FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Bible People
Quiz about Bible People

Bible People Trivia Quiz


A quiz on people in the Bible.

A multiple-choice quiz by riderslady79. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Religion Trivia
  6. »
  7. Bible People
  8. »
  9. Old Testament / Tanakh People

Author
riderslady79
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
4,195
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
13491
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 72 (9/10), spidersfull (7/10), Guest 198 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. She was the wife of Abraham and mother of Isaac. Hint


Question 2 of 10
2. He was the third son of Adam and Eve. Hint


Question 3 of 10
3. She was the best-loved wife of Jacob. She had a sister named Leah. Hint


Question 4 of 10
4. He was the older brother of Moses and the first Jewish high priest. Hint


Question 5 of 10
5. He was the first king of Israel. He committed suicide rather than being captured. Hint


Question 6 of 10
6. He was a prophet swallowed by a tremendous sea creature. Hint


Question 7 of 10
7. She was a sister of Moses. Hint


Question 8 of 10
8. He was an early Hebrew prophet who predicted the plague of locusts. Hint


Question 9 of 10
9. He killed his brother Abel.

Answer: (4 letters)
Question 10 of 10
10. She was the only female judge of the early Israelites. Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 10 2024 : Guest 72: 9/10
Jul 05 2024 : spidersfull: 7/10
Jul 05 2024 : Guest 198: 10/10
Jun 27 2024 : Guest 104: 10/10
Jun 11 2024 : Guest 174: 9/10
Jun 07 2024 : marianjoy: 8/10
Jun 04 2024 : Jooga1: 3/10
May 29 2024 : irishchic5: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. She was the wife of Abraham and mother of Isaac.

Answer: Sarah

2. He was the third son of Adam and Eve.

Answer: Seth

3. She was the best-loved wife of Jacob. She had a sister named Leah.

Answer: Rachel

4. He was the older brother of Moses and the first Jewish high priest.

Answer: Aaron

5. He was the first king of Israel. He committed suicide rather than being captured.

Answer: Saul

6. He was a prophet swallowed by a tremendous sea creature.

Answer: Jonah

7. She was a sister of Moses.

Answer: Miriam

8. He was an early Hebrew prophet who predicted the plague of locusts.

Answer: Joel

9. He killed his brother Abel.

Answer: Cain

10. She was the only female judge of the early Israelites.

Answer: Deborah

Source: Author riderslady79

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ArleneRimmer before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us