FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Complete it
Quiz about Complete it

Complete it! Trivia Quiz


This is a quiz for TRIC challenge. Complete the sequence and choose the answer! Good luck. Have fun! You are requested to leave feedback. Thanks!

A multiple-choice quiz by LoveAnimals555. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Science Trivia
  6. »
  7. Math Problems
  8. »
  9. Mathematical Sequences

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
372,799
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
370
Last 3 plays: PLLLover (5/10), Guest 208 (1/10), Guest 86 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. Complete the sequence: 7,28,49,70,91,112,_. Hint


Question 2 of 10
2. Complete the series: 7,12,19,28,39,_. Hint


Question 3 of 10
3. Complete the sequence: 3,7,15,27,43,63,_. Hint


Question 4 of 10
4. Complete the sequence: 17,19,22,27,34,45,_. Hint


Question 5 of 10
5. Complete the sequence: 1,2,6,15,31,_. Hint


Question 6 of 10
6. Complete the series: 5,11,23,47,95,_. Hint


Question 7 of 10
7. Find the missing term: 11,23,48,99,_,409. Hint


Question 8 of 10
8. Find the missing term: 0,6,24,60,_,210. Hint


Question 9 of 10
9. Find the missing term: 0,4,6,3,7,9,6,_,12. Hint


Question 10 of 10
10. Find the missing term: 1,1,3,9,6,36,10,100,_,225. Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 19 2024 : PLLLover: 5/10
Feb 08 2024 : Guest 208: 1/10
Jan 22 2024 : Guest 86: 6/10
Jan 17 2024 : miranda101: 10/10
Jan 17 2024 : co214: 8/10
Jan 13 2024 : Guest 94: 0/10
Jan 04 2024 : thok: 8/10
Jan 04 2024 : DaMoopies: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Complete the sequence: 7,28,49,70,91,112,_.

Answer: 133

Here, the difference between two consecutive terms is 21.

7 + 21 = 28
28 + 21 = 49
49 + 21 = 70
70 + 21 = 91
91 + 21 = 112

Therefore, the next number is 112 + 21 = 133.
2. Complete the series: 7,12,19,28,39,_.

Answer: 52

Here, the given series follows the rule: +5, +7, +9, +11, +13....

Therefore, the next term after 39 is

39 + 13 = 52.
3. Complete the sequence: 3,7,15,27,43,63,_.

Answer: 87

Here, the rule is +4, +8, +12, +16, +20, +24...

3 + 4 = 7
7 + 8 = 15
15 + 12 = 27
27 + 16 = 43
43 + 20 = 63

Therefore, the next number after 63 is

63 + 24 = 87.
4. Complete the sequence: 17,19,22,27,34,45,_.

Answer: 58

Here the pattern is: addition of prime numbers in a sequence to the next number i.e. +2, +3, +5, +7, +11, +13...

Therefore, the next number after 45 is

45 + 13 = 58
5. Complete the sequence: 1,2,6,15,31,_.

Answer: 56

Here, the logic is +1, +4, +9, +16, +25... i.e. square of 1, square of 2, square of 3, square of 4, square of 5 and so on.

1 + 1 = 2
2 + 4 = 6
6 + 9 = 15
15 + 16 = 31

Therefore, the next term after 31 is 31 + 25 = 56.
6. Complete the series: 5,11,23,47,95,_.

Answer: 191

The rule is double the number and add one to it (i.e. 2*x + 1), where x is any number.

5*2 + 1 = 11
11*2 + 1 = 23
23*2 + 1 = 47
47*2 + 1 = 95

Therefore, the next number after 95 is 95*2 + 1 = 191.

Another, equivalent, logic is +6, +12, +24, +48, +96...
7. Find the missing term: 11,23,48,99,_,409.

Answer: 202

Here, the logic is *2 (+1, +2, +3, +4, +5) and so on.

So the series is-
11*2 + 1 = 23
23*2 + 2 = 48
48*2 + 3 = 99
99*2 + 4 = 202
202*2 + 5 = 409

Therefore, the missing term is 202.
8. Find the missing term: 0,6,24,60,_,210.

Answer: 120

Here, the rule is 1 - 1, 2 - 2, 3 - 3, 4 - 4, 5 - 5, 6 - 6 and so on.

Therefore, the missing term is 5 - 5 = 120.
9. Find the missing term: 0,4,6,3,7,9,6,_,12.

Answer: 10

The given sequence is interleaved from three series:
1. 0,3,6,...
2. 4,7,_,...
3. 6,9,12,...

The rule in each series is to add 3 to the next number.

Therefore, the missing term is 7 + 3 = 10.
10. Find the missing term: 1,1,3,9,6,36,10,100,_,225.

Answer: 15

The given series is interleaved from two series:
1. 1,3,6,10,_,..
The logic in this series is +2, +3, +4, +5 and so on.

2. 1,9,36,100,..
The logic in this series is: squares of the corresponding numbers of the first series i.e. 1,3,6,10...

Therefore, the missing term is from the first series and it is 10 + 5 = 15.
Source: Author LoveAnimals555

This quiz was reviewed by FunTrivia editor WesleyCrusher before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Some of my quizzes!:

Here are some of my quizzes, that I wish you to play, rate, leave a feedback and have your quiz list! :)

  1. Indian Connection Average
  2. And Then You Learn Hindi Average
  3. The Iron Man and the Missile Man Average
  4. Complete it! Average
  5. Another Bite of Indian History Average

3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us