Quiz about The Kray Twins
Quiz about The Kray Twins

Test yourself! Take this The Kray Twins Quiz | Criminals


This quiz is based on actual events and not the film. Good luck.

A multiple-choice quiz by padal21. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Criminals
  8. »
  9. Partners in Crime

Author
padal21
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
162,038
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
617
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. When were Reggie and Ronnie Kray born? Hint

September 2, 1934
December 13, 1932
October 24, 1933
November 9, 1931

2. Reggie and Ronnie had a sister?

True
False

3. What was the name of the first boxing club that Reggie and Ronnie joined? Hint

Wood Close
East End Club
Bethnal Green
Robert Browning Youth Club

4. When Ronnie was 15 years old he appeared in a film. What was the name of the film? Hint

The Magic Flute
The Little Box
The Magic Box
The Champ

5. When did Reggie marry Frances Shea? Hint

April 19, 1965
June 24, 1966
May 12, 1964
July 31, 1963

6. What was the name of the pub where the murder of George Cornell took place? Hint

Esmeralda's
The Blind Beggar
The Brooks
Carpenter's Arms

7. Ronnie married for a second time on November 9, 1989. What was the name of his wife? Hint

Kate Howard
Violet Neville
Elaine Mildener
Frances Shea

8. When did Ronnie die? Hint

17th April 1995
21st April 1998
21st March 1998
17th March 1995

9. On July 14, 1997, Reggie married while in prison. What was the name of his wife? Hint

Roxanna Jones
Rina Jones
Roberta Jones
Rosalie Jones

10. When did Reggie die? Hint

October 1, 2000
September 18, 2001
August 16, 1999
November 1, 1998


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. When were Reggie and Ronnie Kray born?

Answer: October 24, 1933

On Tuesday, October 24, 1933, Reggie, the eldest, was born at 8:00 AM, and his identical twin brother, Ronnie, was born at 8:10 AM.
2. Reggie and Ronnie had a sister?

Answer: True

The twins had a sister named Violet, after their mother, but she died when she was an infant. They also had an older brother, Charles Kray, Jr.
3. What was the name of the first boxing club that Reggie and Ronnie joined?

Answer: Robert Browning Youth Club

The twins' father brought them for boxing lessons three times a week at the Robert Browning Youth Club. Charlie Simms, a boxer, saw them training, recognized they had some talent and became their trainer. By the time they were 15 years old, Ronnie won the Hackney schoolboys' London Junior Championship and a London ATC title. Reggie won the London Schoolboys' Championship, and was also a Great Britain Schoolboys' Championship finalist, a London ATC Champion, and a South East Divisional Youth Club Champion.
4. When Ronnie was 15 years old he appeared in a film. What was the name of the film?

Answer: The Magic Box

One night when Ronnie was the Repton Boxing Club, a film director came in looking for extras for a film he was making at Ealing Studios. The film was called the Magic Box, and it starred Robert Donat. Ronnie was only on the screen for a few seconds.
5. When did Reggie marry Frances Shea?

Answer: April 19, 1965

The marriage was not a happy one, and the couple were separated after eight months. It was not a violent parting; they agreed to separate for a while to sort things out. Frances went back to live with her parents.

Frances suffered from depression and she became increasingly dependent on barbiturates and died of an overdose on June 7, 1967.
6. What was the name of the pub where the murder of George Cornell took place?

Answer: The Blind Beggar

On March 9, 1966, Ronnie shot and killed George Cornell at the Blind Beggar. Cornell was killed to avenge the death of one of their gang members, Richard Hart.
7. Ronnie married for a second time on November 9, 1989. What was the name of his wife?

Answer: Kate Howard

In 1985, Ronnie married a woman name Elaine Mildener while he was incarcerated in Broadmoor. In 1989, their marriage ended. Two months later, on November 9, Ronnie married for a second time while incarcerated. The "lucky" lady was Kate Howard, a divorcee from Kent. Kate first wrote to Reggie Kray after reading the twins' story in a magazine.

After writing for about 4 months, Reggie asked her to visit him in prison. This was the start of a friendship, she visited and wrote as often as possible. All during that time Reggie urged Kate to write to Ronnie in Broadmoor. Kate wrote to Ronnie and then began to visit him in Broadmoor.

Their friendship grew, and after several marriage proposals Kate finally said yes.
8. When did Ronnie die?

Answer: 17th March 1995

At the age of 61, Ronnie Kray died of a heart attack in Wexham Park Hospital in Slough, Berkshire. His death was due to his addiction to tobacco; he smoked 100 cigarettes a day. He was buried at Chingford Cemetery near the bodies of his father, mother, and sister.
9. On July 14, 1997, Reggie married while in prison. What was the name of his wife?

Answer: Roberta Jones

On July 14, 1997, Reggie married 38 year-old Roberta Jones. The two got to know each other when Reggie asked a friend to help with the publicity for a video about his brother, Ronnie. The friend asked Roberta to visit him in prison, they began writing to each other and calling each other, with Roberta visiting once a month. Their friendship grew and they were married.
10. When did Reggie die?

Answer: October 1, 2000

On August 16, 2000, Reggie was released from prison on compassionate grounds; he was dying of bladder cancer. On October 1, 2000, with his wife at his bedside, Reggie passed away.

All information came from http://www.crimelibrary.com/gangsters_outlaws/mob_bosses/kray/curtain_17.html?sect=15
Source: Author padal21

This quiz was reviewed by FunTrivia editor DakotaNorth before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 02 2023 : Guest 68: 6/10
Jan 07 2023 : Guest 72: 4/10

Score Distribution

quiz
2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us