FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Islam Day of Judgement
Quiz about Islam Day of Judgement

Islam: Day of Judgement Trivia Quiz


What do you know about the Day of Judgement in Islam?

A multiple-choice quiz by manchestr_luvr. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Religion Trivia
  6. »
  7. Islam

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
289,741
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
8625
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: Guest 90 (8/10), Guest 92 (6/10), Guest 109 (1/10).
- -
Question 1 of 10
1. What is the Arabic word for the day of resurrection? Hint


Question 2 of 10
2. On the day of judgement there will be seven types or categories of people that will receive which of the following? Hint


Question 3 of 10
3. This isn't just the capital of Syria, it will also be where the Mahdi will rule from. What is this ancient city's name? Hint


Question 4 of 10
4. The Dajjal or anti-Christ will have one word written on his forehead. What is this word? Hint


Question 5 of 10
5. The people will not be able to move on the day of judgement until they answer ... question(s) about how many matter(s)? Hint


Question 6 of 10
6. Who will return to defeat the dajjal on the day of judgement? Hint


Question 7 of 10
7. Who will come from Mecca and work together with Isa to unite the Muslims? Hint


Question 8 of 10
8. Believing in the day of judgement is one of the six Articles of? Hint


Question 9 of 10
9. After the Mahdi arrives, smoke or fog will cloud the skies for how long? Hint


Question 10 of 10
10. According to Islam, on the day of judgment, you will have to speak about how you spent your lifetime. But it isn't you who will do most of the talking! So who does? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 90: 8/10
Today : Guest 92: 6/10
Today : Guest 109: 1/10
May 29 2024 : Guest 82: 9/10
May 26 2024 : Guest 92: 6/10
May 26 2024 : Guest 90: 5/10
May 24 2024 : Guest 97: 5/10
May 23 2024 : Guest 73: 8/10
May 23 2024 : Guest 31: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the Arabic word for the day of resurrection?

Answer: qiyamah

Qadr means destiny, nabaa means great news, and salaam means peace. Nabaa is actually a surah in the last juz, or section, of the Quran.
2. On the day of judgement there will be seven types or categories of people that will receive which of the following?

Answer: shade

There will be people that will fit into one or more of the seven categories on the day of judgement. However some might not receive shade at all. And why do we need the shade? The sun will be only a mile away!
3. This isn't just the capital of Syria, it will also be where the Mahdi will rule from. What is this ancient city's name?

Answer: Damascus

Damascus is one of the oldest cities in the world. It is also been one of the most continuously inhabited. Halab and Hims are located in Syria but Beirut is actually the capital of Lebanon. It is also known as the "Paris of the Middle East".
4. The Dajjal or anti-Christ will have one word written on his forehead. What is this word?

Answer: kufr

The word 'kufr' will be written on his head in Arabic. All believers will be able to read this word, literate or illiterate. The dajjal will also be blind in his right eye and will have a red complextion according to Hadith.
5. The people will not be able to move on the day of judgement until they answer ... question(s) about how many matter(s)?

Answer: 5

These matters are: what they did in their youth, where they got money, how they spent the money, how they spent their life, and how much they used their knowledge.
6. Who will return to defeat the dajjal on the day of judgement?

Answer: Isa

Isa will arrive to defeat the Dajjal sometime during the Mahdi's lifetime. He will have three tasks when he returns: defeat the dajjal, protect the Muslims from the Gog and Magog, and rule as a caliph.
7. Who will come from Mecca and work together with Isa to unite the Muslims?

Answer: the Mahdi

The Mahdi will be a descendant of the Prophet Muhammad (PBUH) and his name will include Muhammad. Some sources in Hadith state that his mother's name will be Amina and his father's name will be Abdullah just like the Prophet's (PBUH) parents.
8. Believing in the day of judgement is one of the six Articles of?

Answer: Faith

Belief in Allah, His angels, His books, His prophets, and destiny are the other five Articles of Faith. The Articles of Faith can also be called the Pillars of Iman.
9. After the Mahdi arrives, smoke or fog will cloud the skies for how long?

Answer: 40 days

Following these forty days there will be night that is three nights long. After this the sun will rise from the west and Beast of the Earth will come. The Beast will mark the faces of the people and after that a wind coming from the south will cause the believers to die.
10. According to Islam, on the day of judgment, you will have to speak about how you spent your lifetime. But it isn't you who will do most of the talking! So who does?

Answer: all of these

On the day of judgment, all of the body parts will confess to the sins they have committed while the person that they belong to must remain silent. Everyone will also get a book, and written in it are all of their actions.
Source: Author manchestr_luvr

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LeoDaVinci before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Islam Basics Easier
2. Food in Islam Easier
3. Do You Really Know Islam? Easier
4. Sunni or Shia Country Match Easier
5. Islam Basics Easier
6. Islam 101 Easier
7. Muslim Prayers Easier
8. A is for Allah Average
9. The Prayer in Islam Average
10. Prayer: One of the Five Pillars of Islam Average
11. Tuffluck's Islam Average
12. Famous "Firsts" in Islam Average

5/30/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us