FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Join My Health World
Quiz about Join My Health World

Join My Health World Trivia Quiz


Welcome to my quiz.

A multiple-choice quiz by Dr.Ruby. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Science Trivia
  6. »
  7. Miscellaneous Health
  8. »
  9. Mixed Health Questions

Author
Dr.Ruby
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
17,140
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
2280
- -
Question 1 of 10
1. Bacterial cell walls are made of : Hint


Question 2 of 10
2. Cell membrane is composed of: Hint


Question 3 of 10
3. Lysosomes are responsible for the following except: Hint


Question 4 of 10
4. Lysosomes are considered as: Hint


Question 5 of 10
5. Gums from plants are---------in nature. Hint


Question 6 of 10
6. Glucose can be converted into fat and vice versa:

Answer: (yes or no?)
Question 7 of 10
7. Gingko biloba herb has the following functions except: Hint


Question 8 of 10
8. The metabolism products of glucose in animal cells in absence of oxygen are: Hint


Question 9 of 10
9. Ergot herb produces ergotamine which is used in : Hint


Question 10 of 10
10. Salicylic acid and resorcinol are: Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Bacterial cell walls are made of :

Answer: peptidoglycan

2. Cell membrane is composed of:

Answer: bilayer of phospholipids

cell membrane consist of a bilayer of phospholipids with polar heads to the outside and nonpolar tails to the inside .Protein iselets either float on the surface or integral.it is a dynamic system. it's a semipermeable membrane.
3. Lysosomes are responsible for the following except:

Answer: production of ATP

4. Lysosomes are considered as:

Answer: stomach of the cell

they are considered as the stomach of the cell as they digest any foreign molecules as bacteria and viruses. that is because they contain lytic enzymes.
5. Gums from plants are---------in nature.

Answer: carbohydrate

some examples of gums are Gum acacia (arabic gum),Gum tragacanth.
6. Glucose can be converted into fat and vice versa:

Answer: no

Glucose can be converted into fat ,not vice versa.
7. Gingko biloba herb has the following functions except:

Answer: keep blood glucose level constant

8. The metabolism products of glucose in animal cells in absence of oxygen are:

Answer: ATP+lactic acid

The metabolism products of glucose in animal cells in anaerobic conditions are ATP+lactic acid while in aerobic conditions it produces ATP+CO2+H2O.In yeast cells in anaerobic conditions metabolism produces ATP+ethanol.
9. Ergot herb produces ergotamine which is used in :

Answer: migraine

Ergot also produces ergometrine which is oxytocic that means that it facilitates delivery.
10. Salicylic acid and resorcinol are:

Answer: keratolytic

Keratolytic means that the compound removes the dead horny layer on the surface of the skin so it used in treatment of psoriasis and other skin diseases.
Source: Author Dr.Ruby

This quiz was reviewed by FunTrivia editor crisw before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us