first African-American woman to deliver the keynote address at the convention of a major political party?

Answer: Barbara Jordan

Jordan was the first and only African-American legislator in the Texas senate. She was a strong defender of the poor. Jordan was the keynote speaker at the Democrat National Convention.
10. Who was the first Hispanic woman to be named Surgeon General of the U.S.?

Answer: Antonia Novello

Novello served in the position from 1999 to 2006 raised national awareness in the medical profession about domestic violence.
Source: Author finlady

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Snowman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us