FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Women In History
Quiz about Women In History

Women In History Trivia Quiz


Women who made history.

A multiple-choice quiz by ayatollah. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Mixed People
  8. »
  9. Famous Women

Author
ayatollah
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
37,840
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
3343
- -
Question 1 of 10
1. Some historians have suggested Elizabeth I of England was really ______ ? Hint


Question 2 of 10
2. Joan of Arc was probably the most famous medieval woman. In which year did she die? Hint


Question 3 of 10
3. Boadicea, the Icenian rebel Queen committed suicide after her final defeat, but what did she invent? Hint


Question 4 of 10
4. John Stuart Mill published 'The Subjection Of Women' in 1869, in collaboration with his step-daughter Helen Taylor and his wife whose name was _______? Hint


Question 5 of 10
5. Christine De Pisan (1364-1430) was a writer of history, philosophy and poetry for various French noblemen of her time. What was her birth country? Hint


Question 6 of 10
6. Aphra Behn (1640-89) was a prolific writer and the first Englishwoman to make a living from it. She worked for Charles II as? Hint


Question 7 of 10
7. Who wrote 'All women together should let flowers fall on the tomb of Aphra Behn... for it was she who earned them the right to speak their minds'? Hint


Question 8 of 10
8. A true mother of feminism, I wrote 'A Vindication Of The Rights Of Women' in 1792. Who am I? Hint


Question 9 of 10
9. Who wrote 'The Second Sex' published in 1949? Hint


Question 10 of 10
10. Alexandra Kollontai (1872-1952) was born into an aristocratic family in St. Petersburg. What was her accomplishment? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 23 2024 : PosterMeerkat: 5/10
Mar 30 2024 : Guest 82: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Some historians have suggested Elizabeth I of England was really ______ ?

Answer: a hermaphrodite or even man

This has been offered as an explanation as to why she never married.
2. Joan of Arc was probably the most famous medieval woman. In which year did she die?

Answer: 1431

There is doubt over her birth date of 1412.
3. Boadicea, the Icenian rebel Queen committed suicide after her final defeat, but what did she invent?

Answer: spikes on the outside of chariot wheels

Contrary to the common belief that it was Ben Hur's idea.
4. John Stuart Mill published 'The Subjection Of Women' in 1869, in collaboration with his step-daughter Helen Taylor and his wife whose name was _______?

Answer: Harriet Taylor

5. Christine De Pisan (1364-1430) was a writer of history, philosophy and poetry for various French noblemen of her time. What was her birth country?

Answer: Italy

She promoted womens rights to education and supported her family by writing.
6. Aphra Behn (1640-89) was a prolific writer and the first Englishwoman to make a living from it. She worked for Charles II as?

Answer: a spy

She is buried by Poets Corner in Westminster Abbey.
7. Who wrote 'All women together should let flowers fall on the tomb of Aphra Behn... for it was she who earned them the right to speak their minds'?

Answer: Virginia Woolf

8. A true mother of feminism, I wrote 'A Vindication Of The Rights Of Women' in 1792. Who am I?

Answer: Mary Wollstonecraft

9. Who wrote 'The Second Sex' published in 1949?

Answer: Simone de Beauvoir

10. Alexandra Kollontai (1872-1952) was born into an aristocratic family in St. Petersburg. What was her accomplishment?

Answer: first woman on the Bolshevik government

Source: Author ayatollah

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us