Quiz about Who am I JAMES  is the name of the game
Quiz about Who am I JAMES  is the name of the game

Who am I? J-A-M-E-S is the name of the game. Quiz


The name James is a biblical name derived from the Hebrew, Jacob. Based on the clue, can you identify these people named James from their various endeavors.

A matching quiz by zambesi. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. First Names
  8. »
  9. First Names H-J

Author
zambesi
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
385,193
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
798
Last 3 plays: Guest 207 (10/10), Guest 50 (8/10), Guest 12 (7/10).
Mobile instructions: Press on an answer on the right. Then, press on the gray box it matches on the left.
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Catfish (MLB)   
Harry James
2. Bandleader   
James Madison
3. Fourth US President   
James Joyce
4. The Philadelphia Story   
James Callaghan
5. British Explorer   
Kevin James
6. British Prime Minister   
James Watson
7. Nobel Prize winner   
Jesse James
8. The King of Queens   
James Cook
9. American outlaw   
James Stewart
10. Irish novelist   
James Hunter






Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Catfish (MLB)

Answer: James Hunter

James "Catfish" Hunter (1946-1999) was an American professional baseball player in the MLB from 1965-1979. He was a pitcher and was a member of five World Series championship teams (Oakland Athletics 1972-74 and the New York Yankees 1977 and 1978). He was inducted into the Hall of Fame in 1987.

He was given the nickname "catfish" in 1965 by the owner of the Oakland Athletics, Charles O. Finley because he thought the youngster needed a flashy name.
2. Bandleader

Answer: Harry James

Harry James (1916-1983) was an American musician, known as a trumpet playing bandleader. He lead the big band era from 1939-1946. In 1947 he re-organised his band and was active up to his death in 1983. He appeared with his band in many motion pictures in the 40s and 50s. In 1939 he employed a young vocalist to his band for $75 per week. The vocalist was Frank Sinatra.
3. Fourth US President

Answer: James Madison

James Madison (1751-1836) was the fourth President of the Unites States and was one of the Founding Fathers. He was President from 1809-1817. He played a prominent role in the drafting of the US Constitution and the Bill of Rights.
4. The Philadelphia Story

Answer: James Stewart

James Stewart (1908-1997) was an American actor who was nominated for five Academy awards for Best Actor, winning one for his role as Mike Connor in "The Philadelphia Story" (1940). He was also a WWII and Vietnam War veteran and rose to the rank of Brigadier General, the highest ranking actor in military history.
5. British Explorer

Answer: James Cook

James Cook (1728-1779) was a British explorer, navigator and captain in the Royal Navy. He made three voyages to the Pacific Ocean and achieved the first recorded European contact with the Hawaiian Islands, New Zealand and the eastern coastline of Australia. It was his recorded contact with Australia that initiated the first transport of convicts to the country in 1788.
6. British Prime Minister

Answer: James Callaghan

James Callaghan (1912-2005) was an English politician who was Prime Minister of the United Kingdom from 1976-1979. He was also the first politician to hold
all four of the "Great Offices of State" being Chancellor of the Exchequer, Home Secretary, Foreign Secretary and Prime Minister.
7. Nobel Prize winner

Answer: James Watson

James Watson is an American molecule biologist, geneticist, zoologist ans was a co-founder of the structure of DNA. In 1962 he was awarded the Nobel Prize in Physiology or Medicine. He was awarded the prize together with Francis Crick and Maurice Wilkins.
8. The King of Queens

Answer: Kevin James

Kevin James is an American actor, comedian, screenwriter and producer. He has appeared in a number of movies but is well known for his role of Doug Heffernan in the sitcom "The King of Queens (1998-2007). In the TV series he and his wife Carrie are a young working class couple living in Rego Park, Queens, New York. Doug is a driver for a parcel delivery service company and Carrie as a secretary.
9. American outlaw

Answer: Jesse James

Jesse James (1847-1882) was an American outlaw, guerrilla, gang leader plus a bank and train robber. Together with his brother, Frank, they were members of the James-Younger gang that robbed stagecoaches, banks and trains. Jesse was killed by his Robert Ford in 1882, who was a member of his own gang. Jesse became a legend of the Wild West after his death.
10. Irish novelist

Answer: James Joyce

James Joyce (1882-1941) was an Irish novelist and poet. He is considered one of the most influential authors of the 20th Century and was a contributor to the modernist avant-garde. He best known work is "Ulysses" (1922) which is divided into 18 episodes.
Source: Author zambesi

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 27 2023 : Guest 207: 10/10
Jan 18 2023 : Guest 50: 8/10
Jan 11 2023 : Guest 12: 7/10
Jan 10 2023 : Guest 174: 10/10
Dec 24 2022 : Guest 68: 5/10
Dec 18 2022 : Guest 173: 10/10
Dec 08 2022 : Guest 95: 10/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
This quiz is part of series Male First Names (J-W):

Can you indentify these individuals with First Names from J-W.

  1. Who am I? John, Jon or Jack is the game Easier
  2. Are They a John or a Variant of the Name? Part I Very Easy
  3. Jacks of all Roles Average
  4. Are They a John or a Variant of the Name? Part II Easier
  5. Who am I? J-A-M-E-S is the name of the game. Very Easy
  6. Are they a Louis or Lewis Very Easy
  7. Are they named Lou or Lew Easier
  8. Who am I? M-I-C-H-A-E-L or M-I-K-E is the game. Easier
  9. Who Am I? P-E-T-E-R Is the Name of the Game! Easier
  10. Who am I? P-A-U-L is the name of the game. Average
  11. Are they a Phil, Phillip or Philip Easier
  12. Who am I? Richard, Dick, Richie or Ricky Easier

1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us