Quiz about Bones With Amnesia
Quiz about Bones With Amnesia

Bones With Amnesia Trivia Quiz


A bone in the human body will describe itself to you and you must choose which bone is being described.

A multiple-choice quiz by pennie1478. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Science Trivia
  6. »
  7. Human Body
  8. »
  9. Skeletal System

Author
pennie1478
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
362,748
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Easy
Avg Score
18 / 20
Plays
3237
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: curdman (16/20), Guest 76 (18/20), Iva9Brain (20/20).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Hello! I know I'm located in the upper back and I'm not two bones, like some people think I am. My friend, Clavicle, referred to me as a shoulder blade, but he said I have a scientific name. Can you tell me what it is, please? Hint

Vertebra
Patella
Cranium
Scapula

2. You wanna hear something funny? Sure you do. My friend, Shoulder, told me that I sound as if I'm the funniest bone in the human body. I don't know how that can be. Well, anyway, if I'm the funniest bone in the human body, why don't I know my own name? Do you know who I am? Hint

Tibia
Patella
Humerus
Rib

3. Hi! Do you know who I am? I'm a bone centered in the middle of each leg. I seem to be connected to bones in the upper and lower leg. Can you tell me who I am? Hint

Vertebra
Scapula
Patella
Rib

4. Yo! I'm a little confused about who I am so I'm hoping someone can help me. My friend, Patella, tells me that I am known as the shinbone. What is my scientific name, though? Hint

Ulna
Fibula
Clavicle
Tibia

5. Here we go again. Why does this always happen to me? Just when I think I'm doing all right, I forget who I am. I guess I could ask my friend, Nose, who I am, but it will have to wait until I finish chewing this piece of food. It's funny how I'm the only bone moving while chewing. Just who am I? Hint

Mandible
Cranium
Phalange
Vertebra

6. Okay, look here. I can move around, mostly in circles and my friends told me that my bones move with the flick of a wrist. Who am I? Hint

Carpal
Humerus
Femur
Mandible

7. I have no idea who I am. That's scary, right? I know I'm located in the lower arm and that I'm not alone in here. I am a long thin bone next to my pal, Radius. Who am I? Hint

Carpal
Mandible
Femur
Ulna

8. All right, people have told me I'm in the fingers and toes of someone's body, but I'm not quite sure what I'm called. If it helps, a friend of mine mentioned that Phoebe Buffay uses me as her fake name. Who am I? Hint

Ribs
Phalanges
Scapula
Tibia

9. There are more than thirty of us located in a human's back. We protect this long cord that starts at the neck and ends at the buttocks. Do you know what my brothers and I are called? Hint

Vertebrae
Scapula
Ribs
Femur

10. Help me! Fine, walk on by me if you must, but it won't help me figure out who I am. There are seven of us in the ankle that help with movement. Who are we? Hint

Tarsals
Clavicles
Humerus
Radius

11. Someone told me that I am the bones in the hand. I have a long name, but all I can remember is the word meta. What is the rest of my name? Hint

Tarsal
Musel
Parsal
Carpal

12. Hi! I need some help. The others tell me that I'm a bone so I guess I am. The other bones call me the collarbone, but they said I have a scientific name. Do you know it? Hint

Mandible
Fibula
Clavicle
Humerus

13. Okay, I should really know who I am considering I'm a very important bone in the body. Unfortunately, I don't have the head for names right now. All I do know is that I'm wrapped around this mushy, round gray/pink thing. Hint

Fibula
Cranium
Patella
Clavicle

14. They tell me that I am one of two bones in the lower leg. I'm a thin bone located right beside a much larger bone in the lower leg. Who am I? Hint

Metacarpal
Fibula
Patella
Radius

15. So here I am hanging around in this cushy place without knowing who I am. I do know that I am close to my buddy, Wrist, and that I share space with a larger bone. If you can't help me figure out who I am, my buddy, Wrist, told me that I share the same name as a geometric term. Do you know who I am? Hint

Pelvis
Cranium
Vertebra
Radius

16. Okay, so I know from the others what the name of the finger bones are. The others tell me that the foot bones are close in name to the finger bones. If that's true what are the bones in my foot known as? Hint

Metacarpals
Metatarsals
Metamusels
Metaparsels

17. My friend, Hip, tells me that I am the largest bone in the lower body. He doesn't know my scientific name so he just calls me the thigh bone. Do you know what my scientific name is? If you do, will you tell me please? Hint

Femur
Radius
Clavicle
Scapula

18. I have a friend that goes by the name Heart and he told me that I am located in the center of the chest and am known as the breastbone. What is my scientific name? Hint

Sternum
Ulna
Vertebra
Clavicle

19. Okay, here I am surrounded by twenty-three other boney siblings and I have no idea who I am. The others don't want to seem to tell me either. All I know is that we are guarding two oblong-shaped organs and an organ that's pumping all the time. Can you tell me who my brothers and I are, please? Hint

Patella
Vertebrae
Ribs
Sternum

20. My friend, Hip, told me that a famous rock 'n roll star named Elvis made me famous when he shook me. I have no idea who he's talking about because I don't know who I am. All I know is that I'm oddly shaped and in the lower body. Hint

Scapula
Vertebra
Clavicle
Pelvis


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Hello! I know I'm located in the upper back and I'm not two bones, like some people think I am. My friend, Clavicle, referred to me as a shoulder blade, but he said I have a scientific name. Can you tell me what it is, please?

Answer: Scapula

The scapula is located in the upper back and is triangular in shape. The long bone connects both your shoulders to your upper arms.
2. You wanna hear something funny? Sure you do. My friend, Shoulder, told me that I sound as if I'm the funniest bone in the human body. I don't know how that can be. Well, anyway, if I'm the funniest bone in the human body, why don't I know my own name? Do you know who I am?

Answer: Humerus

The humerus is the largest bone in the upper arm. The bone runs from the shoulder to the elbow. There are three nerves connected to the humerus bone. The ulnar is the nerve that sets off the funny feeling in your elbow when you strike it.
3. Hi! Do you know who I am? I'm a bone centered in the middle of each leg. I seem to be connected to bones in the upper and lower leg. Can you tell me who I am?

Answer: Patella

The patella is a round shaped bone in the center of the leg. It is the largest sesamoid bone. A sesamoid bone is a bone that is embedded inside a tendon. Sesamoid bones can also be found in the hand and foot. The primary function of the patella is to help the knee extend.
4. Yo! I'm a little confused about who I am so I'm hoping someone can help me. My friend, Patella, tells me that I am known as the shinbone. What is my scientific name, though?

Answer: Tibia

The tibia is the second largest bone in the body. It is larger near the kneecap. The tibia is a part of four joints: the knee, ankle, superior and inferior tibiofibular joints.
5. Here we go again. Why does this always happen to me? Just when I think I'm doing all right, I forget who I am. I guess I could ask my friend, Nose, who I am, but it will have to wait until I finish chewing this piece of food. It's funny how I'm the only bone moving while chewing. Just who am I?

Answer: Mandible

The mandible is the strongest bone located on the skull and also the only moveable bone there. It is a U-shaped bone that makes up the lower jaw. Twenty percent of facial fractures involve the mandible.
6. Okay, look here. I can move around, mostly in circles and my friends told me that my bones move with the flick of a wrist. Who am I?

Answer: Carpal

The eight carpal bones located in the wrist are the scaphoid, lunate, triquetrum, pisiform, trapezium trapezoid, capitate and hamate.
7. I have no idea who I am. That's scary, right? I know I'm located in the lower arm and that I'm not alone in here. I am a long thin bone next to my pal, Radius. Who am I?

Answer: Ulna

The ulna is located in the part of the arm closest to the little finger. It has a notch in the bone that fits into the radius.
8. All right, people have told me I'm in the fingers and toes of someone's body, but I'm not quite sure what I'm called. If it helps, a friend of mine mentioned that Phoebe Buffay uses me as her fake name. Who am I?

Answer: Phalanges

There are fourteen phalange bones in each hand and fourteen phalange bones in each foot, making a total of fifty-six phalange bones in the human body.
9. There are more than thirty of us located in a human's back. We protect this long cord that starts at the neck and ends at the buttocks. Do you know what my brothers and I are called?

Answer: Vertebrae

The top vertebra found in your neck is known as the atlas. The last vertebra found close to your buttocks region is known as the coccyx. The vertebrae protect the spinal cord.
10. Help me! Fine, walk on by me if you must, but it won't help me figure out who I am. There are seven of us in the ankle that help with movement. Who are we?

Answer: Tarsals

The seven tarsal bones in the ankle are the talus, calcaneus (heel bone), navicular, medial cuneiform, intermediate cuneiform, lateral cuneiform, and the cuboid.
11. Someone told me that I am the bones in the hand. I have a long name, but all I can remember is the word meta. What is the rest of my name?

Answer: Carpal

The metacarpals are the five bones in your hand. When a fist is made, the knuckles seen in the fist are the ends of the metacarpal bones.
12. Hi! I need some help. The others tell me that I'm a bone so I guess I am. The other bones call me the collarbone, but they said I have a scientific name. Do you know it?

Answer: Clavicle

The clavicle bone connects the shoulder blade and sternum. It is the most commonly broken bone in the body. The clavicle is the only long bone in the upper body that lies horizontally. The clavicle also has no bone marrow.
13. Okay, I should really know who I am considering I'm a very important bone in the body. Unfortunately, I don't have the head for names right now. All I do know is that I'm wrapped around this mushy, round gray/pink thing.

Answer: Cranium

The cranium is the upper portion of the skull. The bone protects the brain from damage. There are eight cranial bones: frontal, parietal, temporal, occipital, sphenoid, and ethmoid. The cranium does not include the mandible (jaw).
14. They tell me that I am one of two bones in the lower leg. I'm a thin bone located right beside a much larger bone in the lower leg. Who am I?

Answer: Fibula

The fibula is most commonly known as the calf bone. It is located in the lower leg along with the tibia. Parts of the fibula have been used when reconstruction of the jaw is needed.
15. So here I am hanging around in this cushy place without knowing who I am. I do know that I am close to my buddy, Wrist, and that I share space with a larger bone. If you can't help me figure out who I am, my buddy, Wrist, told me that I share the same name as a geometric term. Do you know who I am?

Answer: Radius

The radius is the thinner of the two bones in the arm. The bone runs from the elbow to the thumb and forms part of the wrist joint.
16. Okay, so I know from the others what the name of the finger bones are. The others tell me that the foot bones are close in name to the finger bones. If that's true what are the bones in my foot known as?

Answer: Metatarsals

There are five metatarsal bones in each foot. The first metatarsal bone is located behind the big toe. It is the thickest of the five metatarsal bones.
17. My friend, Hip, tells me that I am the largest bone in the lower body. He doesn't know my scientific name so he just calls me the thigh bone. Do you know what my scientific name is? If you do, will you tell me please?

Answer: Femur

The femur is not only the largest bone in the lower body, but the longest, strongest, and heaviest. The femur supports the weight of the body. It is the only bone in the thigh.
18. I have a friend that goes by the name Heart and he told me that I am located in the center of the chest and am known as the breastbone. What is my scientific name?

Answer: Sternum

The sternum is a t-shaped bone centered in the chest. The bone holds the ribs in place with cartilage. There are three different regions of the sternum. The gladiolus is the center of the sternum, the manubrium is the top of the sternum, and the xiphoid process is the end tip of the sternum. The xiphoid process on the sternum is what a person locates before performing CPR.
19. Okay, here I am surrounded by twenty-three other boney siblings and I have no idea who I am. The others don't want to seem to tell me either. All I know is that we are guarding two oblong-shaped organs and an organ that's pumping all the time. Can you tell me who my brothers and I are, please?

Answer: Ribs

There are twenty-four ribs, twelve on each side. The ribs act as armor to protect the lungs and the heart. Most ribs are connected to the sternum by the cartilage. The lower two ribs found on the right and left side of the body are known as floating ribs because they are the only four ribs not attached to the sternum.

The only attachment they have to the body is on the vertebra. Most humans have two pairs of floating ribs.
20. My friend, Hip, told me that a famous rock 'n roll star named Elvis made me famous when he shook me. I have no idea who he's talking about because I don't know who I am. All I know is that I'm oddly shaped and in the lower body.

Answer: Pelvis

The pelvis is another name for the hip bone. The pelvis in a female is much wider than the pelvis in a male so it can accommodate childbirth.
Source: Author pennie1478

This quiz was reviewed by FunTrivia editor CellarDoor before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : curdman: 16/20
Today : Guest 76: 18/20
Feb 04 2023 : Iva9Brain: 20/20
Feb 03 2023 : Guest 63: 19/20
Jan 29 2023 : Guest 71: 20/20
Jan 28 2023 : bermalt: 20/20
Jan 28 2023 : Creedy: 19/20
Jan 23 2023 : wellenbrecher: 20/20
Jan 17 2023 : ren33: 20/20

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
This quiz is part of series Drop and Give Me Twenty:

A handful of light quizzes with twenty questions, should you ever find yourself needing such a thing. Some (but not all) are drop a letter to make the list title more than just a catchy name

  1. Bones With Amnesia Easier
  2. Countries with Amnesia Easier
  3. People With Amnesia Easier
  4. States with Amnesia Average
  5. Candy With Amnesia Easier

Also part of quiz list
2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us