Quiz about Historical Twosomes
Quiz about Historical Twosomes

Historical Twosomes Trivia Quiz


This quiz deals with Historical figures who are linked in some way.

A multiple-choice quiz by robert362. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. People by Country
  8. »
  9. U.S.A. People

Author
robert362
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
24,098
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
6724
Last 3 plays: Guest 173 (8/10), Guest 174 (9/10), Guest 174 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. William and Mary were important figures in English History. Where is the College of William and Mary located? Hint

Connecticut
Pennsylvania
Virginia
Massachusetts

2. Pocahontas is forever associated with the man that she saved from death. Who was he? Hint

John Smith
John Alden
Miles Standish
John Rolfe

3. Mason and Dixon were surveyors who gave us the 'line' that bears their name. When did they do their survey? Hint

Just prior to the Civil War
Just after the start of the 19th century
Shortly after the War of 1812
Shortly before the American Revolution

4. Billy the Kid is forever linked with this lawman. Hint

Pat Garrett
Wyatt Earp
Bat Masterson
Bill Hickock

5. It is hard to think of Alexander Hamilton without also thinking of Aaron Burr. One reason for the antagonism between the two was due to Hamilton's efforts to prevent Burr from winning a Presidential election. Burr lost. Who won? Hint

James Monroe
John Adams
Thomas Jefferson
James Madison

6. Similarly, mention of the Hatfields inevitably leads to thoughts of the McCoys. What two neighboring states were involved in this feud? Hint

Kentucky and Indiana
Kentucky and West Virginia
Ohio and West Virginia
Indiana and Ohio

7. Mention of Jimmy Hoffa brings to mind the word 'disappearance'. Prior to that, however, he was known for his intense conflict with this man. Hint

J. Edgar Hoover
John Kennedy
Robert Kennedy
Richard Nixon

8. Why is Wallis Simpson famous? Hint

Scientific achievement
Romantic relationship
Theatrical career
Literary works

9. When one hears the name of Meriweather Lewis, one instantly thinks of William Clark. When one hears of Lewis and Clark, one thinks of Sacajawea. What was her tribe? Hint

Chippewa
Shoshone
Blackfoot
Cheyenne

10. Henry Stanley is best known for finding David Livingstone. Where did this happen? Hint

South Pacific
Asia
Africa
South America


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. William and Mary were important figures in English History. Where is the College of William and Mary located?

Answer: Virginia

It is an old, old school.
2. Pocahontas is forever associated with the man that she saved from death. Who was he?

Answer: John Smith

She didn't marry him, however, she married John Rolfe.
3. Mason and Dixon were surveyors who gave us the 'line' that bears their name. When did they do their survey?

Answer: Shortly before the American Revolution

Their surveying took place in the 1760s.
4. Billy the Kid is forever linked with this lawman.

Answer: Pat Garrett

Did Garrett really kill Billy that day? The legend and the mystery live on ...
5. It is hard to think of Alexander Hamilton without also thinking of Aaron Burr. One reason for the antagonism between the two was due to Hamilton's efforts to prevent Burr from winning a Presidential election. Burr lost. Who won?

Answer: Thomas Jefferson

Their duel is probably the most famous in American History.
6. Similarly, mention of the Hatfields inevitably leads to thoughts of the McCoys. What two neighboring states were involved in this feud?

Answer: Kentucky and West Virginia

They lived in neighboring counties on the state line.
7. Mention of Jimmy Hoffa brings to mind the word 'disappearance'. Prior to that, however, he was known for his intense conflict with this man.

Answer: Robert Kennedy

There was a mutual hatred between these two men.
8. Why is Wallis Simpson famous?

Answer: Romantic relationship

The twice-divorced Simpson later became the Duchess of Windsor. Her husband, the Duke of Windsor, was for a short time Edward VIII. He chose to marry her instead of remaining King.
9. When one hears the name of Meriweather Lewis, one instantly thinks of William Clark. When one hears of Lewis and Clark, one thinks of Sacajawea. What was her tribe?

Answer: Shoshone

She was fifteen years old at the time. She was pregnant when she started the journey and delivered and took care of her baby as well as help the Lewis and Clark expedition travel safely through Indian Territory.
10. Henry Stanley is best known for finding David Livingstone. Where did this happen?

Answer: Africa

'Doctor Livingstone, I presume.' He was found at Lake Tanganyika.
Source: Author robert362

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 25 2023 : Guest 173: 8/10
Jan 24 2023 : Guest 174: 9/10
Jan 24 2023 : Guest 174: 10/10
Jan 24 2023 : Guest 109: 5/10
Jan 24 2023 : Guest 76: 6/10
Jan 24 2023 : Guest 128: 7/10
Jan 24 2023 : Guest 67: 7/10
Jan 24 2023 : awr1051: 10/10
Jan 24 2023 : Guest 107: 7/10

Score Distribution

quiz
1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us