Quiz about The Second Book of Moses Exodus
Quiz about The Second Book of Moses Exodus

The Second Book of Moses, Exodus Quiz


Hi! This quiz is taken from Exodus chapter 1 and chapter 2. I used the King James version for this quiz. Let's find out how much you know from these two chapters.

A multiple-choice quiz by Liza543. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Religion Trivia
  6. »
  7. Old Testament / Tanakh
  8. »
  9. Exodus

Author
Liza543
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
374,396
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
377
Last 3 plays: Guest 97 (7/10), Guest 71 (8/10), Guest 154 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Name the treasure cities of Pharaoh. Hint

Goshen and Midian
None of them
Jordan and Bethel
Pithom and Raamses

2. What are the names of the Hebrew midwifes? Hint

Sarah and Rebekah
Shiphrah and Puah
Leah and Rachel
Miriam and Zipporah

3. What was the ark Moses was laid in made of? Hint

Tar
Mud
Bulrushes
Clay

4. How long was Moses hidden by his mother? Hint

3 months
3 years
3 days
2 months

5. What is the meaning of Moses in English? Hint

Drawn out
Leader
Drawn in
Prince

6. To where did Moses flee after killing the Egyptian? Hint

Goshen
Land of Midian
Raamses
Pithom

7. What is the name of the priest of Midian? Hint

Reuel
Moses
Pharaoh
Aaron

8. What is the name of Moses' wife? Hint

Zipporah
Shiphrah
Miriam
Puah

9. What is the name of the son of Moses? Hint

Jethro
Levi
Gershom
Aaron

10. What is the meaning of Gershom in English? Hint

Stranger
Laughter
Jethro
Hairy


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Name the treasure cities of Pharaoh.

Answer: Pithom and Raamses

Exodus 1:11- "Therefore they did set over them taskmasters to afflict them with there burdens. And they built for Pharaoh treasure cities, Pithom and
Raamses."
2. What are the names of the Hebrew midwifes?

Answer: Shiphrah and Puah

Exodus 1:15- "And the king of Egypt spake to the Hebrew midwifes, of which the name of one was Shiphrah, and the name of the other Puah."

Sarah, Rebekah, Leah and Rachel are names from Genesis. Miriam and Zipporah are family members of Moses.
3. What was the ark Moses was laid in made of?

Answer: Bulrushes

Exodus 2:3- "And when she could no longer hide him, she took for him an ark of bulrushes, and daubed it with slime and with pitch, and put the child therein; and she laid it in the flags by the river brink."
4. How long was Moses hidden by his mother?

Answer: 3 months

Exodus 2:2- "And the woman conceived, and bare a son: and when she saw that he was a goodly child, she hid him for three months."

She did this as there was a rule to kill the male babies, from Pharaoh.
5. What is the meaning of Moses in English?

Answer: Drawn out

Exodus 2:10- Pharaoh's daughter named him Moses because she drew him out of water.
6. To where did Moses flee after killing the Egyptian?

Answer: Land of Midian

Exodus 2:15- "Now when Pharaoh heard these things, he sought to slay Moses. But Moses fled from the face of Pharaoh, and dwelt in the land of Midian: and he sat down by a well."
7. What is the name of the priest of Midian?

Answer: Reuel

Exodus 2:16,18
Reuel is the father-in-law of Moses. In chapter 3 he is also called Jethro.
8. What is the name of Moses' wife?

Answer: Zipporah

Exodus 2:21- "And Moses was content to dwell with the man: and he gave Moses Zipporah."
Miriam is his sister and Shiphrah and Puah are the midwives.
9. What is the name of the son of Moses?

Answer: Gershom

Exodus 2:22- "And she bare him a son, and he called his name Gershom."
10. What is the meaning of Gershom in English?

Answer: Stranger

Exodus 2:22- Moses named his son Gershom meaning stranger saying "I have been a stranger in a strange land."
Source: Author Liza543

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 23 2022 : Guest 97: 7/10
Nov 19 2022 : Guest 71: 8/10
Nov 19 2022 : Guest 154: 10/10
Nov 12 2022 : Guest 65: 10/10
Nov 10 2022 : Guest 197: 10/10
Nov 05 2022 : Guest 98: 10/10
Nov 04 2022 : BlessedGold13: 10/10
Nov 02 2022 : Guest 216: 5/10
Nov 02 2022 : alexhope1: 10/10

Score Distribution

quiz
12/5/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us