FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about They Died in April 2014
Quiz about They Died in April 2014

They Died in April 2014 Trivia Quiz


These questions are about people who died in April 2014.

A multiple-choice quiz by Robert907. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. Death Becomes Them
  8. »
  9. Died in the 2010s

Author
Robert907
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
367,501
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
829
- -
Question 1 of 10
1. Author Gabriel García Marquez died April 17, 2014. Although the writer of "One Hundred Years of Solitude" and "Love in the Time of Cholera" died in Mexico City, he was born in which South American country? Hint


Question 2 of 10
2. Canadian politician Jim Flaherty died April 10, 2014. From 2006-2014, Flaherty held which position in the Canadian government? Hint


Question 3 of 10
3. American boxer Rubin "Hurricane" Carter died April 20, 2014. Which actor played Carter in the 1999 film "The Hurricane"? Hint


Question 4 of 10
4. American football quarterback Earl Morrall died April 25, 2014. Morrall replaced injured starter Johnny Unitas and led which team to an appearance in Super Bowl III? Hint


Question 5 of 10
5. American actor Mickey Rooney died April 6, 2014. Beginning in 1937, what was the name of the character that Rooney played in a series of movies? Hint


Question 6 of 10
6. Professional wrestler James Hellwig died April 8, 2014. Under which name did Hellwig wrestle under during the heyday of his career? Hint: He pinned Hulk Hogan at WrestleMania VI to win the title. Hint


Question 7 of 10
7. British television personality and model Peaches Geldof died April 7, 2014. Peaches was the daughter of musician Bob Geldof and which English television rock journalist and writer? Hint


Question 8 of 10
8. English writer Sue Townsend died April 10, 2014. Which series of books did Townsend write? Hint


Question 9 of 10
9. English actor Bob Hoskins died April 29, 2014. Who directed Hoskins in the innovated 1988 film "Who Framed Roger Rabbit"? Hint


Question 10 of 10
10. Hall-of-fame basketball coach Jack Ramsay died April 28, 2014. Which team did Ramsay coach to the 1977 National Basketball Association championship? Hint: Bill Walton was the playoff M.V.P.

Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 15 2024 : Guest 175: 5/10
Jun 19 2024 : Guest 2: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Author Gabriel García Marquez died April 17, 2014. Although the writer of "One Hundred Years of Solitude" and "Love in the Time of Cholera" died in Mexico City, he was born in which South American country?

Answer: Colombia

Born in Aracataca, Colombia, Marquez was considered one of the most significant authors of the 20th century. He began his career as a journalist, later moving on to non-fiction works. He became best known for his novels focusing on the theme of solitude and the fictional village called Macondo. He was awarded the Nobel Prize for Literature in 1982.
2. Canadian politician Jim Flaherty died April 10, 2014. From 2006-2014, Flaherty held which position in the Canadian government?

Answer: Minister of Finance

Flaherty served as the Ontario Minister of Finance from 2001-2002 moving on to federal politics when his bid for provincial party leadership was unsuccessful. From 2006-2014, he guided the Canadian economy through some of the most challenging of recent fiscal times. Sadly, Flaherty died within weeks of announcing his retirement.
3. American boxer Rubin "Hurricane" Carter died April 20, 2014. Which actor played Carter in the 1999 film "The Hurricane"?

Answer: Denzel Washington

The Norman Jewison directed movie follows the story of Carter, a former boxer, who was twice convicted of a 1966 murder and spent nearly twenty years in prison. Carter, who always professed his innocence, became an advocate for the wrongly convicted and in demand motivational speaker. Carter's story was also the inspiration for the 1975 Bob Dylan song "Hurricane".
4. American football quarterback Earl Morrall died April 25, 2014. Morrall replaced injured starter Johnny Unitas and led which team to an appearance in Super Bowl III?

Answer: Baltimore Colts

Known as one of the greatest back up quarterbacks in history, Morrall led the Colts to a 13-1 record in the regular season. The Colts were heavy favorites over the New York Jets in Super Bowl III but Joe Namath led the Jets to a 16-7 upset victory. Morrall also replaced an injured Bob Griese for much of the 1972 Miami Dolphins perfect season.
5. American actor Mickey Rooney died April 6, 2014. Beginning in 1937, what was the name of the character that Rooney played in a series of movies?

Answer: Andy Hardy

The character of Andy Hardy initially appeared in the 1937 Lionel Barrymore film "A Family Affair". The movie led to 13 more films between 1937 and 1946 with a final film in 1958. Judy Garland appeared in three of the Andy Hardy films.
6. Professional wrestler James Hellwig died April 8, 2014. Under which name did Hellwig wrestle under during the heyday of his career? Hint: He pinned Hulk Hogan at WrestleMania VI to win the title.

Answer: The Ultimate Warrior

In 1993, Hellwig legally changed his name to "Warrior". Although initially enormously popular, his career was hindered by contract disputes and missed matches. He died three days after being inducted into the WWE Hall of Fame.
7. British television personality and model Peaches Geldof died April 7, 2014. Peaches was the daughter of musician Bob Geldof and which English television rock journalist and writer?

Answer: Paula Yates

Yates and "Boomtown Rats" vocalist and political activist Bob Geldhof had three children during their almost twenty year relationship. The marriage ended in 1995 due to Yates' relationship with "INXS" lead singer Michael Hutchence. After Yates' 2000 death from an accidental overdose, Geldof adopted Yates' daughter from her relationship with Hutchence.
8. English writer Sue Townsend died April 10, 2014. Which series of books did Townsend write?

Answer: Adrian Mole

The series begins with Adrian as an adolescent boy during the Thatcher years in Britain and follows him into his adulthood. The books effectively reflect the era's changing social and political trends in the United Kingdom.
9. English actor Bob Hoskins died April 29, 2014. Who directed Hoskins in the innovated 1988 film "Who Framed Roger Rabbit"?

Answer: Robert Zemeckis

Hoskins plays Eddie Valiant, a private detective, who investigates a murder involving cartoon character Roger Rabbit. The movie mixes live action with animation to create a world where people and cartoons interact. Zemeckis has also directed "Forrest Gump" and the "Back to the Future" trilogy.
10. Hall-of-fame basketball coach Jack Ramsay died April 28, 2014. Which team did Ramsay coach to the 1977 National Basketball Association championship? Hint: Bill Walton was the playoff M.V.P.

Answer: Portland Trail Blazers

Bill Walton and the Trail Blazers defeated Julius Erving and the Philadelphia 76ers 4 games to 2 winning the NBA championship. After a successful 12 year college coaching career and 21 years in the NBA, Ramsay became a long time broadcaster for the Philadelphia 76ers and the Miami Heat.
Source: Author Robert907

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us