FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Slurs Slanders and Epithets in  US History
Quiz about Slurs Slanders and Epithets in  US History

Slurs, Slanders and Epithets in U.S. History Quiz


American History -- a bunch of boring bearded guys carrying on about tariffs, or an amusing panoply of egomaniacs and wingnuts who say scandalous things about each other?

A multiple-choice quiz by coolupway. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. People by Country
  8. »
  9. U.S.A. People

Author
coolupway
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
88,097
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
2752
Last 3 plays: KentQuizzer (3/10), mikeystarbrook (5/10), red48 (3/10).
- -
Question 1 of 10
1. In your heart, you knew he was right, and if not - in your guts, you knew he was nuts. Hint


Question 2 of 10
2. Depending upon how you viewed him, this Whig statesman was either "The Expounder and Defender of the Constitution", "Black Dan", or even "Ichabod." Hint


Question 3 of 10
3. Once observed that while not all Democrats were horse thieves, all horse thieves were Democrats; later made a fairly strong run for the presidency -- as a Democrat. Hint


Question 4 of 10
4. John Randolph of Roanoke, never one to keep his feelings to himself, contemptuously noted that this Southerner was "a man of splendid abilities, but utterly corrupt. He shines and stinks like rotten mackerel by moonlight." Hint


Question 5 of 10
5. "The Man on the Wedding Cake." Hint


Question 6 of 10
6. It was said that he pimped for the Czar while in Russia. Hint


Question 7 of 10
7. "The bastard brat of a Scotch peddlar." Hint


Question 8 of 10
8. "An impudent and unqualified scoundrel" Hint


Question 9 of 10
9. Theodore Roosevelt called him a "damned Presbyterian hypocrite" Hint


Question 10 of 10
10. "His Fraudulency" Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 14 2024 : KentQuizzer: 3/10
Jun 14 2024 : mikeystarbrook: 5/10
Jun 14 2024 : red48: 3/10
Jun 14 2024 : red48: 3/10
Jun 13 2024 : caveman2: 6/10
Jun 13 2024 : PHLguy: 5/10
Jun 13 2024 : sw11: 10/10
Jun 13 2024 : shorthumbz: 10/10
Jun 12 2024 : matho_77: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In your heart, you knew he was right, and if not - in your guts, you knew he was nuts.

Answer: Barry Goldwater

Nearly four decades after his disastrous run against LBJ, the historians are reassessing the supposed "Mad Bomber" in a slightly more favorable light.
2. Depending upon how you viewed him, this Whig statesman was either "The Expounder and Defender of the Constitution", "Black Dan", or even "Ichabod."

Answer: Daniel Webster

Made John Marshall cry while arguing the Dartmouth case, effectively defended Jabez Stone against the Prince of Darkness (aka "Scratch"),
supported the 1850 compromise and was thereafter execrated by whiny poets. He did not, however -- contrary to what one Long Island newcaster recently said -- invent the dictionary.
3. Once observed that while not all Democrats were horse thieves, all horse thieves were Democrats; later made a fairly strong run for the presidency -- as a Democrat.

Answer: Horace Greeley

Dems might've had a better chance running Mike Dukakis against Grant in 1872. Greeley looked like the guy on the Quaker Oats box, and had opened his big yap on every subject imaginable, often to comic effect, while editor of the "Tribune". He still polled nearly 3 million popular votes. Of Grant's two terms, of course, the less said, the better.
4. John Randolph of Roanoke, never one to keep his feelings to himself, contemptuously noted that this Southerner was "a man of splendid abilities, but utterly corrupt. He shines and stinks like rotten mackerel by moonlight."

Answer: Edward Livingston

Other answers: Calhoun had many nasty things said about him (usually by Andrew Jackson), but not this. Edmund Ruffin fired the first shot on Fort Sumter. Walter Case, Jr. is not a Southerner at all, but a harness racing driver from Maine.
5. "The Man on the Wedding Cake."

Answer: Thomas E. Dewey

This is attributed to TR's daughter Alice Roosevelt Longworth, who tossed off many barbed quips in her time. Acheson had a mustache but was too upper-crust and 'Waspy'. Kennedy did not have a mustache (or, for that matter, a marriage). Hemingway had abundant facial hair, neuroses, imitators and cats.
6. It was said that he pimped for the Czar while in Russia.

Answer: John Quincy Adams

He wrote nasty diaries, he is a key character in the movie of Anthony Hopkins' life, he liked a good Bordeaux, he took naked swims in the Potomac, and he carried Palm Beach, Fla. in that shady 1824 election, but he did NOT pimp for the czar.
7. "The bastard brat of a Scotch peddlar."

Answer: Alexander Hamilton

Snobby John Adams (senior) said this. (DaVinci was also born out of wedlock). Jackson would've hanged anyone who said this about him. Andrew Johnson would've crowed about it in his booze-addled VP inauguration speech if it had been true. Slide guitar virtuoso Robert Johnson, king of the delta blues, was unknown to Adams.
8. "An impudent and unqualified scoundrel"

Answer: Nicholas P. Trist

An ungrateful James K. Polk said it. Trist, sent by Polk to cut a deal with the Mexicans after we provoked war with them, in effect bought California and much of the Southwest from Mexico for the equivalent of 18 million dollars, one of the great land steals in history. Polk fired him.
9. Theodore Roosevelt called him a "damned Presbyterian hypocrite"

Answer: Woodrow Wilson

TR at the top of his game. (He also made merciless fun of Hughes). "Damned" seems to have been the adjective of the day; when McKinley was assassinated, political boss Mark Hanna said -- of Roosevelt -- "now that damned cowboy is President."
10. "His Fraudulency"

Answer: Rutherford B. Hayes

A dirty election, a questionable result, and a thwarting of the popular will by unabashed political and judicial partisanship, in the annus mirabilis of 1877. Boy, thank god that never happened again!
Source: Author coolupway

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us