FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Just People
Quiz about Just People

Just People Trivia Quiz


All multiple choice, and a fairly easy quiz on some people of the world. I hope that you enjoy it. :-)

A multiple-choice quiz by Nightmare. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Mixed People

Author
Nightmare
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
158,063
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
3384
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Gumby1967 (4/10), Guest 159 (3/10), Guest 174 (0/10).
Question 1 of 10
1. Who was the first person named "Person of the Year" by "Time Magazine"? Hint


Question 2 of 10
2. Who was Larry Fine? Hint


Question 3 of 10
3. Which researcher, who wrote the 1956 'Textbook for Medical Physiology', died in 2003? Hint


Question 4 of 10
4. Which of the following won a Nobel Prize in 1997? Hint


Question 5 of 10
5. Who was the first President of the United States that resided in the White House as a bachelor? Hint


Question 6 of 10
6. Henry Wadsworth Longfellow lived in which century? Hint


Question 7 of 10
7. Jack Lord was famous for which television series? Hint


Question 8 of 10
8. Who was named "Person of the Year" by "Time Magazine" in 1938? Hint


Question 9 of 10
9. Who was the first female since 1945, to play in a men's PGA golf tournament? Hint


Question 10 of 10
10. Which National Football League executive died in 2003? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 16 2024 : Gumby1967: 4/10
Jul 05 2024 : Guest 159: 3/10
Jun 27 2024 : Guest 174: 0/10
Jun 26 2024 : Guest 131: 9/10
Jun 23 2024 : Guest 71: 7/10
Jun 17 2024 : Guest 23: 8/10
May 31 2024 : Guest 136: 8/10
May 31 2024 : Guest 174: 10/10
May 29 2024 : Guest 209: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was the first person named "Person of the Year" by "Time Magazine"?

Answer: Charles Lindbergh

Lindbergh was the first to fly non-stop from New York to Paris in May 1927. On January 2, 1928, Lindbergh appeared on the cover of the magazine, being the inaugural winner of the award.
2. Who was Larry Fine?

Answer: A member of the Three Stooges

Fine was Larry, one-third of the team of the Three Stooges, which also contained Moe Howard, Curly Howard, and a few others in substitution roles. The comedy trio was world known for their violent skits and movies in the 1960s.
3. Which researcher, who wrote the 1956 'Textbook for Medical Physiology', died in 2003?

Answer: Arthur Guyton

His book is still one of the most widely medical books referred to in the world. He died on April 3, at the age of 83. Penske was a corporate racing magnate, Clarence Williams III was of the television show, 'Mod Squad', and Mandella was an African political leader.
4. Which of the following won a Nobel Prize in 1997?

Answer: Stanley B. Prusiner

Prusiner won the Nobel for the discovery of a new type of infectious particle called prions, which cause degenerative brain disorders. Fox and Frawley were television stars, and Belitnikoff was a former NFL Oakland Raider.
5. Who was the first President of the United States that resided in the White House as a bachelor?

Answer: James Buchanan

Nicknamed 'Old Buck', he never married. After being elected to the House of Representatives five times, then a decade in the Senate, he became the 15th U.S. President upon the 1856 election. Abraham Lincoln succeeded Buchanan in 1861.
6. Henry Wadsworth Longfellow lived in which century?

Answer: 19th

The famous poet, born in Portland, Maine, lived from 1807-1882.
7. Jack Lord was famous for which television series?

Answer: Hawaii Five-O

The New York City-born actor starred as police chief Steve McGarrett in the legendary series. He died in 1998.
8. Who was named "Person of the Year" by "Time Magazine" in 1938?

Answer: Adolf Hitler

Hitler was the 1938 winner. Most people believe that the award is for great people, but in reality, the award is for people who have shaped history, both positive and negative. He won the award after having annexed Austria and part of Czechoslovakia to Germany. Moreover, the other European powers responded to these actions and did not manage to gain the initiative.
9. Who was the first female since 1945, to play in a men's PGA golf tournament?

Answer: Annika Sorenstam

In 1945, it was Babe Didrikson Zaharias who played in the Los Angeles Open. Annika won the 2003 British Open in August, completing a career Grand Slam. Sorenstam won her 43rd LPGA event in 2003.
10. Which National Football League executive died in 2003?

Answer: Tex Schramm

Schramm, who was the general manager of the Dallas Cowboys, combined with coach Tom Landry for 20 consecutive winning seasons and two Super Bowls. He was also the first general manager inducted into the Pro Football Hall of Fame. He died on July 15.
Source: Author Nightmare

This quiz was reviewed by FunTrivia editor DakotaNorth before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us