FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about High Maintenance Women in Herstory
Quiz about High Maintenance Women in Herstory

High Maintenance Women in "Herstory" Quiz


In one way or another, aren't we ALL high maintenance? These ten ladies, though, were perhaps just a bit more so. Enjoy the excess!

A multiple-choice quiz by LilahDeDah. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Mixed People
  8. »
  9. Famous Women

Author
LilahDeDah
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
188,626
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
8024
Awards
Editor's Choice
Last 3 plays: Guest 166 (2/10), Dave_DC18 (5/10), 1nn1 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. An early high-maintenance woman, Cleopatra VII wanted to be queen not just of Egypt, but of the known world. Rome, however, was infuriated when Julius Caesar put a golden statue of her in which of the following temples? Hint


Question 2 of 10
2. She was born Princess Sophie Friederike Auguste of Anhalt-Zerbst in 1729, but we know her by another name. She is famous for her exquisite taste, extravagances, lovers, and the creation of one of the world's great art collections. Hint


Question 3 of 10
3. Talk about high maintenance! Henri II of France gave two chateaux to this woman - Anet and the beautiful Chateau Chenonceau. Hint


Question 4 of 10
4. The court of Versailles with its rigid etiquette was sometimes just too much for Marie Antionette to take. Her pastoral "getaway retreat" bore what name? Hint


Question 5 of 10
5. What did newspaper magnate William Randolph Hearst share with his mistress, actress Marion Davies? Hint


Question 6 of 10
6. To whom did Marilyn Monroe say (about her trip to Korea to entertain the troops), "You never heard such cheering!"? Hint


Question 7 of 10
7. Everyone has heard of Imelda Marcos and her tiny little shoe-buying habit. Where are Imelda's pumps and strappy sandals now? Hint


Question 8 of 10
8. Which American First Lady is correctly matched with her high maintenance item? Hint


Question 9 of 10
9. Elizabeth Taylor's diamond collection was famous, but she also owned one of the world's most renowned and historically significant pearls. What was its name? Hint


Question 10 of 10
10. Not many women can be fabulously wealthy and yet still be perceived as having the common touch, but Oprah Winfrey manages it. Why doesn't Oprah borrow jewels to wear to red-carpet events? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 16 2024 : Guest 166: 2/10
May 09 2024 : Dave_DC18: 5/10
Apr 17 2024 : 1nn1: 10/10
Apr 17 2024 : LadyNym: 10/10
Apr 14 2024 : Guest 172: 2/10
Apr 01 2024 : Guest 73: 2/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. An early high-maintenance woman, Cleopatra VII wanted to be queen not just of Egypt, but of the known world. Rome, however, was infuriated when Julius Caesar put a golden statue of her in which of the following temples?

Answer: Venus Genetrix

Venus Genetrix was the mother of Aeneas and through him, of the Roman people and the family of Julius Caesar, who built a temple to honor her in Rome. His placement of a statue of a foreign queen who was also his mistress angered the Roman people and may have played a part in events leading to his assassination.

Another aspect of Venus recognized by the Romans was Venus Verticordia, the protector of female chastity. (Her temple was not really the right place for Cleopatra's image.) The cult of Isis, an Egyptian goddess, was very much alive in Rome at the time of Cleopatra.

The Pantheon, a temple honoring all the gods, was built by Hadrian in the second century AD in Rome.
2. She was born Princess Sophie Friederike Auguste of Anhalt-Zerbst in 1729, but we know her by another name. She is famous for her exquisite taste, extravagances, lovers, and the creation of one of the world's great art collections.

Answer: Catherine the Great

Each choice is a famous woman of the 18th century. Catherine married the future Peter III of Russia when she was 14. Because he was an ineffectual ruler, she took things into her own hands and had herself declared Empress. Her unfortunate, unpopular husband was murdered shortly after his abdication. Catherine loved art and collected thousands of Dutch, Flemish, French and Italian masterworks for her private collection, now in the Hermitage Museum in St. Petersburg. Queen Anne, the last Stuart monarch of England, was born in 1665 and crowned in 1702. Madame du Barry, Louis XV's mistress, was born in 1743, and Marie Antionette was an Austrian archduchess before becoming Queen of France.

She was born in 1755.
3. Talk about high maintenance! Henri II of France gave two chateaux to this woman - Anet and the beautiful Chateau Chenonceau.

Answer: Diane de Poitiers

Although Diane was eighteen years older than the King, he adored her until the end of his life, much to the annoyance of his wife, Catherine de Médici, who got revenge after Henri died by expelling Diane from Chenonceau and taking it over herself. Madame de Montespan was Louis XIV's mistress, and Madame de Pompadour was one of Louis XV's.
4. The court of Versailles with its rigid etiquette was sometimes just too much for Marie Antionette to take. Her pastoral "getaway retreat" bore what name?

Answer: Le Hameau

The Queen's Hameau, or hamlet, was a charming village built to her specifications at great cost. It contained cottages, gardens, and the infamous dairy barn where Marie Antionette could milk her cows into jars made of Sèvres porcelain. The incorrect choice Conciergerie is the prison in which the unfortunate queen spent her last months.
5. What did newspaper magnate William Randolph Hearst share with his mistress, actress Marion Davies?

Answer: A castle

"La Cuesta Encantada", the Enchanted Hill, is more commonly known as Hearst Castle. It is in San Simeon, California, and boasts a Main House, three huge "guest cottages", and two pools. Hearst's yacht was called the "Oneida". A famous murder which occurred on the vessel in 1924 was dramatized in the 2002 film "The Cat's Meow" directed by Peter Bogdanovich.
6. To whom did Marilyn Monroe say (about her trip to Korea to entertain the troops), "You never heard such cheering!"?

Answer: Joe DiMaggio

The World Series baseball star simply replied, "Yes, I have."
7. Everyone has heard of Imelda Marcos and her tiny little shoe-buying habit. Where are Imelda's pumps and strappy sandals now?

Answer: In a Shoe Museum near Manila

Part of Mrs. Marcos's extensive collection is now, with her blessing, on public view. She is quoted as saying, "They went into my closets looking for skeletons, but thank God, all they found were shoes, beautiful shoes."
8. Which American First Lady is correctly matched with her high maintenance item?

Answer: Nancy Reagan & Lenox

In 1981, Mrs. Reagan ordered 220 place settings (of 19 pieces each) from Lenox China. She was harshly criticized for this extravagance even though the plates (in red, her favorite color) were privately funded. Jacqueline Kennedy attended Vassar College, and Halston and Valentino were two of her favored designers (Valentino created the gown that Jackie wore at her wedding to the young Senator Kennedy). Mrs. Roosevelt was a tireless worker and social reformer rather than a "fashionista".
9. Elizabeth Taylor's diamond collection was famous, but she also owned one of the world's most renowned and historically significant pearls. What was its name?

Answer: La Peregrina

The La Peregrina (Pilgrim) pearl was several hundred years old and was owned by Mary Tudor and then by Spanish royalty. Ms. Taylor became its owner in 1969. Of the incorrect choices, La Perla is a brand of lingerie favored by high-maintenance women, and the other two are famous pearls not owned by actresses.
10. Not many women can be fabulously wealthy and yet still be perceived as having the common touch, but Oprah Winfrey manages it. Why doesn't Oprah borrow jewels to wear to red-carpet events?

Answer: She prefers to buy them

All that glitters on Oprah's neck and ears and fingers is her own. She's spent millions (of her billion) on jewelry and is rarely seen without huge diamonds somewhere about her person. I learned this fact the one and only time I ever watched tabloid TV. Really.
Thank you for taking my quiz, and long live excess!
Source: Author LilahDeDah

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us