FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about US Historical Figures and Their Accomplishments
Quiz about US Historical Figures and Their Accomplishments

U.S. Historical Figures and Their Accomplishments Quiz


This quiz tests you on your 10th grade U.S. history skills. It asks questions over people like Paul Revere, Thomas Jefferson, Harriet Beecher Stowe, etc.

A multiple-choice quiz by patriots21. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. People by Country
  8. »
  9. U.S.A. People

Author
patriots21
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
261,840
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
5355
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: bgjd (10/10), Scooby83 (10/10), woodychandler (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who wrote pamphlets in support of the revolution? Key works include "Common Sense" and "The Crisis". Hint


Question 2 of 10
2. Who reportedly said, "Give me liberty or give me death"? Hint


Question 3 of 10
3. Who organized the Seneca Falls Convention? Hint


Question 4 of 10
4. Did Benjamin Franklin invent the telephone?


Question 5 of 10
5. Who was the main author of the Declaration of Independence? Hint


Question 6 of 10
6. Who was the author of "Uncle Tom's Cabin"? Hint


Question 7 of 10
7. James Otis said this very famous quote "No taxation without _________
Hint


Question 8 of 10
8. Who was vice president under Jackson who supported "Nullification"? Hint


Question 9 of 10
9. Was William Bradford the founder of the Plymouth Colony?


Question 10 of 10
10. Who helped improve the steamboat? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 21 2024 : bgjd: 10/10
Jun 19 2024 : Scooby83: 10/10
Jun 19 2024 : woodychandler: 9/10
Jun 18 2024 : cms4613: 10/10
Jun 15 2024 : brm50diboll: 10/10
Jun 11 2024 : ziggythepooh: 9/10
Jun 07 2024 : Mazee1: 10/10
May 31 2024 : alan56: 10/10
May 28 2024 : Guest 98: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who wrote pamphlets in support of the revolution? Key works include "Common Sense" and "The Crisis".

Answer: Thomas Paine

Thomas Paine wrote revolutionary pamphlets in order to support the people in the Revolutionary War era, so that they would be able to be free from Britain.
2. Who reportedly said, "Give me liberty or give me death"?

Answer: Patrick Henry

Whether he actually said this or whether the words were simply ascribed to him later is debated.

James Monroe was the main author of the Manifest Destiny. Andrew Jackson is widely held responsible for the Trail of Tears, a trail along which a group of Indians had to travel after being forced to leave their original homes in the east of the country, and John Paul Jones was famous for saying "I have not yet begun to fight".
3. Who organized the Seneca Falls Convention?

Answer: Elizabeth Cady Stanton

Elizabeth C. Stanton co-authored the 'Declaration of Sentiments' while at the Seneca Falls Convention. Stanton organised the convention, alongside local Quaker women, to mark a visit by Lucretia Mott.
4. Did Benjamin Franklin invent the telephone?

Answer: no

Alexander Graham Bell invented the telephone. Benjamin Franklin invented the bifocals, and the Franklin Stove.
5. Who was the main author of the Declaration of Independence?

Answer: Thomas Jefferson

Thomas Jefferson was the main author of the Declaration of Independence and also created the Democratic-Republican Party.
6. Who was the author of "Uncle Tom's Cabin"?

Answer: Harriet Beecher Stowe

Harriet Beecher Stowe was an abolitionist who wrote this very influential anti-slavery book in order to demonstrate to people the hardships of slaves.
7. James Otis said this very famous quote "No taxation without _________

Answer: representation

James Otis along with many of the colonists were very angry with the British for taxing them unreasonably. They were fed up with being taxed like that, and Otis finally spoke up.
8. Who was vice president under Jackson who supported "Nullification"?

Answer: John C. Calhoun

He was from the South and a strong supporter of states' rights. The Nullification Crisis was a confrontation between South Carolina and President Andrew Jackson over the right of a state to disobey a federal law or to make a federal law null and void in a state.
9. Was William Bradford the founder of the Plymouth Colony?

Answer: Yes

John Winthrop was the founder of the Massachussetts Bay Colony, Thomas Hooker was the founder of the Hartford and New Haven colony.
10. Who helped improve the steamboat?

Answer: Robert Fulton

James Hargreaves invented the spinning jenny, Francis C. Lowell invented Lowell factories, and Elias Howe invented the sewing machine.
Source: Author patriots21

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us