FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Islam Basics
Quiz about Islam Basics

Religion Quiz: Islam Basics: 10 Questions | Religion


This is a quiz about the basics of Islam.

A multiple-choice quiz by ferozee. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Religion Trivia
  6. »
  7. Islam

Author
ferozee
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
216,686
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
11660
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 70 (10/10), NewBestFriend (6/10), Guest 73 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. What is the Holy Book of Islam? Hint


Question 2 of 10
2. Which Prophet was the Qu'ran revealed to? Hint


Question 3 of 10
3. What does La Ilaha Illa La mean? Hint


Question 4 of 10
4. What does Muhammad-an Rasulullah La mean? Hint


Question 5 of 10
5. In which language is the Qu'ran written? Hint


Question 6 of 10
6. What does Bismillah mean? Hint


Question 7 of 10
7. How many Chapters (surahs) are there? Hint


Question 8 of 10
8. Who was the prophet's first wife? Hint


Question 9 of 10
9. Who is Prophet Muhammad's best friend and the first Caliph according to the Sunni custom? Hint


Question 10 of 10
10. Khalid bin Walid was a Kalipha.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 23 2024 : Guest 70: 10/10
May 23 2024 : NewBestFriend: 6/10
May 23 2024 : Guest 73: 10/10
May 14 2024 : Guest 24: 9/10
May 14 2024 : Guest 209: 7/10
May 13 2024 : Guest 62: 6/10
May 11 2024 : Guest 24: 8/10
May 01 2024 : bernie73: 10/10
Apr 29 2024 : Guest 148: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the Holy Book of Islam?

Answer: Qu'ran

The Qu'ran has multiple spellings. Others include: Koran, Quran, and Coran. The spellings also differentiate in other languages as well.
2. Which Prophet was the Qu'ran revealed to?

Answer: Muhammad (Mohammad)

Isa is the Arabic Name for Jesus. Likewise Ibrahim and Abraham.
Also Musa and Moses. There are many other Arabic-English names.
3. What does La Ilaha Illa La mean?

Answer: There is no God but Allah

Li ilaha illal la Muhammadan rasullala. This is the first part of Shadah.
4. What does Muhammad-an Rasulullah La mean?

Answer: Muhammad is Allah's Messenger

"La ilaha ill-allah, Mohammadur Rasulullah La". This is the whole Shahadah.
5. In which language is the Qu'ran written?

Answer: Arabic

The Qu'ran came down to Arab speaking people, so when they compiled it into a book, they naturally wrote it in their tongue, Arabic.
6. What does Bismillah mean?

Answer: In the name of Allah

The entire version is Bismillah Hirahman Nirrahim, which means: In the name of Allah, most merciful, most gracious.
7. How many Chapters (surahs) are there?

Answer: 114

The Qu'ran has 114 surahs and 30 saparahs.
8. Who was the prophet's first wife?

Answer: Khadija

His wives are Khadija, Sawda, A'isha, Hafsa, Umm Salamah, Zaynab, Juwayriyah, Habibah, Saffiya, Maymuna, Maria.
9. Who is Prophet Muhammad's best friend and the first Caliph according to the Sunni custom?

Answer: Abu Bakr

Abu Bakr is also the father of A'isha, Muhammad's third wife.
10. Khalid bin Walid was a Kalipha.

Answer: False

There are four Kaliphas: Umar, Abu Bakr, Ali, and Usman. Khalid bin Walid was a warrior, who in his lifetime never lost a battle.
Source: Author ferozee

This quiz was reviewed by FunTrivia editor trammgr before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/30/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us